به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیداحمد میرعمادی شامگاه دوشنبه در جلسه تفسیر آیات سوره نحل در جمع جوانان اظهار داشت: از سوره نحل در قرآن به عنوان سوره نعمت ها یاد شده و خدای متعال بیش از ۵۰ نعمت مادی و معنوی را در این سوره برشمرده است.
وی به هدف خداوند از بازگو کردن نعمت ها اشاره و عنوان کرد: شناخت ذات پاک خداوند، ایجاد انگیزه برای شکرگذاری و تفکر و شناخت خود نعمت اهداف خداوند از بازگو کردن نعمت ها است.
در قرآن نام ۳۵ حیوان و پرنده ذکر شده است
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به اینکه در آیه ۷۰ سوره نحل از نعمت پرندگان یاد شده است، ادامه داد: در قرآن نام ۳۵ حیوان و پرنده ذکر شده است.
آیت الله میرعمادی با بیان اینکه حیواناتی که نام آنها در قرآن ذکر شده مظهر صفات انسانی هستند، تصریح کرد: خداوند صفات انسانی آنها را یادآور شده که انسان ها درس عبرت بگیرند مانند طاووس که مظهر زیبایی و آراستگی و کبوتر که مظهر انس و الفت و محبت است.
وی افزود: خداوند نام پرندگان در قرآن را برای نشان دادن قدرت پرواز پرندگان ذکر کرده و در زندگی پرندگان درس های زیادی وجود دارد.
درس زندگی پرندگان
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد اولین درس زندگی پرندگان را درس پرواز دانست و خاطرنشان کرد: انسان قدرت پرواز و ساخت وسایلی چون هواپیما و بالگرد را از پرندگان آموخت.
آیت الله میرعمادی تسبیح خداوند را درس دیگر پرندگان دانست و بیان داشت: یک پرنده ده ها صوت از خود تولید می کند و با این صداها با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و نیازمندی های خود را بازگو می کنند.
وی پرندگان را الگوی ایجاد صداهای زیبا عنوان کرد و گفت: پرندگان در نهایت صفا و محبت و صمیمیت با هم زندگی می کنند و این درس دیگری است که انسان ها باید از آنها بیاموزند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد مهم ترین شگفتی پرندگان را در پروازشان دانست و ادامه داد: قدرت نگهداری خود در هوا، مسیریابی، سرعت پرواز، دقت در پرواز، رادارهای پرندگان که خطر را تشخیص می دهند، مانور دادن در هوا، حفظ تعادل در پرواز و نشستن و هماهنگی با جو و هوا از شگفتی های خلقت پرندگان است.
آیت الله میرعمادی تصریح کرد: عبور از کوه ها و دشت ها برای هفته ها بدون توقف از شگفتی های پرواز پرندگان است که قبل از شروع به پرواز با الهام درونی خود بیش از اندازه غذا می خورند و به صورت چربی در اطراف بدن آنها ذخیره می شود و در طول چند روز پرواز گرسنه نمی شوند.
وی اسرار پرندگان در ساختن خانه را از درس های قابل یادگیری انسان از پرندگان دانست و افزود: تربیت فرزندان، پیدا کردن غذا، مبارزه با دشمنان و خطرات و همکاری با بکدیگر از درس هایی است که انسان یاید از پرندگان بیاموزد.
پرواز انسان پرواز اندیشه و خرد است
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به اینکه بهترین تعامل و همکاری را پرندگان با یکدیگر دارند، خاطرنشان کرد: خداوند در آیه ۷۸ سوره نحل راجع به علم انسان صحبت کرده و در آیه ۷۹ سخن از پرواز پرندگان به میان آورده که بسیاری از مفسران در پیوند این دو آیه گفته اند که خداوند خواسته یک چیز محسوس را به یک امر نامحسوس تشبیه کند.
آیت الله میرعمادی یادآور شد: پرواز پرندگان در دو آیه ۷۸ و ۷۹ سوره نحل پرواز پرندگان که به وسیله بال و پر است به پرواز روح و جان انسان که به وسیله علم بوده تشبیه شده است.
وی با بیان اینکه پرواز انسان پرواز اندیشه، خرد، علم، دانش و روح است، عنوان کرد: حضرت علی(ع) می فرمایند " سیلاب علم و دانش و حکمت از من جاری می شود و هیچ اندیشه ای از فکر و اندیشه من بالا نمی رود" که این به معنی این است که امیرالمومنین (ع) یک فکر و اندیشه برتر است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد به سخن دیگر امام علی(ع) راجع به مالک اشتر اشاره کرد و ادامه داد: ایشان می فرمایند که هیچ کسی نمی تواند از وجود مالک اشتر بالا برود و در او نفوذ پیدا کند و هیچ پرنده اندیشه ای نمی تواند به اندیشه مالک برسد چراکه مالک شخصیتی بود که با اندیشه و عقل و شجاعت و شهامتش پرواز کرد.
نظر شما