به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" ، كدخدايي در آغاز نشست هفتگي خود با خبرنگاران مراتب تاسف و تاثر شديد اعضاي شوراي نگهبان از حادثه سقوط و شهادت خبرنگاران و نظاميان ارتشي را به اصحاب رسانه ها و مطبوعات و خانواده هاي داغدار و ملت ايران تسليت گفت و ابراز همدردي كرد.
سخنگوي شوراي نگهبان گفت: اميدواريم با تمهيداتي كه در نظر گرفته خواهد شد ديگر شاهد تكرار اين گونه حوادث فجيع و غمناك نباشيم.
بنا بر اين گزارش ، كدخدايي صبح امروز در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار "مهر" در خصوص آخرين اقدامات و پيگيري هاي انجام شده براي تدوين قانون نظام جامع انتخابات اظهار داشت: همكاري ها از سوي وزارت كشور و مجلس شوراي اسلامي در حال انجام است.
وي با اعلام اينكه وزارت كشور تلاش منسجمي را با همكاري ساير دستگاهها انجام داده و مشغول فراهم آوردن مقدمات اين كار است ودر اين باره با مقامات كشور نيز رايزني هايي كرده است، افزود: هفته گذشته نيز در مجلس شوراي اسلامي جلسه اي بدين منظور تشكيل شد كه نمايندگاني نيز از سوي شوراي نگهبان در اين جلسه شركت كردند.
سخنگوي شوراي نگهبان اظهار داشت: اين كار دارد به خوبي پيش مي رود و اميدواريم در فرصت كوتاه به جمع بندي نهايي برسيم.
قائم مقام شوراي نگهبان هدف عمده تدوين قانون نظام جامع انتخابات را همزمان سازي و اصلاح شرايط ورود به گردونه انتخابات عنوان كرد و گفت: با همزمان سازي انتخابات سراسري هزينه هاي اقتصادي و اجتماعي كه هر سال به دولت و ملت تحميل مي شود، كاهش مي يابد.
وي اظهار داشت: هنوز نمي توان با قاطعيت گفت كه كدام يك از انتخابات مجلس شوراي اسلامي، مجلس خبرگان، رياست جمهوري و شوراهاي شهر و روستا، با يكديگر همزمان برگزار مي شود، اما انتظار مي رود با تدوين قانون جامع انتخابات، ديگر هر دو سال يكبار در كشور انتخابات برگزار شود.
كدخدايي در خصوص تغيير شرايط در قانون انتخابات نيز گفت: در اصلاح و تدوين نظام جامع انتخابات براي مكانيزم نظارتي و اجرايي نيازمند تحقيقات سنگين پژوهشي هستيم كه اين كار در حال انجام است اما نيازمند فرصت مناسب هستيم.
وي تصريح كرد: خوشبختانه موافقت كلي از سوي نهادهاي ذيربط در امر انتخابات وجود دارد و مقدمات كار فراهم شده و تاكنون مجلس خبرگان نيز در اين باره اعلام مخالفتي نداشته و تا آنجا كه بنده با برخي اعضاي خبرگان صحبت كرده ام، آنان مخالفتي نداشته اند.
خبرنگاري از سخنگوي شوراي نگهبان در خصوص مرجع صلاحيت بررسي پرونده سقوط هواپيماي سي 130 حامل خبرنگاران رسانه هاي گروهي و جمعي از نظاميان ارتشي و اينگكه آيا مي توان در اين باره تحقيق و تفحص انجام داد، سوال كرد و كدخدايي گفت: نفس تحقيق و بازرسي اشكال قانوني ندارد، اما مهم آثار حقوقي است.
دستگاههايي كه در كشور براي نظارت و بازرسي وجود دارند، به لحاظ ارتباط تخصصي و صنفي مي توانند وارد عمل شوند، اما در خصوص اينكه چه مقامي صلاحيت رسيدگي دارد، بايد گفت اين پرونده در حيطه صلاحيت سازمان قضايي نيروهاي مسلح است.
وي ادامه داد: بر اساس تفسير شوراي نگهبان تحقيق و تفحص از دستگاههاي زير نظر رهبري با اذن شرط و اجازه ايشان مانعي ندارد و خصوصا درباره اين پرونده كه تمام مقامات عاليرتبه كشور درچند روز گذشته براي به نتيجه رسيدن اين پرونده اعلام آمادگي كرده اند، نيز به نظر مي رسد مانعي وجود ندارد..
از كدخدايي در خصوص چالش بين مجلس و قوه قضائيه در خصوص اعلام اسامي مفسدان اقتصادي سوال شد و وي گفت: ما نيازمند صدور احكامي هستيم كه سريعتر به اجرا در آيد و در اين زمينه تفسير قوانين عادي با مجلس است و خود مجلس در اين باره مي تواند وارد عمل شود.
اين عضو حقوقدان شوراي نگهبان ادامه داد: در موضوع مفاسد اقتصادي، بيشتر از آنچه كه در رسانه ها براي اعلام اسامي مفسدين دامن زده مي شود، به رسيدگي منجر به صدور حكم و اجراي آن نيازمنديم .
نظر شما