به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، افروغ در نطق پيش از دستور خود در جلسه علني امروز مجلس، ضمن تسليت به مناسبت شهادت امام جواد (ع) به جهان اسلام و تشيع و بيان شكر خود نسبت به باري تعالي براي آشنا نمودن جهان معاصر با انقلاب معنوي و الهي اسلامي، گفت: صدور اين انقلاب نوراني وظيفه ما و آشنايي و داوري در مورد آن حق جهانيان از جمله نخبگان عالم است.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر حفظ و تداوم اين نعمت بزرگ را در گرو بازتوليد مدام و مستمر مشروعيت ذهني و عيني دانست و افزود: حفظ و تداوم اين نعمت بزرگ در گرو باز توليد ابعاد حقانيت و مقبوليت اين نظام مردمي و عدالت محور است.
وي اين پرسش را مطرح كرد كه چگونه مي توان بدون فهم جوهر انقلاب اسلامي و درك مباني و اهداف و اركان و دلالت هاي مربوط به فلسفه سياسي آن، از يك سو و نقد فعال سياست ها و عملكردهاي مسئولان بر پايه اين درك و فهم به باز توليد مشروعيت جمهوري اسلامي اهتمام ورزيد و ادامه داد: آيا صرف وقوع رخداد عظيمي به نام انقلاب اسلامي و نمود آن در قالب جمهوري اسلامي و وجود رهبري آگاه و درد آشنا از ما سلب مسئوليت مي كند؟ آيا مي توان با دست روي دست گذاشتن و اعتماد صرف به مسئولان و احاله امور به تقدير و سرنوشت شاهد تحقق اهداف بلند، متعالي و جامع انقلاب اسلامي بود؟
عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان مجلس در عين حال اين پرسش را مطرح كرد كه كدام دسته از افراد مطلوب جامعه بوده و تحقق بخش و پيش برنده اهداف انقلابند، كساني كه با اتكاء به مباني انقلاب اسلامي و با تكيه بر عقلانيت و بهره گيري از تجارب ارزشمند بشري به نقد درون گفتماني برنامه ها و عملكردها مي پردازند و ارائه راه حل مي كنند و يا كساني كه به هر دليلي چه از سر نابينايي و عدم بصيرت، چه از سر عشق و ارادت، چه از سر دنيا طلبي و چه از سر عناد و بي مهري به سكوت، توجيه و حتي تطهير عملكردهاي غلط و غيرقابل دفاع مي پردازند؟
جامعه بيدار و پويا به كدام دسته از افراد نيازمند است؛ به كساني كه عادت به رفاه معقول كرده اند و سره از ناسره مي كنند و يا كساني كه با هر نيتي ولو خيرخواهانه تنها به دفاع احساسي و عاطفي خو كرده اند؟
به گفته افروغ، درد آنجا مضاعف مي شود كه توجيه كنندگان چشم بسته، مسلح به ابزار اخلاق مي شوند و با انواع و اقسام تهمت ها و انگ هاي اخلاقي و اجتماعي كه البته شائبه قدرت طلبي هاي دنيوي نيز در مورد آنها منتفي نيست، با تحريك احساسات مذهبي توده ها مي كوشند تا اين دسته از افراد و يا به اصطلاح رقيب را از صحنه خارج كنند، باشد كه از اين نمد كلاهي براي خود تهيه كنند.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس خطاب به ملت ايران و نمايندگان مجلس، گفت: مي دانيد و مي دانيم كه گوشه گيري و انزواي منتقدان انقلابي و دلسوز به مويي بسته است و به راستي چه كساني از انزواي آنان سود خواهند برد، و چه كساني ضرر خواهند ديد؟
افروغ درعين حال تصريح كرد: رسالت الهي و انقلاب به آنها آموخته است كه بمانند، بسوزند و بسازند كه "تعزمن تشاء وتذل من تشاء" (خدا هركه را بخواهد عزيز مي دارد و هرآن كه را بخواهد خوار مي گرداند).
وي نگاه فرابخشي و جامع، عنايت به تفكيك قوا، تجزيه ناپذيري حاكميت، بهره گيري از عقلانيت، استفاده از تجارب بشري، رايزني با افراد و گروه هاي متخصص و حركت از روي برنامه و استراتژي را ابزارهاي اساسي حكومت و مديريت در سطح كلان در عرصه هاي مختلف عنوان كرد.
افروغ افزود: ارائه لوايح و طرح هاي ناپخته، جزئي نگر، متداخل و عوامانه و توده وار و بدون توجه به سازوكارهاي اجرايي و مالي و بي ارتباط با نيازهاي واقعي شايد در كوتاه مدت غرضي را تأمين كند، اما در درازمدت علاوه بر اتلاف سرمايه هاي انساني و مالي، بر بي اعتمادي ها خواهد افزود كه حداقل نتيجه آن مي تواند بحران مقبوليت براي نظام باشد.
وي ادامه داد: چند صباحي است كه شاهد عوام زدگي و غلبه نوعي احساس گرايي و عاطفه گرايي و در برخي اوقات خرافه گرايي در قالب ها و اشكال متفاوت آن و با نيت ها و اغراض مختلف و به نام دينداري در كشور هستيم.
با تمثال گرايي و استفاده از مضامين خرافي و غيرمستند و مخالف با نصوص و متون معتبر در شادي ها و عزاداري هاي مذهبي، انتظارگرايي هاي نامعقول و ناموجه، ابزارگرايي و بي توجهي به معنا، جوهر و فلسفه احكام و آموزه هاي ديني و تقليل ابعاد و موضوعات فكري – عقلي به موضوعات عاطفي و ارائه پاسخ هاي احساسي به سئوالات فكري نمونه هايي از موارد فوق و از مسائل مبتلا به جامعه ما محسوب مي شود.
وي در اين راستا وظيفه علما و انديشمندان ديني در تنوير افكار عمومي را دو چندان ارزيابي كرد.
افروغ با اشاره به سخنان اخير رييس جمهور در عرصه سياست خارجي، گفت: مدتي است اربابان قدرت با استفاده از رسانه هاي خبري، بر سر مواضع رييس جمهور محترم مبني بر مخالفت با اسرائيل سر و صدا راه انداخته اند و عده اي نيز در داخل اين مواضع را بر خلاف مصلحت و سياست هاي تنش زدايانه نظام تفسير كرده و آن را علت و مسبب بسياري از تنش ها و مخالفت هاي جهاني از جمله مسائل هسته اي مي دانند و حتي دامنه آن را تا حضور در جام جهاني و مسابقات تداركات آن نيز سرايت مي دهند.
وي قطع نظر از عرف روابط بين الملل و موازين و سياست هاي مربوط به مصالح ملي، تأكيد كرد: خوب است در فضايي غير سياسي به داوري در مورد اين مواضع بنشينيم.
وي با بيان اين كه رييس جمهور در همايش جهان بدون صهيونيسم، همسو با حضرت امام (ره) به محو شدن اسرائيل از صحنه گيتي اشاره مي كند، به نظر مطرح شده از سوي رييس جمهور در خصوص هولوكاست و كوره هاي آدم سوزي در سفرهاي عربستان، سيستان و بلوچستان اشاره كرد و افزود: آيا در اين كه اسرائيل اشغالگر است ترديدي وجود دارد؟
آيا در اين كه عده اي صهيونيست در لباس يهود از سرزميني ديگر آمده و با ترفندها و تدابيري مسلمانان را از خاك و زاد بوم تاريخي خود بيرون رانده اند و روزانه به قلع و قمع آنان مي پردازند ترديدي وجود دارد؟
وي با اشاره به بحث محو اسرائيل از صحنه گيتي كه از سوي رييس جمهور مطرح شده، اظهار داشت: يقين بدانيد كه اگر پيشنهاد مقام معظم رهبري مبني بر خروج يهوديان غيرساكن از فلسطين اشغالي و ورود مسلمانان اخراج شده و ايجاد رفراندوم تحقق يابد، رأي دهندگان هر نامي كه براي رژيم نوظهور خود انتخاب كنند اسرائيل را انتخاب نخواهند كرد و به طور طبيعي از صحنه گيتي محو خواهد شد.
وي گفت: بنده معتقدم كه وجود غده سرطاني صهيونيسم اشغالگر كه البته حسابش از يهود جداست در هر كجاي دنيا كه باشد مضر و مخل بشريت و انسانيت است، چه در خاورميانه، چه در اروپا و چه در آلاسكا.
به اعتقاد وي، اگر هولوكاست صحت داشته باشد اروپاييان مي توانند دلجويي كنند و سرزميني در اختيار قوم يهود قرار دهند و نه در اختيار صهيونيسم، اگر صحت ندارد چرا بايد از اشغال يك كشور توسط ديگران حمايت كند؟
افروغ با طرح اين پرسش كه اين با كدام حقوق انساني سازگاري دارد، گفت: قطع نظر از بازتاب و تأثيرات سخن ايشان كه جاي تأمل و تحقيق دارد، اينها پرسش هاي اساسي است كه مي تواند در محافل علمي مورد بحث قرار گيرد.
وي با بيان اين كه پيشبرد دانش هسته اي را نمي توان پشت درهاي بسته و در حد يك مسأله فناوري و علمي صرف دنبال كرد و با انتقاد از سخنان مقامات وزارت خارجه كشورمان، گفت: بسياري از مقامات وزارت خارجه در مصاحبه هاي خود مي گويند كه اروپاييان و آمريكايي ها مي خواهند اين مسأله را سياسي كنند و بايد در برابر اين سياسي شدن ايستادگي كرد. سخن من اين است كه اولا چه بخواهيم چه نخواهيم اين مسأله سياسي هست، ثانيا نمي توانيم بدون استفاده از ديپلماسي فعال و ايجاد خاكريزهاي نرمافزارانه قدرت چانه زني هسته اي خود را ارتقاء بخشيم.
به گفته افروغ ، براي اين ارتقاء بايد از همه امكانات و ظرفيت هاي خود در سطح ملي و فراملي استفاده كنيم و اين را منحصر به تيم هسته اي و جناح و گرايش سياسي خاصي تعريف نكنيم.
نماينده مردم تهران اين نظر خود را به معناي نفي تيم هسته اي موجود به عنوان مدير و سامانده اصلي ندانست و در ادامه به لزوم جامعيت دادن به حقوق شهروندي اعم از فردي، گروهي و جامعه اي و عدالت همه جانبه اعم از سياسي، فرهنگي و اقتصادي تأكيد و خاطرنشان كرد: متأسفانه تاريخ يك صد ساله ما شاهد يك سويه نگري ها، شتابزدگي ها و بيگانگي ها با هويت فرهنگي در مقاطع مختلف و جزئي نگري ها و برخوردهاي غيرساختاري و غيركلان نگر بوده است.
افروغ با بيان اين كه آنچه اين روزها نقل محافل اقتصادي و حتي اجتماعي و سياسي ماست مسأله مبارزه با مفاسد اقتصادي است، افزود: قهرا قطع نظر از مضمون اجمالي مفاسد اقتصادي، تعريف دقيق تر اين مفهوم از جامعه اي به جامعه ديگر و از ساختاري به ساختار ديگر متفاوت خواهد بود.
به گفته وي، وجود رابطه ساختاري قدرت – ثروت تمركز گرايي و اقتصاد نفتي مرتبط با آن دو مبارزه همزمان را مي طلبد. يكي مبارزه با عاملان فساد اقتصادي كه از اين رابطه و تكثر و در برخي مواقع خلأ قانوني ناشي از رابطه قدرت – ثروت كمال بهره را مي برند و ديگري مبارزه با ريشه هاي پيدايي اين رابطه ساختاري از طريق تمركززدايي و برون رفت از اقتصاد نفتي كه به طور طبيعي دقت و فرصت بيشتري را مي طلبد.
نماينده تهران به وجود ادعايي رايج كه مبارزه با مفاسد اقتصادي را موجب دامن زدن به ناامني اقتصادي و سرمايه گذاري ميداند اشاره كرد و آن را ادعايي غير روشمند و ناشيانه دانست و تأكيد كرد: اين ادعايي ناشيانه است كه اتفاقا خود باعث فرار سرمايه و ناامني اجتماعي مي شود، چراكه هيچ فرد و جامعه اي از مبارزه با فساد ناخشنود و متضرر نخواهد شد و در اين راستا تعريف شفاف و اجماعي از فساد و ريشه ها و عوامل آن مهم است.
افروغ تأكيد كرد: هيچ نظامي با هر هدف و آرماني بدون يك قوه قضاييه مقتدر تداوم نخواهد داشت.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس ضمن آرزوي اقتدار و توفيق روزافزون براي مقامات قضايي به اين نكته اشاره كرد كه برداشتن گام اساسي براي مبارزه با مفاسد اقتصادي و ايجاد امنيت اقتصادي و اجتماعي براي سرمايه گذاري در وهله اول بر عهده قوه قضاييه است.
افروغ در پايان، خود و اصحاب قدرت را به اخلاق گرايي در سياست و پرهيز از روش هاي غيراخلاقي در تحقق آرمان هاي جمهوري اسلامي دعوت كرد.
نظر شما