۱۳ بهمن ۱۳۸۴، ۲۳:۲۱

گزارش خبرنگار مهر از وين (23)

متن كامل بيانيه نروژ ؛ حق ايران بر اساس NPT به جاي خود ، اما غني سازي را به خاطر اعتمادسازي بايد رها كند / ايران به گزارش اقداماتش به شوراي امنيت نياز دارد!

نروژ در بيانيه خود در شوراي حكام اگر چه از موضع اروپاييها براي گزارش موضوع هسته اي ايران به شوراي امنيت حمايت كرده ، اما بر اين نكته هم تاكيد كرده است كه گفتگوهاي ديپلماتيك و سياسي راه حل اصلي اين موضوع است .

به گزارش خبرنگار "مهر" از وين متن كامل بيانيه نروژ در شوراي حكام به اين شرح است :

آقاي رئيس ،

مايلم از اولي هاينونن معاون مديركل براي مقدمه اش تشكر كنم . ما از قضاوت بي طرفانه و بي عيب و نقص وي تشكر مي كنيم . اين (گزارش) يك اساس و پايه عالي براي گفتگوهاي امروز فراهم مي كند .

ما همچنين مايليم  تا به مديركل و كارمندان فداكار او براي تعهدات قويشان در راستاي يافتن راه حلي براي اين مساله ستايش و قدرداني كنيم. ما كاملاً از تلاش و همت آنان حمايت مي كنيم .

براي بدست آوردن شفافيت كامل درخصوص برنامه هاي هسته اي ايران نياز به زمان بيشتري است ، بنابراين نياز است تا براي حل اين مساله با استفاده از ابزارهاي سياسي و ديپلماتيك تلاش هايمان را شدت بخشيم .

ما از تلاش هاي اتحاديه اروپا و روسيه در اين رابطه قدرداني مي كنيم . نروژ از نگرش هاي سازنده اروپا كه در بيانيه امروز اين اتحاديه بر آن تاكيد شده است ، حمايت كرده و به حمايت خود ادامه مي دهد.

آژانس تاكنون درموضعي نبوده است كه سؤالات مهمي را كه در رابطه با برنامه هاي هسته اي ايران مطرح است روشن كرده و به آنها پاسخ بگويد. ايران به روشني نشان نداده است كه نيازي به شفاف سازي است و تحولات اخير حتي باعث از بين رفتن بيشتر اعتماد جامعه بين المللي به آن كشور شده است .

ما حق ايران را براي استفاده از انرژي هسته اي براي مقاصد صلح آميز بر اساس بند 4 پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي موسوم به ان پي تي به رسميت مي شناسيم . اين حق اهميت بسياري دارد و بايد تمام كشورها از آن استفاده كنند . همه طرف ها بدون تبعيض و مطابق با بندهاي 1 و 2 ان. پي. تي .

وقتي كه مقامات ايران مهر و موم تاسيسات هسته اي  خود را شكستند نروژ بلافاصله نگراني خود را اعلام كرد. اين اقدامات يك جانبه به شدت در برابرقطعنامه هاي شوراي حكام آژانس قرار گرفت كه طي دو سال گذشته از ايران خواسته است تا همه فعاليت هاي فرايند سازي دوباره غني سازي را به حالت تعليق درآورد . اين اقدامات شامل اعتمادسازي دوباره در برنامه هسته اي ايران است . 

نروژ از طرح هاي مبتني بر تسهيل تهيه سوخت هسته اي مثل طرح پيشنهادي فدراسيون روسيه استقبال كرده است. ما از ايران مي خواهيم تا اين مشاوره ها را براي توسعه ترتيبي كه نگراني هاي جامعه بين الملل را در زمينه توليد سلاحهاي هسته اي از بين ببرد و نيازهاي ايران را براي تهيه مطمئن سوخت هسته اي برآورده سازد، ادامه دهد.

آقاي رئيس،

به من اجازه دهيد تا يك بار ديگر تاكيد كنم كه هدف ما رسيدن به يك راه حل سياسي و ديپلماتيك در جايي است كه آژانس نقش كليدي را ايفا مي كند.براي رسيدن به اين هدف ما بايد هر چه بيشتر اقتدار آژانس را افزايش دهيم.

بنابراين نروژ از گزارش موضوع ايران به  شوراي امنيت سازمان ملل حمايت مي كند چرا كه ايران به برداشتن اين گامها نياز دارد. با انجام اين اقدام ما يك پيام روشن و سازنده را مي فرستيم و همزمان اين مسئله درها را براي يك راه حل سياسي باز مي گذارد.

ما از ايران مي خواهيم تا از فزصت موجود بين نشست كنوني و نشست آتي شوراي حكام درماه مارس به طور فعالانه و عاقلانه استفاده كند.اين يك فرصت براي ايران است تا تمايلات خود را براي پيشنهاد يك همكاري كامل و سازنده نشان دهد 

به گزارش خبرنگار "مهر" در وين در ادامه بيانيه نروژ آمده است : يك  اساس جديد براي يك راه حل ديپلماتيك بايد در چارچوب آژانس شكل پيدا كند. ايران تنها از طريق تعليق كامل فعاليت هاي غني سازي ، شامل تحقيق و توسعه، و شفاف سازي كامل و فعال در زمينه برنامه هسته اي مي تواند آمادگي خود را براي همكاري با جامعه بين الملل اثبات كند و نگراني هاي ما را كاهش دهد.ما ايران را تشويق مي كنيم و انتظار داريم تا از اين فرصت استفاده كامل را ببرد.

ما از ايران مي خواهيم تا پيشنهادات موجود ، مثل پيشنهاد پاييز سال گذشته اتحاديه اروپا و طرح فدراسيون روسيه را مورد بررسي قرار دهد. ما از ايران مي خواهيم همكاري خود با آژانس را بر پايه شفافيت كامل و پروتكل الحاقي ادامه دهد.

نروژ همچنين به گفتگوي خود با ايران شامل موضوعات امنيت منطقه اي ادامه خواهد داد.

ما حمايت خود را از برقراري يك منطقه عاري از سلاح هاي كشتار جمعي و روش هاي تسري آن به خاورميانه تكرار مي كنيم . نروژ حمايت از قطعنامه هاي مجمع عمومي سازمان ملل كه خواهان برقراري چنين منطقه اي است و همچنين به حمايت از قطعنامه هاي مربوط به خطرات توسعه سلاح هاي هسته اي در خاورميانه ادامه مي دهد.

آقاي رئيس،

هنوز فرصت براي رسيدن به راه حلي از طريق مذاكره باقي است. اجازه دهيد اين فرصت را غنيمت شماريم.  

کد خبر 274221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha