به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، جبهه التوافق وابسته به اقليت عربهاي سني امروز موافقت خود را با تشكيل دولت وحدت ملي اعلام كرد، اما بار ديگر با فدراليسم در جنوب ومركز عراق (كه اكثريت خواهان آن هستند) مخالفت كرد.
در پي نشست سران اين حزب با مسعود بارزاني رئيس حكومت محلي كردستان، عدنان الدليمي يكي از رهبران اين حزب دركنفرانس مشترك با بارزاني گفت : " مذاكرات ما موفقيت آميز بود، زيرا با هدف حل مشكل عراق از طريق توافق صورت گرفت."
وي افزود: " ما به تشكيل دولت شايسته كه مشكلات عراق را حل كند، و امنيت و ثبات را به آن بازگرداند، خوش بين هستيم."
الدليمي گفت : " ما مذاكرات را با همه طرفهاي ذيربط براي تشكيل دولت متعادل بر اساس اصل توافق و به دور از سهميه بندي دنبال دنبال خواهيم كرد."
وي در پاسخ به سوالي درباره موج مستمر تروريسم افزود: " تروريسم به هنگام تشكيل دولت قدرتمند متعادل عراق كه همه گروهها در آن شركت كنند، پايان خواهد يافت."
اما طارق الهاشمي يكي ديگر از رهبران جبهه التوافق و رئيس حزب اسلامي اعتراض به نتايج انتخابات را اولويت اين جبهه به رغم مشاركتش در مذاكرات مربوط به تشكيل دولت اعلام كرد.
الهاشمي با ابرازخوش بيني گفت كه نخبگان سياسي به نظر مي رسد بر اصل اساسي و آن اينكه دولت آينده، دولت وحدت ملي باشد، به توافق رسيده اند.
وي به رايزنيهايي كه شمال عراق شاهد آن است و پيش از آن رهبران ائتلاف عراق يكپارچه (نمايندگان اكثريت ملت عراق) با رهبران كردستان گفتگوهايي درباره تشكيل دولت وحدت ملي انجام دادند، گفت : " تمام اين ديدارها مقدمه اي براي دستيابي به پيوندها و ديدگاههاي مشترك براي تشكيل دولت وحدت ملي مقتدر است."
وي افزود: " هيچ سقف زمان بندي شده براي تشكيل دولت وجود ندارد و اميدواريم كه تاخيري در اين مسئله ايجاد نشود."
به گفته الهاشمي، رايزني هايي كه تاكنون منحصر به كردستان عراق شده است، به زودي در بغداد ادامه خواهد يافت كه مذاكراتي همه جانبه و نه دوجانبه خواهد بود.
از سوي ديگر، الدليمي از رهبران اقليت سني، مخالفت خود را با فدراليسم شيعه در جنوب و مركز عراق تكرار كرد، اما در عين حال گفت كه مخالفتش شامل منطقه كردستان كه از حكومت خودمختاري برخوردار است، نمي شود.
وي گفت : "ما فدراليسم را در منطقه مركزي و جنوبي عراق رد مي كنيم، زيرا اين مسئله تنها بر اساس طائفه اي بنا مي شود، ما در منطقه كردستان، آن را تاييد مي كنيم زيرا دلايل و توجيهات تاريخي، جغرافيايي ونژادي دارد."
سيدعبدالعزيز حكيم نيز كه اخيرا به كردستان عراق رفته بود و با رهبران كردها رايزني كرده بود، بر گزينه فدراليسم در اين مناطق(جنوب ومركز) تاكيد كرده بود، اما تصريح كرد كه اين مسئله به تجزيه عراق(كه اقليت در بيان مخالفت خود،آن را بهانه كرده اند)، نخواهد شد.
مذاكرات مقدماتي ميان طرفهاي پيروز( ائتلاف عراق يكپارچه، كردها، العراقيه و التوافق) براي تشكيل دولت فراگير كه از پارلمان دائمي به مدت 4 سال راي اعتماد بگيرد، همچنان ادامه دارد.
قرار است تا ساعاتي ديگر، هيئت بين المللي براي رسيدگي به نتايج انتخابات به عراق وارد شود، اين امر در پي اعتراض گروههاي اقليت و طيف علاوي كه نتوانسته اند، راي اعتماد اكثريت را به دست آورند، صورت مي گيرد.
درانتخابات پارلماني عراق كه در 15 دسامبر( 24 آذر ماه ) برگزارشد،5/15 ميليون عراقي واجد شرايط راي دادن بودند كه حدود 70 درصد از آنان در اين انتخابات شركت كردند .
براساس شمارش آراء و اعلام نتايج شبه نهايي ليست ائتلاف يكپارچه عراق در 10 استان درصدر قراردارد ، البته ليست ائتلاف كردها نيز در استان هاي كردنشين شمالي عراق بيشترين آراء را به خود اختصاص دادند.
بارزاني و طالباني رهبري دو حزب عمده كردستان يعني حزب دمكرات و حزب اتحاديه ميهني را برعهده دارند كه اين دو حزب در قالب ائتلاف كردستان در انتخابات اخير عراق شركت كردند و اكثريت آراء را در مناطق شمالي عراق به دست آوردند.
نظر شما