پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۰ آذر ۱۳۸۴، ۱۳:۱۴

عكس‌هاي عكاس ايراني از سونامي به نمايش درآمد

عكس‌هاي عكاس ايراني از سونامي به نمايش درآمد

نشست مطبوعاتي نمايشگاه عكس "آرامش و موج" با حضور سفير اندونزي، معاون هنري فرهنگسراي هنر و سيدحسين ناظريان به مناسبت سالگرد حادثه سونامي در محل فرهنگسراي هنر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر"، دكتر بصري حسن الدين سفير كشور اندونزي در اين نشست گفت: "اگر خاطرتان باشد 26 دسامبر سال 2003 زلزله بم رخ داد و به دنبال آن درست يك سال بعد حادثه سونامي به وقوع پيوست كه به كشته شدن انسان‌ها و ويراني بناها منجر شد."

وي افزود: "در عرض چند دقيقه نود هزار نفر كشته و هزاران انسان نيز در جريان وقوع اين حادثه ناپديد شدند. با وقوع جريان سونامي در اندونزي به خصوص در استان آچه، نود درصد تاسيسات اين استان از كار افتاد و عده زيادي از مردم بي‌خانمان شدند. آچه كه از غربي‌ترين استان‌هاي اندونزي است در تيررس اين حادثه قرار گرفت."

سفير كشور اندونزي تصريح كرد: "گرچه فاجعه سونامي فاجعه‌اي دردناك و تاسف‌انگيزبود، اما وقوع اين حادثه باعث شد تا آچه و دولت اندونزي كه سال‌ها با يكديگر در كشمكش بودند به توافق و آشتي دست يابند. در پانزده اوت دولت مركزي اندونزي تصميم به امضاي صلحنامه گرفت و اين صلحنامه بين آچه و دولت مركزي اندونزي امضا شد و به اين ترتيب كشمكش بين اين دو پايان يافت. در حال حاضر نيز آچه در شرايط صلح‌آميزي به سر مي‌برد و طرح‌هاي بازسازي در اين منطقه رو به گسترش است."

سفير اندونزي به كمك‌هاي دولت ايران اشاره كرد و افزود: "دارو و مواد غذايي درهمان روزهاي نخست اين حادثه توسط دولت ايران در حجم زيادي به اندونزي ارسال شد. مراسم سالگرد سونامي در ايران كه منجر به نمايشگاه عكسي از وقوع اين حادثه شده باعث شد تا ايرانيان علاوه بر مشاهده عكس‌هاي سونامي به آداب و رسوم كشور اندونزي نيز آشنا شوند."

سيدحسين ناظريان، عكاس ايراني كه يك هفته بعد از واقعه سونامي در اين محل حاضر شده و به گرفتن عكس پرداخته بود، اقدام به برگزاري يك نمايگشاه از عكس‌هاي خود در فرهنگسراي هنر كرده است. وي در اين نشست گفت: "از مدت‌ها قبل قرار بود در ساخت يك فيلم مستند مشاركت داشته باشم. همكاري در ساخت اين فيلم همزمان با وقوع فاجعه سونامي شد و به اين ترتيب بود كه از ايران خارج و براي گرفتن عكس راهي اندونزي شدم. با ورود به اندونزي و منطقه آچه، به عمق فاجعه پي بردم. واقعيت اين است كه بعد دردناك اين فاجعه را نمي‌توان به سادگي و در قالب چند عكس به تصوير كشيد، اما من سي قطعه عكس تهيه كردم كه نيمي از آنها مربوط به مسائل بعد از اين حادثه است."

وي افزود: "همچنين آداب و رسوم مردم اندونزي را نيز در قالب عكس به تصوير كشيدم تا تلخي بيش از حد عكس‌هاي اين حادثه مخاطب را دلزده نكند. درونمايه‌ اين عكس‌ها به قدري تاسف‌انگيز بود كه هر مخاطبي را تحت تاثير قرار مي‌داد. در اين كشور شما به وضوح مي‌توانستيد قدرت خداوند را در به هم ريختن كوهها و دريا مشاهده كنيد."

به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر"، ناظريان به عنوان نمايشگاه "موج و آرامش" اشاره كرد و در توضيح بيشتر اين عنوان گفت: "آرامش را از خصوصيت مردم اندونزي وام گرفتم و موج را به اين دليل در نمايشگاه به كار بردم، چون اندونزي همواره نماد موج بوده است."

نمايشگاه عكس‌هاي سيدحسين ناظريان فردا در گالري فرهنگسراي هنر به نمايش عمومي درمي‌آيد. در اين نمايشگاه سي قطعه عكس از حادثه سونامي و صنايع دستي و آداب و رسوم مردم اندونزي به تصوير كشيده شده است.

کد خبر 268527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha