به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" در مشهد، دكتر "حسن رحيم پورازغدي" در سومين نشست مجمع قاريان، حافظان، هنرمندان و پژوهشگران قرآني دانشگاه آزاد اسلامي مشهد افزود: تا پرسش هاي راديكالي و ريشه اي معاصر طرح نشود، جامعه نمي تواند از جهت توسعه قدم مؤثري بردارد.
وي در خصوص آسيب شناسي فرهنگ ديني و علمي بيان داشت: بايد با رهبران فكري حوزه به گونه اي رابطه ايجاد كنيم كه مسائلي براي آموختن وجود داشته باشد، نه اينكه همه خود را داناي كامل بدانند و سؤالي مطرح نكنند.
وي پذيرش مناظره را در پنج اصل دانست و افزود: كساني كه مناظره را مي پذيرند يعني اينكه اولاً عقلانيت را در دين پذيرفته اند، ثانياً براي ذهن و فكر ديگران احترام قائلند بدون اينكه حق را نسبي بدانند، ثالثا پاسخگوي هر سؤالي از مكاتب مختلف هستند، رابعاً حسن نيت و دلسوزي دارند و خامساً معتقد به ضرورت دفاع از حق با زبان همه بشريت هستند. بنابراين مناظره، كشف و يا اثبات حقيقي براي رسيدن به حجت است.
"ازغدي" منشأ علوم جديد را اسلام دانست و گفت: در برابر سنت مسلمانان، علوم جديد تازه نيست بلكه تنها براي اروپائيان حكم تازه است. چون در بسياري از كتب مسلمانان پيشين در قرون ششم و هفتم ميلادي اين مباحث به چشم مي خورد و تنها اين كتب به دليل حملات مغولي و صليبي و يا بر اساس بي احتياطي به غارت رفته است.
وي در خصوص علت عقب ماندگي مسلمانان افزود: مسلمانان به اين دليل كه از ارزش هاي اسلام و زاويه نگاه اسلام به عنوان حق و مسئوليت فاصله گرفته اند و حاكميت گذشته آنان فاسد بوده است و همچنين عدم پي گيري، اعتماد به نفس و مديريت ، نسبت به قبل پيشرفت هاي كمتري از خود نشان مي دهند.
نظر شما