حجت الاسلام محمد تقي سبحاني رئيس پژوهشگاه علوم و معارف اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" به ضعفها و آسيبهاي موجود در عرصه پژوهش اشاره كرد و اظهار داشت: ضعف اصلي در حوزه پژوهشهاي ديني و قرآني مربوط به ضعف مديريت پژوهش است .
وي گفت: در كشور ما مركزي وجود ندارد كه مديريت پژوهشهاي ديني و قرآني را به عهده بگيرد و در نتيجه قدرت ساماندهي اين پژوهشها هم در شرايط فعلي وجود ندارد همچنين رابطه ميان نيازها و محتواي پژوهشهاي ديني و قرآني مشخص نشده است.
حجت الاسلام سبحاني ضعف ديگري را كه بر اين عرصه وارد مي شود در اطلاع رساني نادرست عنوان كرد وگفت: گاه پژوهشهاي مناسبي در عرصه دين و قرآن ارائه مي شود اما به دليل عدم اطلاع رساني صحيح و مطلوب مخاطبان از ارائه اين پژوهشها آگاهي چنداني ندارند .
وي با اشاره به اينكه هم اكنون ظرفيتهاي مناسبي براي انجام پژوهشهاي ديني و قرآني وجود دارد تصريح كرد: با توجه به اينكه در كشور ظرفيتهاي بالقوه مناسبي براي انجام پژوهشهاي ديني وجود دارد و فعاليتهاي قابل توجهي نيز دراين عرصه انجام مي شود، اما در نظام برنامه ريزي كشور، پژوهش هنوز به عنوان يك حوزه رسمي مطرح نيست .
رئيس پژوهشگاه علوم و معارف اسلامي با اشاره به فرهنگ اسلامي حاكم بر كشور افزود: ما يك جامعه اسلامي را تشكيل داده ايم كه زيرساختهاي فكري و نظري آن برخاسته از دين اسلام است و از اين رو فرهنگ عمومي جامعه با فرهنگ اسلامي پيوندي جدي دارد .
وي در ادامه گفت: انتظار مي رود براي كارآمدي نظام در حوزه هاي پژوهشي و فرهنگي هم بر موضوعات ديني و قرآني تأكيد شود و در اين راستا لازم است پژوهشهاي ديني جايگاه مطلوبي را دراين جامعه اسلامي داشته باشند علاوه بر اين ارائه انديشه هاي نو و كارآمد كه مبتني بر معارف دين و مفاهيم قرآن باشند انتظاري است كه مي توان از يك جامعه اسلامي داشت .
نظر شما