به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، يك تيم تحقيقاتي از دانشگاه كمبريج تاثيرات سيگار كشيدن را در بروز نوعي بيماري چشمي موسوم به "از بين رفتن عصب ماكولار چشم (AMD)" مورد مطالعه قرار دارند.
اين تيم دريافتند : زندگي كردن در كنار افراد سيگاري به مدت 5 سال، ريسك ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهد و افرادي كه خود سيگار مي كشند، شانس ابتلا به بيماري را در خود 3 برابر افزايش مي دهند.
بر اساس گزارش سايت خبري بي بي سي، پژوهشگران پيش از اين ثابت كرده بودند كه سيگار كشيدن خطر ابتلا به مشكلات چشمي را افزايش مي دهد، اما اين مطالعه به وضوح نشان داد كه سيگاري هاي حرفه اي بيشتر از سايرين در معرض ابتلا به بيماري هاي مرتبط با بينايي هستند.
بيماري AMD يا از بين رفتن عصب ماكولار چشم اغلب در سنين 50 سال به بالا بروز مي كند. اين بيماري بر بخش مركزي شبكيه چشم تاثيرگذار است. البته هميشه با كوري همراه نخواهد بود.
محققان در اين تحقيق 435 فرد مبتلا به AMD و 280 فرد غير مبتلا به آن را مورد مطالعه قرار دادند و ارتباط بين عادات سيگار كشيدن آنها و رشد اين بيماري را در اين افراد آزمايش كردند.
محققان دريافتند : هر چقدر فرد بيشتر سيگار بكشد، به همان ميزان ريسك ابتلا به بيماري AMD در او و اطرافيانش افزايش مي يابد.
نظر شما