به گزارش خبرگزاري"مهر"، لاريجاني در گفت و گويي با بيان اين مطلب افزود : اگر كشوري در مقابل غرب بايستد، مورد تهاجم واقع مي شود، حال اين كشور چين باشد، يا قزاقستان، يا ايران، آنچه در حال حاضر محسوس است اين است كه غرب سعي مي كند از اين حربه عليه كشورما بيشتر استفاده كند و در اين راه تحرك خود را نيز افزايش داده اند.
لاريجاني با تأكيد بر هشياري نسبت به اين تحركات اظهار داشت : البته اين تحركات نبايد موجب انزواي ما شود .
خوشبختانه در ايران به حقوق بشر توجه نسبتاً خوبي شده و يكي از آثار اين توجه تأسيس ستاد حقوق بشر در درستگاه قضايي است .
وي معتقد است به حقوق بشر مي توان از سه نظر نگريست كه "يكي" از آنها "رفع تهاجم نسبت به ايران" است.
حقوق بشر مثبت است و ما نبايد در اثر تبليغات غرب و سوء استفاده آنها از آن ، يك عنوان خوب را از دست بدهيم |
مؤسس و رئيس اسبق مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، افزود: ماهيت حقوق بشر مثبت است و ما نبايد در اثر تبليغات غرب و سوء استفاده آنها از آن ، يك عنوان خوب را از دست بدهيم.
لاريجاني گفت: مسائلي مانند حقوق شهروندي، تضمين آزادي هاي مشروع و قانوني، تضمين حقوق مردم در انتخاب، موضوعات شخصي و فعاليت سياسي، تضمين امنيت سياسي و اقتصادي، نقاط بسيار مثبت تحت عنوان حقوق بشراست.
رئيس ستاد حقوق بشر قوه قضائيه "نگاه دوم به حقوق بشر" را "توجه و استفاده مثبت از عنوان حقوق بشر با توجه به مبناي فكري ، ايدئولوژيك نظام وتعاليم اسلامي" دانست واقدام دستگاه قضايي ايران در جمع آوري و تبيين چارچوب حقوق شهروندي در قوانين متفرق و ابلاغ آن به دستگاههاي ذيربط را اقدامي بسيار مناسب توصيف كرد و خواستار بسط و توسعه آن شد .
لاريجاني "نگاه سوم" به حقوق بشر را "حساس بودن به مظلوميت مسلمانان جهان و ظلم به آنها" دانست و افزود: امروزه نه تنها شاهد ظلم و ستم غرب عليه مسلمانان هستيم، بلكه در سراسر اروپا و آمريكا نوعي تبعيض و بدبيني و فشار بر مسلمانان فقط به جرم مسلمان بودن در جريان است كه بايد نسبت به آن حساس بوده و گزارش هاي دقيقي تهيه كنيم و در مجامع بين المللي و در مراودات سياسي در سازمان ملل و كميسيون حقوق بشر پيگيري نمائيم.
محمد جواد لاريجاني همچنين در مورد تحولات اخير كميسيون حقوق بشر اظهار داشت: اين كميسيون با تحولاتي كه در سازمان ملل در جريان است به شورا تبديل خواهد شد كه البته مي تواند نقش فعالتري در امر حقوق بشر داشته باشد .
وي افزود: البته دولت هاي غربي تلاش مي كنند آن را به سمتي سوق دهد كه منافع آنها را تامين كند.
لاريجاني تأكيد كرد: نه تنها ما، بلكه همه كشورهاي اسلامي بايد نسبت به حقوق بشر حساس باشند و بتوانند شورا را به يك اهرم تعادل بخش و به دور از بازي هاي سياسي هدايت نمايند.
اين صاحب نظر و تحليل گر مسايل سياسي و بين المللي معتقد است كه بعد از به سرانجام رسيدن پرونده هسته اي ايران در آژانس، چالش "حقوق بشر" عليه ايران ايجاد مي شود.
همانطور كه ماركسيست ها براي فتح عالم شعار"عدالت" و "دفاع از طبقه كارگر" را سر دادند، غربي ها نيز پرچم "آزادي" و"حقوق بشر" را شعار سياسي خود براي فتح دنيا قرار داده اند و نمي خواهند هرگز آن را از دست بدهند |
محمد جواد لاريجاني گفت: همانطور كه ماركسيست ها براي فتح عالم شعار"عدالت" و "دفاع از طبقه كارگر" را سر دادند، غربي ها نيز پرچم "آزادي" و"حقوق بشر" را شعار سياسي خود براي فتح دنيا قرار داده اند و نمي خواهند هرگز آن را از دست بدهند .
