۲۲ آذر ۱۳۸۴، ۱۶:۱۶

همگام با هفته پژوهش و فناوري (60)

هر عضو هيات علمي دانشگاه تهران يك طرح پژوهشي در دست اجرا دارد // 6/9 درصد مقالات علمي در دانشگاه تهران توليد مي شود

هر عضو هيات علمي دانشگاه تهران يك طرح پژوهشي در دست اجرا دارد // 6/9 درصد مقالات علمي در دانشگاه تهران توليد مي شود

معاون پژوهشي دانشگاه تهران گفت: سال گذشته يك هزار و 720 طرح در دست بررسي داشتيم كه 491 مورد از آن اخيرا به تصويب رسيده است. طرح هاي خاتمه يافته در مقايسه با سال قبل رشدي معادل 56 درصد داشته است و به طور متوسط هر عضو هيات علمي دانشگاه حداقل يك طرح پژوهشي در دست اجرا دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "محمد رحيميان" امروز در چهاردهمين گردهمايي روز پژوهش دانشگاه تهران در تالار علامه اميني اين دانشگاه گفت: پژوهش جز لاينفك توسعه همه جانبه است. توسعه انساني محور اصلي توسعه متوازن فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي است و جايگاه رفيع علم و عالم را در نظام ارزشگذاري اسلامي مي توان درخصلت تحول آفريني و آينده نگري آن ديد.

وي نتيجه تحقيقات انجام شده در دانشگاه تهران را در دو عرصه گسترش مرزهاي دانش و توسعه جامعه موثر دانست و گفت: انتشارات علمي - پژوهشي و ثبت مقالات در نمايه هاي بين المللي نمايانگر ارزشمندي در تعيين درجه توسعه يافتگي هر كشور و دانشگاهي است.

معاون پژوهشي دانشگاه تهران به ارائه گزارش عملكرد حوزه تحت مديريت خود پرداخت و اظهار كرد: دانشگاه تهران در سال 2004 با توليد 378 مقاله و در اختيار داشتن 6/9 درصد از مجموع مقالات توليد شده حائز رتبه اول شده و دانشگاه هاي صنعتي شريف با 286 مقاله، علوم پزشكي ايران با 277 مقاله، تربيت معلم تهران با 271 مقاله و شيراز با 251 مقاله در رتبه هاي بعدي قرار گرفتند.

وي يك ششم از توليد علمي كشور را متعلق به دانشگاه هاي تهران و علوم پزشكي تهران دانست و اظهاركرد: اين آمار نشان مي دهد كه درصد رشد مقالات ISI نسبت به سال قبل، 7/43 درصد است. 

دكتر رحيميان اجرايي شدن آيين نامه طرح هاي نوع ششم را از ديگر فعاليت هاي انجام شده توسط معاونت پژوهشي دانشگاه تهران ذكر كرد و گفت: دانشگاه تهران كه نقش مهمي در تربيت دانشجويان تحصيلات تكميلي كشور بر عهده دارد به منظور ارتقا كيفيت اين دوره ها آيين نامه طرح هاي نوع ششم را از مهر سال 83 به اجرا در آورده است كه به موجب آن هزار و 349 پايان نامه كارشناسي ارشد و 198 پايان نامه دكتري از تسهيلات ارائه شده استفاده كرده اند.

معاون پژوهشي دانشگاه تهران ملزومات توليد علم را در مواد و تجهيزات آزمايشگاهي، منابع كتابخانه اي و بانك هاي اطلاعات علمي دانست و گفت: سفارش بيش از نيمي از منابع علمي الكترونيكي مورد نياز دانشگاه تهران، سفارش كنسرسيومي منابع  علمي الكترونيكي همگام با ساير دانشگاههاي كشور، تامين بخشي از منابع علمي الكترونيكي از طريق ناشر و بدون واسطه،  تلاش درجهت تشكيل اتحاديه اطلاعات علمي و تدوين آيين نامه بهره وري از تجهيزات آزمايشگاهي دانشگاه از جمله اقدامات معاونت پژوهشي در مسير تهيه ملزومات توليد علم بوده است.

وي در ارزيابي عملكرد دفتر روابط دانشگاهي و بين الملل معاونت پژوهشي افزود: تاكنون با 109 دانشگاه خارجي تفاهم نامه امضا شده است. تشكيل 4 دوره كلاس هاي تابستاني براي دانشجويان خارجي در حوزه زبان و ادبيات فارسي، فعاليت در جهت عضويت در هيات رييسه اتحاديه بين المللي دانشگاه ها، فعاليت در جهت عضويت در شوراي بين المللي علوم به عنوان نماينده منطقه اي شورا، فراهم كردن فرصت براي 415 نفر از اعضاي هيات علمي و 18 نفر از دانشجويان ارشد و دكترا دانشگاه جهت شركت در كنگره ها و همايش ها و اعزام 25 دانشجو و 51 استاد به فرصت  مطالعاتي از جمله تلاش هاي دفتر روابط دانشگاهي و بين المللي بوده است.

دكتر رحيميان در خصوص كتابخانه مركزي دانشگاه تهران خاطر نشان كرد: احياي انتشارات كتابخانه مركزي و مركز اسناد،  پيشنهاد طرح كتابخانه ديجيتالي و موافقت با طرح و برقراري كلاس هاي آموزشي براي سه هزار و 500 تن از دانشجويان در باب كتابخانه الكترونيكي از دستاوردهاي كتابخانه اي دانشگاه تهران است.

به گزارش "مهر" تاكنون 20 هيات خارجي از دانشگاه تهران بازديد كرده و 23 همايش و كنگره علمي در سال گذشته در اين دانشگاه برگزار شده است. كتاب هاي تاليفي آن نسبت به سال گذشته از رشدي معادل 13 درصد برخوردار بوده است.

کد خبر 265100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha