به گزارش خبرنگار اعزامي "مهر" به عربستان، سعود الفيصل وزير امور خارجه عربستان در پاسخ به سوال "مهر" مبني بر اينكه آيا در نشست هاي اجلاس فوق العاده سران كشورهاي اسلامي راه حل هايي براي مقابله با خطرات و تهديدهايي كه جهان اسلام را احاطه كرده و اينكه امكان دارد به وحدت واقعي جهان اسلام دست پيدا كنيم، اظهار داشت: اراده و تمايل به وحدت و همبستگي به تنهايي كافي نيست. وحدت و همبستگي بايد با تلاش جديد همراه باشد تا فرصتي براي اين همبستگي به وجود آيد.
الفيصل مهمترين پايه هاي همبستگي را رايزني و مشورت بين كشورهاي اسلامي اعلام كرد و افزود: اگر كشوري در سياست هاي خود تكروي كند كه موجب بروز مشكلاتي شود، اما سپس از امت اسلامي براي حل مشكلاتش كمك بخواهد ، اين مساله به معناي همبستگي نيست.
وي افزود: همبستگي يعني اگر برادري از برادر ديگر حمايت كند بايد در سياست هايي كه دنبال مي كند ، مشورت و رايزني وجود داشته باشد.
وزير خارجه عربستان گفت: به اعتقاد من، جهان اسلام امروزه در اين بعد از ضرورت هاي امنيتي، گروهي و جمعي به بيشترين هوشياري و بيداري رسيده است. امنيت گروهي يعني رايزني گروهي. يعني اينكه ما هرگز وارد معركه نخواهيم شد مگر اينكه مطمئن شويم توانمندي هاي رويارويي با آن را داريم.
وي در ادامه پاسخ به سوال "مهر"، اظهار داشت: جهان اسلام به سن رشد رسيده است و انشاالله براساس گام ها و برنامه هاي ثابتي كه اتخاذ خواهد كرد به حركت خود ادامه مي دهد. معركه واقعي معركه رقابت است. پرورش انسان مسلمان، بيدار و آگاه به علم و دانايي تنها راه براي مقابله با چالش هاي آينده است.
قرار است امروز پنجشنبه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در آخرين روز از نشست خود در مكه مكرمه با صدور بيانيه اي به كار خود پايان دهند.
نظر شما