وي تصريح كرد: تجربه نشان داده كه آمريكا و اروپائي ها براساس استراتژي عمومي خود، عليرغم برقراري روابط بسيار وسيع اقتصادي با يك كشور، در عين حال فشارهاي حقوق بشري را بر اين كشور محكم نگه مي دارند زيرا آنها اميد دارند روزي چين مانند شوروي سابق از داخل از هم بپاشد.
لاريجاني افزود: آنها با پرچم حقوق بشر و آزادي به روسيه وارد شدند و از فساد، كوتاهي ها و نواقص رژيم ماركسيستي استفاده كرده و امپراتوري شوروي را از هم پاشيدند و سعي مي كنند با ساير كشورها نيز اين رفتار را ادامه دهند، بنابراين تعرض تحت عنوان حقوق بشر همچنان ادامه خواهد داشت.
معاون امور بين الملل قوه قضائيه در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه براي پيگيري پرونده قتل ايرانيان در كانادا چه اقداماتي صورت گرفته است، گفت: ما راجع به اين قتل ها كه در كشورهاي غربي بخصوص كانادا صورت گرفته، بسيار مشكوك هستيم. نحوه سير پيگيري اين پرونده ها دردولت كانادا فضاحت باراست، مگر مي شود پليس جوان غير مسلحي را از پاي در آورد و بعد دادگاه كانادا او را به بهانه دفاع از خود تبرئه كند.
وي افزود: نحوه رسيدگي به پرونده زهرا كاظمي و كيوان تابش گويايي ميزان صداقتي است كه غربي ها در اينگونه مسائل دارند.
محمد جواد لاريجاني گفت: به عقيده من چگونگي بررسي پرونده زهرا كاظمي، پارامتر بسيار خوبي است، زيرا اين پرونده در دادگاههاي علني بررسي شد كه حتي هيأت هاي خارجي و سفارت مربوط در آن حاضر بودند. گروه هاي سياسي و رئيس جمهور وقت تمام زواياي اين پرونده را لحظه به لحظه مورد بررسي قرار دادند، اما از آن طرف بررسي پرونده ايرانياني كه در كانادا به قتل مي رسند بسيار مرموز و مخفي است. عليرغم پيگيري دستگاه ديپلماسي ايران نه تنها هيچگونه پاسخي نمي دهند بلكه خيره سرانه نيز برخورد مي كنند.
رئيس سابق مركز پژوهشهاي مجلس در خصوص آخرين نتايج تحقيقات دستگاه ديپلماسي در مورد تهديد و تحريم حقوق مسلمانان در اروپا و آمريكا تصريح كرد : ما نبايد در مورد جرياني كه امروز درغرب اتفاق افتاده ساده انگار و سطحي نگر باشيم .
وي افزود : شايد بتوان با قرائن بسيار محكم گفت توطئه عظيمي در حال شكل گيري است و نقش صهيونيست ها در اين توطئه مي تواند بسيار مهم باشد. هدف اصلي اين توطئه اين است كه دولت هاي غربي را به فتح كشورهاي اسلامي حتي به شكل نظامي وادار كند. بنابراين هر گونه زمينه چيني براي اين مقدمات ضروري است كه حقوق بشر از جمله آنهاست.
دكتر محمد جواد لاريجاني ادامه داد: به عقيده من از انفجارهاي 11 سپتامبر در نيويورك، تا قتل هاي بسيار كوري كه در اروپا و حتي عراق امروز اتفاق مي افتد و كشته شدن شيعيان و غير مسلمانان، همه بايد به نحوي توسط دستگاههايي كه دنبال فتح دنياي اسلام هستند، سازماندهي شده باشد .
وي با اشاره به اينكه در دولتهاي غربي آتش تهيه تبليغاتي عظيمي آماده شده، گفت: آنها با اين تبليغات فكر مردم را براي اعمال فشار و سخت گيري آماده مي كنند در حالي كه دول غربي از حضور مهاجران مسلمان تحصيل كرده، بيشترين استفاده را كرده اند، اما آنها را در معرض تهاجم تبليغاتي قرار دهند.
رئيس پژوهشگاه دانش هاي بنيادين تأكيد كرد: دستگاه ديپلماسي بايد بخشي را به منظور پيگيري منظم وضعيت مسلمانان در دنيا بخصوص كشورهاي اروپايي تأسيس نمايد و در اين روند حتي از يك مورد هم نبايد صرفنظر كند، زيرا موظفيم از مظلومين دنيا به نحو وسيع حمايت كنيم.
اين بيچارگي و بدشانسي"حقوق بشر" امروز است كه غرب دنبال آن است و تبديل به پرچم جهان گشايي غرب شده و اگر اين نبود حقوق بشر در دنيا خيلي راحت تر گسترش و توسعه مي يافت |
محمد جواد لاريجاني همچنين با رد خودداري ايران از بازديد نمايندگان حقوق بشر سازمان ملل ، اظهار داشت : ما در همكاري با دستگاه هاي بين المللي در زمينه حقوق بشر از دوسال و نيم پيش، سياست بازي را اتخاذ كرده ايم .
رئيس ستاد حقوق بشر قوه قضائيه افزود: هيچ دادگاهي در ايران برگزار نمي شود كه حكم ناعادلانه اي را آن هم به صورت پنهاني صادر كند. برخي از دادگاهها نيز بعلت تقاضاي يكي از طرفين، حكم بصورت غير علني صادر شده است، بنابراين هيچ نگراني از علني بودن دادگاه هاي خود نداريم .
لاريجاني با تأكيد بر اينكه اين سياست فقط مربوط به نهادهاي بين المللي حقوق بشر نيست، ادامه داد: گروههاي زيادي طي چند سال گذشته از ايران بازديد كردند.
ايران عملاً در سه حوزه روابط دو جانبه با كشورها، روابط چند جانبه با كشورهاي اسلامي، اتحاديه اروپايي و سازمان ملل و روابط با سازمان ملل آمادگي و همكاري بسيار شفاف خود را اعلام كرده است .
وي افزود : تعداد گزارشگراني كه از سازمان ملل به تهران آمده اند، به مراتب بيشتر از تعداد گزارشگراني بود كه به ساير كشورها رفته اندو اين نشان دهنده سياست باز ايران است اما متاسفانه كام ما هميشه در اينگونه همكاري ها تلخ شده است.
دول غربي وقتي در دستگاهها نفوذ پيدا مي كنند، صداقت و صفا را از بين مي برند و نوعي بازي سياسي بر آن تحميل مي كند كه اين بازي سياسي براي دستگاه قضائي بسيار تلخ و نامطبوع است .
معاون بين الملل قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران به دولتهاي مختلف اعلام كرد در امور قضايي به دنبال همكاري بسيار نزديك هستيم، منتها نبايد اين امر محملي براي سوء استفاده باشد.
محمد جواد لاريجاني در مورد تدوين منشور حقوق بشر براساس قوانين اسلام نيز تصريح كرد: يكي از اشكالات سندهاي بين المللي حقوق بشر يك جانبه نگري آنهاست، تفكر ليبراليسم غربي زماني كه دنياي اسلام خيلي هوشيار نبود، مبناي تهيه اين سندها قرار گرفت.
لاريجاني ادامه داد : كشورهاي دنياي اسلام بعلت تفرق و عقب افتادگي هاي موجود در اثر فشارهاي مختلف اين سندها را امضاء كردند.
رئيس ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با تأكيد بر پيگيري مباحث حقوق بشر در ايران گفت: ما بايد ساير فرهنگ ها را جدي بگيريم، زيرا تنها اسلام نيست. مثلاً در سند قاهره كشورهاي اسلامي سعي كردند فرهنگ ها بايد در فرم هاي حقوق بشري نسبي شود. اما غرب با اين مسئله مخالفت شديد كرد و اكنون نيز يك اختلاف جدي بين ما و غرب است .
لاريجاني با اشاره به اقدام جدي در زمينه فرهنگ ها و تدوين منشور حقوق بشر براساس آن، گفت: جهان اسلام بايد "منشور حقوق بشر" تدوين كند و آن را در سازمان ملل جهت پياده كردن فرم هاي حقوق بشري به تناسب فرهنگ هاي اسلامي مطرح و به رسميت برساند .
وي در پايان تأكيد كرد: اين بيچارگي و بدشانسي"حقوق بشر" امروز است كه غرب دنبال آن است و تبديل به پرچم جهان گشايي غرب شده و اگر اين نبود حقوق بشر در دنيا خيلي راحت تر گسترش و توسعه مي يافت.
منبع : خانه ملت
نظر شما