۱۰ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۵۸

معاون دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان:

طرح بررسی سلامت عمومی ۱۰ هزار نفر از جمعیت رفسنجان اجرا می شود

طرح بررسی سلامت عمومی ۱۰ هزار نفر از جمعیت رفسنجان اجرا می شود

رفسنجان - معاون آموزشی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از اجرای طرح بررسی سلامت عمومی ۱۰ هزار نفر از جمعیت رفسنجان در خرداد ماه سال جاری با نام «مطالعه جمعیتی کوهورت» خبر داد.

حمید حکیمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امروزه، تغییر در سبک زندگی و عادات غذایی مردم، بی تحرکی و افزایش وزن، استرس، سیگار و دیگر عوامل تهدید کننده سلامتی از جمله افزایش مواجهه با سموم مختلف، از عللی هستند که تغییر الگوی بیماری ها و عوارض ناشی از آن ها و به تبع آن کاهش سن  مرگ و میر را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه بیماری های غیر واگیر از مشکلات اساسی سلامت و چالشی برای توسعه در قرن ۲۱ هستند، افزود: بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت از جمله چهار بیماری مهم غیر واگیر هستند که عامل بیش از ۶۰ تا ۸۰ درصد موارد مرگ و میر هستند.

این مسئول یادآور شد: افزایش وزن و چاقی از علل مهم بیماری های مزمن در ایران محسوب شده و طی ۱۰ سال روند صعودی افزایش وزن بخصوص در خانم ها به عنوان مثال از ۷۰ درصد در سال ۲۰۰۵ به ۷۴ درصد در سال ۲۰۱۵ پیش بینی شده است.

معاون آموزشی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عامل ۷۰ درصد از مرگ و میرها در ایران را بیماری های مزمن برشمرد و با تشریح طرح «کوهورت»، گفت: این طرح با اهداف متعدد به ویژه  شناسایی عوامل خطر تهدید کننده سلامتی و اطلاع رسانی به موقع و افزایش آگاهی مردم به منظور پرهیز از مواجهه با این عوامل خطر، پشگیری از وقوع بیماری های غیر واگیر دار، کاهش عوارض ناشی از این بیماری ها و افزایش طول عمر همراه با حفظ سلامتی است.

حکیمی تصریح کرد: این مطالعه می تواند از یک سو راهنمای مدیران بهداشتی در راستای شناسایی فراوانی و علت شناسی این معضلات و امکان طراحی راهکارهای جدیدی در پیشگیری، تشخیص زودرس بیماری های مزمن شایع بوده و از سوی دیگر با ایجاد یک بیو بانک اطلاعاتی جامع، ابزار مناسبی برای انجام مطالعات بر پایه جمعیت برای محققان و دست اندرکاران حوزه پژوهش فراهم کند.

این مسئول تصریح کرد: در سال گذشته با نظارت و  همکاری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، مطالعه اپيدميولوژيک آينده نگر جمعيت بالغ ايران با هدف گسترش و تشویق تحقیقات و نیز توانمند سازی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در زمینه های علوم پزشکی، اپیدمیولوژی، بهداشت و تغذیه در ۱۰ مرکز دانشگاهی طراحی و به دانشگاه های هدف، از  جمله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ابلاغ شد.

 حکیمی بیان داشت: در این مطالعه ۱۰ هزار نفر از زنان و مردان ۳۵ تا ۶۵ ساله تحت پوشش پنج مرکز بهداشتی درمانی شهری-روستایی رفسنجان شامل مراکز شماره یک، سه، چهار، هفت و هشت مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: طول مدت مطالعه حداقل ۱۰ سال خواهد بود و محل انجام مطالعه در مرکز بررسی سلامت عمومی واقع در مرکز بهداشتی درمانی شماره چهار آموزشگاه بهورزی است.

 به گفته وی پس از شناسایی افراد تحت مطالعه و دعوت از آنها برای مراجعه به مرکز فوق الذکر و اخذ رضایت نامه کتبی، مشخصات افراد در سامانه طراحی شده ثبت و با  دریافت کد ویژه و صدور کارت شناسایی عکس دار، پرسش نامه حاوی اطلاعات فردی، پزشکی و تغذیه ای تکمیل خواهد شد.

معاون آموزشی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: همچنین معاینات بالینی توسط پزشک آموزش دیده انجام و پس از آن برای نمونه گیری به آزمایشگاه واقع در همان مرکز راهنمایی می شوند.

وی یادآور شد: نتایج حاصل از آزمایشات طی یک هفته بعد برای تمامی افراد شرکت کننده در طرح اعلام خواهد شد و در مواردی که نتایج غیر طبیعی مشاهده شود، افراد به پزشک مرکز ارجاع داده می شوند و پس از بررسی و معاینات پزشکی در صورت لزوم به پزشک متخصص نیز ارجاع داده می شوند.

حکیمی ابراز داشت: افراد تحت مطالعه به طور متناوب تقریبا هر یک تا دو سال یکبار مورد ارزیابی مجدد قرار خواهند گرفت و هر گونه تغییر در وضعیت سلامتی ایشان ثبت خواهد شد. ضمن اینکه کلیه معاینات پزشکی و آزمایشات انجام شده رایگان خواهد بود و تمامی اطلاعات شخصی افراد به صورت کاملا محرمانه ثبت خواهد شد.

کد خبر 2764573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha