به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران پیش از ظهر دوشنبه در مراسم افتتاحیه این همایش، با اشاره به اهمیت حمل و نقل دریایی گفت: کل تناژ حمل و نقل دریایی در ۲۰۱۴ بالغ بر ۱۰.۵ میلیارد تن بود که این آمار منهای صنایع فراساحل است.
علی اکبر صفایی بیان داشت: حمل و نقل دریایی در داخل کشور نیز از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا وابستگی تجارت خارجی کشور به دریا ۹۳ درصد است.
وی عنوان کرد: با توجه به شرایط داخلی در دوران دفاع مقدس و تحریم، کشتیرانیها محرک اصلی برای پیشگیری از فلج شدن تجارت کشور بوده اند و نقش کشتیرانی ها در این زمنیه بی نظیر بوده است.
صفایی گفت: دشمنان در طول دوران تحریم به رغم نزول نرخ های تجارت دریایی، نتوانستند شرکت ملی نفتکش را از پای درآورند.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش یادآور شد: به رغم همه تحریمها، صادرات نفت ایران بدون وقفه انجام شد و امروز این شرکت با ۱۵.۵ میلیون تن ظرفیت بالاترین رتبه صادراتی را دارد.
وی با بیان اینکه کشتیرانیها مصداق اقتصاد مقاومتی بوده اند، بیان داشت: همه مولفه های اقتصاد مقاومتی در کشتیرانی ها مشاهده می شود و کارنامه درخشانی را از خود به جا گذاشته اند.
وی با اشاره به شرایط پس از تحریم و لغو تحریمها عنوان کرد: شرایط آن باید از نظر فنی مهیا شود و در این زمینه اقداماتی از سال قبل شروع شده است تا در بازار بین المللی و اروپا حضور یابیم و ناوگان بزرگ کشتیرانی و نفتکش در کشورها و بنادر اروپایی نیز حضور داشته باشند.
صفایی با تاکید بر لزوم حمایتهای دولت برای حضور و رقابت در بازارهای اروپایی گفت: امیدواریم بتوانیم با حمایتهای دولت بازارهای از دست رفته را دوباره باز یابیم.
این همایش دو روزه از صبح دوشنبه با رویکرد برنامه توسعه کشور و اقتصاد مقاومتی در حوزه دریا با حضور مسئولان شرکت مملی نفتکش ایران و وزارت نفت آغاز شد.
تعامل فکری، گسترش تصمیم گیری بخش های حاکمیتی، همسان سازی مقرارات دریایی با قوانین بین المللی از جمله اهداف این همایش است.
نظر شما