۱۹ آذر ۱۳۸۴، ۱۶:۰۲

"مهر" بررسي مي كند/ راهكارهاي تعامل دولت و نخبگان (4)

مسعود رضايي: دولت بايد جنبش شناسايي نخبگان را ايجاد كند/ نخبگان نبايد مجبور به ورود به عرصه باندهاي سياسي شوند

مسعود رضايي: دولت بايد جنبش شناسايي نخبگان را ايجاد كند/ نخبگان نبايد مجبور به ورود به عرصه باندهاي سياسي شوند

صاحبنظر امور سياسي گفت: نخبگان بايد در بهينه سازي امور كشور شاهد نقش خودشان باشند و احساس هويت و اثربخشي كنند.

مسعود رضايي صاحبنظر امور سياسي و عضو دفتر مطالعات و تدوين تاريخ معاصر در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"  در خصوص تعامل دولت و نخبگان گفت: به طور كلي جريان بهره گيري از علم و عالمان در كشور ما آنگونه كه بايد باشد، نبوده است، در مورد بهره گيري از نخبگان، سخنراني زياد مي شود و حرف زياد گفته مي شود ولي فرهنگ عملي استفاده از نخبگان وجود ندارد.

وي افزود: توجه به نخبگان و فرهنگ استفاده از نخبگان در تصميم سازي ها بايد علاوه بر راس دولت در بدنه دولت هم به وجود بيايد و وقتي شايسته ها در هر زمينه اي مديريت را به دست بگيرند چون شان و اهميت علم و عالم را خوب درك مي كنند ، با درك و باور اين اصل مهم، بخش مهمي از مشكلات حل مي شود.

صاحبنظر امور سياسي در ادامه تصريح كرد: بايد "جنبش ملي شناسايي نخبگان" در كشور ايجاد و بانك اطلاعاتي نخبگان در دولت تشكيل شود. 

رضايي سپس به آفات پيش روي جنبش شناسايي نخبگان اشاره كرد و گفت: البته آفتي كه وجود دارد، وجود "نخبه نماها"  مي تواند باشد كه اگر واقعا شايستگان در حلقه هاي اوليه تصميم گيري حضور داشته باشند مي توان جلوي اين آفت را هم گرفت.

اين صاحبنظر امور سياسي افزود: نخبگان بايد در بهينه سازي امور كشور شاهد نقش خودشان باشند و احساس هويت و اثربخشي كنند.

رضايي با ذكر اين نكته كه "نخبگان نبايد مجبور به ورود در عرصه باندبازي ها و جريان هاي سياسي شوند"، گفت: نگاه ملي و فراجناحي بسترساز بالندگي و شكوفايي نخبگان و اصلاح و اداره امور كشور است. نبايد نخبگان از فرط ناچاري به دلالي سياسي و رسيدن به قدرت و ثروت از راه هاي ميان بر فكر كنند؛ ايجاد محيط سالم و بي دغدغه و تامين نيازهاي اوليه نخبگان يك اصل مهم مديريتي محسوب مي شود.

عضو دفتر مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران اظهار داشت: اگر مي خواهيم وجهه همت خود را رسيدگي به محرومين و توده هاي مردم قرار بدهيم، اين خيلي خوب است، ولي اگر بخواهيم بر مبناي احساسات و هيجانات عمومي امور را پيش ببريم، قطعا موفق نخواهيم بود.

وي با اشاره به پديده "فرار مغرها" گفت: نخبگان گرانبهاترين و ارزشمندترين سرمايه كشور هستند.

رضايي در پايان تاكيد كرد: در صورتي كه از تجربه و تخصص و علم نخبگان استفاده نشود، اين احتمال وجود دارد كه نخبگان بر اساس روحيه خاص خود،  دچار سرخوردگي شوند و در قبال امور كشور، روحيه منفي باقي پيدا  كنند كه اين هم آسيبي جدي براي دولت و نظام خواهد بود. 

کد خبر 263665

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha