به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، سخنگوي دولت پس از تشريح عملكرد و اقدامات صد روزه دولت به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ داد.
خبرنگار "مهر" نخستين خبرنگاري بود كه در نخستين كنفرانس خبري سخنگوي دولت نهم پرسش خود را مطرح كرد. وي از سخنگوي دولت پرسيد دولت در خصوص پيگيري و ريشه يابي علل و عوامل سقوط هواپيماي C130 حامل خبرنگاران چه پيگيري هايي را انجام داده است كه الهام پاسخ داد: در جلسه گذشته هيات دولت، فرماندهان ارشد ارتش در جلسه حضور پيدا كردند و گزارشي از روند حادثه ارائه دادند و اعلام كردند كه طبق قانوني كه دارند كار گروه ويژه اي مامور بررسي اين سانحه شده و مدارك و اسناد آن را دنبال مي كند.
الهام افزود: سازمان قضايي نيروهاي مسلح هم اگر تخلفي در اين سانحه وجود داشته باشد مسئول رسيدگي قضايي به آن است و شعبه ويژه اي را براي پيگيري آن اختصاص خواهد داد.
سخنگوي دولت تصريح كرد: دولت با دقت و حساسيت ،روشن شدن و ريشه يابي سقوط هواپيما را دنبال مي كند و نيروهاي مسلح نيز بر اين موضوع تاكيد داشتند و رئيس جمهور از آنها خواست به ترتيبي كه كار پيش مي رود اطلاع رساني مناسب از طريق رسانه ملي به مردم انجام شود.
وي تاسف و تالم ناشي از حادثه سقوط هواپيماي خبرنگاران را سخت و سنگين توصيف كرد و گفت: در اين گونه حوادث و سوانح بايستي پيگيري ها بر اساس كار كارشناسي و فني و حقوقي و قضايي و تخصصي انجام شود و لذا حوصله و دقت زيادي را مي طلبد.
الهام حساسيت پيگيري و ريشه يابي اين حادثه را حق مردم و رسانه ها دانست و گفت: نگرانيم تحت الشعاع احساسات ،علل و عوامل واقعي حادثه مشخص نشود.
سخنگوي دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار "مهر" در خصوص اقدامات سعيد لو معاون اجرايي رئيس جمهور كه پس از حادثه بلافاصله مامور پيگيري اين موضوع شد نيز گفت: آقاي سعيدلو مسئول پيگيري حادثه و امور فني و قضايي نيست. وي تنها مسئول پيگيري آسيب هاي ناشي از اين حادثه و ارايه خدمات براي جبران خسارات و رسيدگي به مصدومان و كليه عوارض ناشي از سقوط هواپيما در شهرك توحيد است و وي با جديت و فوريت آن را دنبال مي كند.
الهام افزود: پيگيري علت سقوط و جنبه هاي قضايي و فني و حقوقي آن در حيطه وظايف معاون اجرايي رئيس جمهور به عنوان مسئول پيگيري آسيب هاي ناشي از حادثه نيست.
وي به ناتمام ماندن سفر رئيس جمهور در مكه اشاره كرد و گفت: دكتر احمدي نژاد حساسيت خاصي نسبت به اين موضوع دارند و به همين دليل عليرغم اشتياقي كه به حضور در مدينه داشتند سفر را ناتمام گذاشتند و به تهران بازگشتند.
از سخنگوي دولت در خصوص كسري بودجه 9 ميليارد دلاري دولت سوال شد و وي پاسخ داد: كسري بودجه يك واقعيت و يك موضوع جدي است و رقمي نزديك 8 هزار ميليارد تومان بر آورد شده است. در جلسه قبل هيات دولت رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي گزارشي از اين موضوع ارايه كرد و قرار شد توضيحات بيشتر و گزارش مفصل تر را مجددا ارايه كند.
الهام عمده علل كسري بودجه فعلي دولت را عدم تامين منابع پيش بيني شده از جمله صرفه جويي شركت ها و عدم وصول برخي ماليات ها دانست و گفت: دولت در صدد اصلاح رديفهاي بودجه است و لايحه آن را به زودي براي تامين كسري بودجه به مجلس ارسال مي كند.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي در خصوص زمان آغاز توزيع سهام عدالت و چگونگي شناسايي افراد مورد نظر براي آغاز اين طرح گفت: آيين نامه اجرايي توزيع سهام عدالت در دولت تصويب شده است و خانوارهاي مشمول آن و تعاريف مورد نظر اين قانون مشخص شده است.
الهام اعلام كرد: ايثارگران و اقشار دهك هاي پايين درآمدي جامعه اولين اولويت براي دريافت سهام عدالت هستند اما در عين حال افزود شمول سهام عدالت فراگير است و همه ايرانيان را در بر مي گيرد.
وي افزود: خانواده هاي تحت پوشش نهادهاي حمايتي نيز بر اساس تصويب شوراي عالي رفاه مشمول دريافت سهام عدالت خواهند شد.
سخنگوي دولت اعلام كرد: سهام شركت هاي عام غير دولتي با رعايت قوانين و سياست هاي مربوط به اصل 44 به مردم واگذار مي شود.
الهام با اعلام اينكه سهام عدالت در يك استان به عنوان نمونه تا پايان سال واگذار خواهد شد گفت: تعداد افراد خانوار 5 نفر خواهد بود و اگر تعداد خانواري بيش از اين باشد سهام تخصيص يافته بين همه آنها توزيع مي شود.
وي سازمان مديريت و برنامه ريزي، وزارت رفاه، وزارت كار، وزارت اقتصاد و وزارت تعاون را مامور اجراي قانون توزيع سهام عدالت معرفي كرد و گفت: بر اساس مصوبه هيات وزيران ظرف يك ماه از 23 آبان ماه تاكنون بايستي مقررات تكليفي اين قانون از سوي وزارت خانه هاي فوق اجرايي شود و استان مربوطه نيز مشخص شود.
سخنگوي دولت تصريح كرد: با اجراي توزيع سهام عدالت همه ايرانيان در توليد، كار و پيشرفت در شركت سهيم مي شوند و ثروت ايران به ايرانيان تعلق خواهد گرفت.
خبرنگاري از نقش تحريم ها در ناامن بودن پروازهاي ايران و فرسودگي ناوگان هوايي كشور سوال كرد و وي گفت: دولت براي تجهيز ناوگان حمل و نقل كشور مصوباتي داشته است و اعتباراتي از محل صندوق ذخيره ارزي به وزارت راه اختصاص داده كه البته مخصوص حمل و نقل مسافري است اما در خصوص ناوگان حمل و نقل نظامي نيز بايستي بگوييم عمده مشكلات فعلي مربوط به تحريم ها است.
الهام گفت: اين تحريم ها غير انساني بودن اقدامات كشورهايي را نشان مي دهد كه مدعي تضمين سوخت هسته اي براي ايران هستند و آن نشان از سياست نادرست و دوگانه و غير صادقانه آنهاست. آنها نيازمندي هاي اوليه كشورها و قطعات و حيات انساني ملت ها را مشمول تحريم كردند.
وي تصريح كرد: ما از نظر علمي و اقتصادي و بدون انتظار از آنها كار را پيش مي بريم البته برداشت آن را نداريم كه دستگاههاي مجري مثل ناوگان حمل و نقل هوايي بي توجه هستند و به حيات انسان ها دقت ندارند. آنچه به عنوان تعميرات ناوگان هوايي انجام مي شود استاندارد لازم را دارد و با اطمينان كافي از سلامت سيستم حمل و نقل انجام مي شود.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي در خصوص اين كه آيا سفرهاي رئيس جمهور و هيات دولت به استانها هزينه هايي را به مردم منطقه و بيت المال تحميل مي كند گفت: سفرهايي كه انجام مي شود در راستاي تحقق شعار بردن دولت در اعماق جامعه انجام مي شود و مردم به آن رغبت نشان مي دهد و دليلي ندارد كه كشور را مركز و پايتخت تلقي كنيم، حضور دولت در استانها داراي آثار مثبتي است و وزيران مراكز تحت مديريتي خود را بازرسي مي كنند و از نزديك با مشكلات مردم آشنا مي شوند و برخي مشكلات با حضور دولت در منطقه به سادگي رفع مي شود و آنچه به عنوان تامين هزينه ها ياد مي شود نادرست است. هيچ مركز و نهادي در شهرستان ها و استان هاي محل سفر رئيس جمهور تعطيل نمي شود. از تشريفات زائد پرهيز مي شود و ما به دنبال آن هستيم كه مشكلات مردم را حل كنيم و نمي خواهيم دولت در پايتخت زمين گير شود.
وي توضيح داد: پيش از سفر رئيس جمهور و هيات دولت به استانهاي كشور گروههاي كارشناسي از دولت، استانداري، نمايندگان مجلس براي شناسايي مسائل مشكلات منطقه كار مي كنند جلسات كارشناسي و بررسي و مطالعه لازم انجام مي شود و در گروههايي از دولت بررسي مي شود و در منطقه نهايي مي شود و در جلسات دولت در استان به تصويب مي رسد.
وي در خصوص محل تامين اعتبارات سفر رئيس جمهور و هيات دولت و مصوبات آنها در استانها نيز تصريح كرد: اين اعتبارات از محل قانوني مندرج در قانون بودجه است، اعتبارات غير متمركزي در قانون بودجه پيش بيني شده، كه رديف دارد و تخصيص آن به محلهاي هزينه در اختيار دولت است. دولت با تقسيم آنها در استانها و تشخيص اولويتها برنامه ريزي مي كند و بر عملياتي و اجرايي كردن اين مصوبات تاكيد دارد. بخشي از اين اعتبارات تسهيلات بانكي است و تسهيلات بانكي نيز وضع مشخص و منابع مشخصي دارد و اگر هم در مواردي لازم باشد از منابع مربوط به رئيس جمهور به طور محدود استفاده مي كنيم.
الهام تاكيد كرد: آنچه به عنوان منابع تامين اعتبار مصوبات دولت در استانها استفاده مي شود منابع معين و مشخصي است كه به صورت مصوبه دولت كه قابل نظارت و كنترل مجلس نيز هست صورت مي گيرد.
الهام در پاسخ به سوالي در خصوص فعاليت سايت سخنگوي دولت گفت: سايت سخنگوي دولت به زودي فعال خواهد شد.
نظر شما