به گزارش خبرنگار اعزامي "مهر" به سيستان و بلوچستان ، شهرستان چابهار با مساحت 24729 كيلومتر مربع درشمال شرقي استان سيستان و بلوچستان قرار گرفته و فاصله مركز شهرستان تا مركز استان 691كيلومتر است . اين شهرستان داراي تعداد 3 مركز شهري و 5 بخش – 11 دهستان و 592 آبادي داراي سكنه است و جمعيت اين شهرستان 210975 نفر است.
مردم شهرستان چابهار به لهجه بلوچي تكلم مي كنند و لهجه هاي فارسي و محلي نيز رايج است. در اين شهرستان 65/99 درصد جمعيت آن را مسلمانان شيعه و سني تشكيل مي دهند.
شهرستان چابهار داراي اقليم بياباني گرم و خشك مي باشد و ميانگين بارش سالانه در اين شهرستان 2/114ميلي متر و متوسط دماي آن از 8/40 + الي 8/9+ درجه سانتي گراد در تغيير است.
شهرستان چابهار تماما بخشي از حوزه آبريز بزرگ درياي عمان را تشكيل مي دهد و آن بخش از اين حوزه آبريز كه در اين شهرستان واقع شده است را حوزه آبريز رودخانه هاي سرباز ، كاجو ، كهير وراپيچ تشكيل مي دهد كه از ارتفاعات مگران سرچشمه گرفته و از شمال به جنوب جريان دارند و در انتها به دريا مي ريزند ، از نظر هيدروژنولوژيكي محدوده شهرستان چابهار را هفت محدوده مطالعاتي تشكيل مي دهند. در اين شهرستان در حال حاضر تقريباً تمام بهره برداري از منابع زير زمين صورت مي گيرد ولي اين منابع شديدا وابسته به جريان هاي سطحي مي باشند و بهمين دليل منابع حساس و آسيب پذيري مي باشند.
آب اين شهرستان ازطريق 1042 حلقه چاه 13 رشته قنات و چند رشته چشمه با ميزان آبدهي5/95 ميليون متر مكعب و رودخانه سرباز با ميزان آبدهي متوسط سالانه 500 هزار ميليون متر مكعب تامين مي شود.
در سال تحصيلي 83-1382 در شهرستان چابهار ،423دانشجو در حال تحصيل بوده كه از اين تعداد 2/72درصد در دانشگاه دريانوردي و8/27درصد در دانشگاه آزاد و پيام نور مشغول به تحصيل بوده اند.
شهرستان چابهار "تنها يك بيمارستان" دارد كه در سال 1382 تعداد تخت هاي آن 130 عدد بوده است و طي دو سال گذشته تعداد اين تختها افزايش نيز يافته است اما در مجموع اين بيمارستان و ساير مراكز بهداشتي كه در اين شهرستان قرار دارد جوابگوي جمعيت اين شهرستان نيست.
محصولات عمده زراعي شهرستان چابهار سبزيجات، محصولات جاليزي و نباتات علوفه اي مي باشد و در اين شهرستان شير ، گوشت قرمز، گوشت مرغ و عسل نيز توليد مي شود.
تعداد صنايع موجود شهرستان چابهار76 واحد مي باشد كه عمده ترين اين معادن را سنگ لاشه ساختماني تشكيل مي دهد.
به گزارش اعزامي "مهر" به سيستان و بلوچستان، منطقه چابهار سرشار از استعدادهاي فراوان است اما متاسفانه عليرغم اينكه شهر در كنار درياي عمان قرار دارد و معادن، زمين و آبهاي آن مي تواند باعث پيشرفت خارق العاده اين منطقه گردد اما متاسفانه اين منابع غني تاكنون به هدر رفته و حتي دسترسي مردم اين شهر به آب سالم با مشكل مواجه است.
با وجود كارهايي همچون ماهگيري و پرورش آبزيان امكان سرمايه گذاري فراواني در اين شهر وجود دارد كه تاكنون نسبتا از ديد مسئولان محفوظ مانده است اما با اختصاص سهام ارزان قيمت به مردم مي توان آنان را وارد عرصه هاي توليد كرد تا چابهار طي سالهاي آينده رشدي فوق العاده داشته باشد. مسائل زيربنايي مانند راهها و ارتباطات نيز در اين شهرستان عليرغم استعدادهاي فراواني كه به آنها اشاره شد مورد غفلت واقع شده است اما طي بررسيهايي كه دولت نهم در ماههاي گذشته در مورد اين شهرستان به عنوان يكي از مناطق استان سيستان و بلوچستان داشته است راهكارهاي مناسبي براي رفع مشكلات و هموار ساختن مسير توسعه در اين شهرستان انديشيده شده است كه به صورت مصوبه در هيات دولت مطرح و تصويب خواهد شد.
نظر شما