به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس،"حميده الحسيني" گفت: قانون انتخابات عراق مي گويد كه هر كسي كه هنوز شهروندي اين كشور را يدك مي كشد حق دارد تا در انتخابات آتي راي خود را در داخل صندوق بيندازد.
انتخابات آتي در خارج از عراق كه قرار است روز سه شنبه (22 آذرماه) در 15 كشور ميزبان شروع شود دو روز پيش از آغاز انتخابات در داخل عراق خواهد بود و در آن 275 نماينده براي دوره اي 4 ساله براي عضويت در پارلمان انتخاب خواهند شد.
به گفته الحسيني، 42 ميليون دلار براي اين منظور بودجه اختصاص داده شده است و 557 ايستگاه در 93 مركز راي گيري با 5 هزار نيرو و 2 هزار ناظر مستقل در 47 شهر جهان در اين امور فعال خواهند بود.
الحسيني در پاسخ به اين سؤال كه آيا عراقي هاي مقيم ايران و يا يهوديان عراقي كه به اسرائيل مهاجرت كرده اند مي توانند راي دهند، بدون اينكه به نام ايران و يا اسرائيل اشاره بكند افزود:"قانون عنوان نمي كند كه در باره دو تابعيتي چه كار مي توان انجام داد.
وي گفت: ما چگونه درباره شخصي يا مليتي ديگر اطلاعات به دست خواهيم آورد ؟ تنها اسناد و مدارك آن را كنترل و مليت وي را تائيد خواهيم كرد.
الحسيني با اشاره به ميزان نظارت بر انتخابات در خارج از عراق گفت: دوربين ها طي زمان راي گيري و شمارش آراء در كشورهاي مختلف بر صندوقهاي راي نظارت خواهند كرد و كشورهاي ميزبان امنيت را در اماكن راي گيري تامين خواهند كرد و نتايج آراي اتباع عراقي در خارج در اواخر دسامبر اعلام خواهد شد.
گفته مي شود كه در حدود 500 هزار عراقي واجد شرايط راي دادن در خارج از اين كشور وجود دارند و اين دو برابر ميزاني است كه در انتخابات گذشته شركت كرده بودند.
همچنين مسئولين 18 سالگي را با مدرك معتبر شرايط شركت در انتخابات عنوان كرده اند.
بزرگترين مراكز راي گيري در خارج از عراق به ترتيب در ايران و آمريكا خواهد بود كه از بيشترين عراقي برخوردارند و ديگر كشورهاي ميزبان عراقي ها ؛ كانادا، استراليا، انگليس اتريش، دانمارك ، آلمان ، سوئد، هلند ،تركيه، سوريه، لبنان و امارات عربي متحده است.
نظر شما