۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۴۶

حساسیت مصرف‌کنندگان به سلامت محصولات غذایی

حساسیت مصرف‌کنندگان به سلامت محصولات غذایی

معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: مصرف‌کنندگان جامعه ما نسبت به دسترسی به غذای سالم بسیار حساس شده‌‌اند که این برای مسئولان امتیاز بزرگی است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز در نشست کمیته مشترک کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه با بیان اینکه کشاورزی اکولوژیک و سازگاری با تغییر اقلیم همراه با تامین امنیت غذایی مورد توجه وزارت جهادکشاورزی است، اظهار داشت: ما نیاز به پایدار کردن کشاورزی داریم و در راستای این پایداری باید تغییرات زیادی از جمله تطبیق انتظارات با ظرفیت‌های تولید، توانمندی های مناطق تولیدی و مسائل اقتصادی و اجتماعی انجام داد.

وی از جدی ترین برنامه های وزارت جهادکشاورزی را تجدیدنظر در ترکیب کشت محصولات یا تهیه یک نقشه راه جدید برای تعیین جایگاه محصولات در مناطق مختلف با شاخص پایداری و تامین امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: چارچوب این سیاست‌ها تبیین شده و ما در مرحله تحقیق و برنامه‌ریزی‌های جزئی‌تر برای این مساله هستیم، ضمن اینکه در تعمیق کشاورزی اکولوژیک چند اتفاق بسیار مهم در جامعه مدنی، مصرفی و علمی کشور رخ داده که بسیار به ما کمک می کند.

کشاورز اضافه کرد: اولین اتفاق در دولت افتاده که ما تولید محصول سالم‌تر و غنی شده‌تر را دنبال می‌کنیم، بنابراین بهبود مصرف مواد شیمیایی و رویکرد استفاده از مواد غیرشیمیایی، زیستی و آلی در دستور کار ما است.

معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در حال حاضر کشاورزانی در کشور هستند که به‌صورت ارگانیک تولید خوبی را انجام می دهند و عملکرد خوبی در این زمینه دارند که این نشان‌دهنده آن است که این رویکرد، رویکرد پایدارتری است.

وی اظهار داشت: رویکرد جامعه مصرف‌کننده دومین اتفاقی که در این زمینه افتاده و مصرف‌کنندگان ما نسبت به دسترسی به غذای سالم بسیار حساس شده اند که این امتیاز بسیار بزرگی است برای وزارت جهاد کشاورزی، همچنین موضوع سوم مربوط به نهادهای مدنی، انجمن های مردمی و علمی است که تماما به مسائل محیط زیست بسیار حساس شده اند و اقدامات دولت را در این زمینه خیلی دقیق نظارت می کنند.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی خطاب به طرفین فرانسوی حاضر در جلسه گفت: درخواست ما از شما این است که در نقشه راهی که برای کشاورزی پایدار ترسیم می کنیم، وزارت کشاورزی فرانسه با ما همکاری فنی و علمی داشته باشد و ما بتوانیم از تجربیات آنها بهره‌مند شویم.

کشاورز در مورد تغییر اقلیم نیز تصریح کرد: برخی از کشورها اثرات تغییر اقلیم را به‌روزرسانی کرده‌اند اما بخش کشاورزی ایران تاکنون وارد این مساله نشده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه مردم ایران هزینه تغییر اقلیم را احساس می کنند و در تهران نیز مردم با کاهش بارش برف و باران روبرو هستند، توضیح داد: احساس کشاورزان و متخصصان ما این است که تغییر اقلیم جاری شده، اما ما هنوز نتوانسته ایم خود را با این شرایط وفق دهیم و تاکنون برنامه ای برای هماهنگی با این موضوع وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی ما با پدیده ترسیب کربن (تثبیت کربن در خاک) آشنا است، در این زمینه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور پروژه موفقی را در یکی از مناطق خشک انجام داده که مورد تایید مقامات بین المللی نیز قرار گرفته است.

کشاورز ادامه داد: در نقشه راهی که ما برای کشاورزی تهیه کرده ایم، توجه به کشاورزی حفاظتی یکی از اقدامات اساسی است که برای کاهش آب، کاهش مصرف مواد شیمیایی، استفاده از تکنولوژی‌های نو و افزایش بهره وری انجام می شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: ما اعتقاد داریم خواسته های بشر از منابع باید سازگار و منطبق با امکانات در راستای پایداری و حفظ منابع برای آیندگان انجام شود.

کد خبر 2762170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha