به گزارش خبرگزاری مهر، علی سعیدیان دانشجوی رشته مهندسی کشاورزی واحد طارم به منظور مقابله با بحران خشکسالی و شوری آب اقدام به تولید این نوع نهال کرده است.
وی در توضیح طرح خود گفت: در این طرح گیاه انتخابی گیاه مقاوم به کم آبی و شوری آب و پیوند از گیاه حساس به شوری و کم آبی انتخاب می شود که می توان با این کار گیاهان حساس به کم آبی و شوری را تقویت کرده و در زمان خشک سالی از این گیاهان به صورت تجاری استفاده کرد.
این کارآفرین طارمی دیگر طرح اجرایی خود را تولید نشاء پیوندی سبزی و صیفی جات عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از انواع سبزیجات و صیفی جات از قبیل خیار به شته و آفات حساس بوده و برخی نیز به این آفات همانند کدو کاملا مقاوم و از قدرت رشد بالایی برخوردار هستند این دو گیاه را به همدیگر پیوند می دهیم.
وی با اشاره به اینکه در این طرح از کدو به عنوان پایه و از خیار به عنوان پیوند استفاده می شود، افزود: ماحصل این ترکیب تولید محصول خیار مقاوم به بیماری و آفات است که با استفاده از این روش نسبت به کشت خیار معمولی دو برابر محصول برداشت می شود.
سعیدیان تولید محصولات گلخانه ای به روش هیدروپونیک را از دیگر اقدامات خود در رشته کشاورزی اعلام کرد و ادامه داد: از مزایای این روش کاهش مصرف آب، مبارزه با بیماری های خاکی و رشد مطلوب محصول است که گوجه فرنگی، خیار و توت فرنگی از جمله محصولاتی است که به روش هیدروپونیک تولید می شود.
تکثیر نهال زیتون در ارقام خارجی و محلی، برگزاری کارگاه های کشاورزی صنعتی برای دانشجویان و عموم مردم و تولید نشاء صنعتی برای اولین بار در استان زنجان، از دیگر اقدامات علی سعیدیان کارآفرین برتر طارم به شمار می رود که در قالب انجمن های علمی دانشجویی مهندسی کشاورزی واحد طارم با ۷ عضو از سال گذشته شروع به ارائه طرح ها به جشنواره حرکت و برگزاری کارگاه ها کرده اند.
نظر شما