به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت فرارسیدن سالروز ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی، برنامه حذف و اضافه با حضور دوتن از دانشجویان فعال ترکیهای سفرکرده به ایران برای شرکت در مراسم ارتحال امام (ره)، برگزار شد.
نظرات ضدامپریالیستی امام (ره) من را به خود جلب کرد
کمال سونیدیک، یکی از این دانشجویان درباره آشنایی خود با اندیشههای امام (ره) گفت: من با اندیشههای متعالی امام (ره) در دوران دانشجویی دانشگاه آشنا شدم و در حال حاضر به عنوان دبیر تاریخ در یکی از مدارس ترکیه در حال اشتغال هستم. من با افکار امام از طریق کتب ترجمه شده آشنا شدم و نظرات ضدامپریالیستی امام (ره) من را به خود جلب کرد و سبب شد تا درباره ایشان بیشتر تحقیق کنم.
وی افزود: وقتی با افکار امام (ره) آشنا شوید، خواهناخواه با انقلاب اسلامی نیز آشنا میشوید و بدین وسیله من با انقلاب شکوهمند اسلامی ایران آشنا شدم.
انقلاب اسلامی تنها متعلق به مردم ایران نیست
این نویسنده و فعال فرهنگی کشور ترکیه، درخصوص تبیین اندیشههای امام (ره) برای دوستداران خود در کشور ترکیه بیان داشت: اعتقاد دارم انقلاب اسلامی ایران تنها متعلق به مردم مسلمان ایران نیست و متعلق به کلیه مسلمانان و مستضعفان جهان است. من نیز به همین عنوان وظیفه خود میدانم تا ابتدا آن را فهم کنم و سپس تبلیغ کنم.
سونیدیک ادامه داد: من در حال حاضر از طریق رسانهها و به خصوص از طریق خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی اینترنتی به شکل مقالات و یا از طریق تهیه ویدئو افکار امام را تبلیغ میکنم.
امام (ره) در راستای رسالت تمام انبیای الهی گام برداشته است
وی مهمترین فراز اندیشههای امام (ره) را از منظر خود رسالت انبیایی ایشان دانست و گفت: بنده به عنوان یک محقق تاریخی که در این راستا نیز فعالیتهایی دارم، اعتقاد دارم امام (ره) در راستای وظایف و رسالت تمام انبیای الهی گام برداشته و برای تحقق اصول و اهداف انقلابی سعی و تلاش داشته است.
امام (ره) با نفس مسیحایی خود جهانیان را بیدار کرد
این دانشجوی ترکیهای درخصوص مقاله اخیر خود درباره اندیشههای امام (ره) که مورد توجه بسیاری از رسانههای ترکیهای قرار گرفت، گفت: من در این مقاله امام (ره) را به حضرت مسیح (ع) تشبیه کردم. همانطور که حضرت مسیح (ع) با نفس خود مردگان را حیات میبخشید، امام (ره) نیز با نفس مسیحایی خود، به مسائل اجتماعی جهان روح تازهای بخشید و جهانیان را بیدار کرد.
سونیدیک افزود: امام (ره) البته فراتر از تعبیرات بنده است، اما من در این مقاله به یک نکته توجه داشتهام. امام (ره) معیارهایی را به ما ارائه داده است. یکی از این معیارها فرقان است. یعنی تفکیک حق و باطل. امام (ره) به زیبایی حق و باطل را تفکیک کردند که شکی باقی نمیماند. فرقانی بین جبهه مستکبر و مستضعف. البته کاری که امام (ره) انجام داده است، مخصوص زمان ایشان نبود و در طول تاریخ بوده است. اما امام (ره) در سخنرانیها و کتبشان به طور مشخص و ملموس آنها را معرفی کرده است.
امام (ره) به ما معیار شناخت حق و باطل دادند
وی ادامه داد: به عنوان مثال امام (ره) استکبار را شیطان بزرگ معرفی کردند و قدس و مسئله فلسطین را به عنوان معیاری برای مسلمانی و حقطلبی قرار دادند. بدین صورت که هرکس مدافع فلسطین است، در جبهه حق است و هرکس مدافع صهیونیست، در جبهه باطل. امام (ره) در واقع از روی مسئله فلسطین، مسلمانان از سنی، شیعی و ... را به وحدت دعوت کردند و فراتر از آن، کل مستضعفین جهان را بر علیه استکبار شوراندند.
سونیدیک خاطرنشان کرد: در واقع امام (ره) با ارائه این معیار به ما راه شناخت مستکباران جهان را معرفی کردند. امام (ره) در یکی از سخنرانیهایشان فرموده بودند که سردمداران دولتهای جهان را با این معیار بررسی کنید که اگر مدافع فلسطیناند در جبهه حقاند و در غیر این صورت، در جبهه باطل.
افکار امام مرا یکی از منتظران حضرت مهدی (عج) کرد
این دانشجوی ترکیهای در نهایت با بیان خاطرهای از شناخت امام (ره) بیان داشت: خاطرهای که من دارم این است که در یکی از شهرهای ترکیه با یک مسلمان و شیعه آشنا شده بودم. من از ایشان سوال کردم که چه شد که شما شیعه شدید؟ ایشان گفت من افکار امام (ره) را خیلی دوست داشتم. گهگاهی وادار میشدم تا با مخالفین افکار امام (ره) بحثهای داشته باشم. لذا برای دفاع از انقلاب و امام (ره) شروع به خواندن کتابهایی درباره امام (ره) و انقلاب کردم. سرانجام همین امام (ره) مرا به حب اهل بیت (ع) رساند و در آخر مرا به یکی از منتظران حضرت مهدی (عج) رساند. لذا خدا را شکر میکنیم که اندیشههای امام (ره) نه تنها در ترکیه بلکه در سرتاسر جهان موج میزند.
بزرگترین لطف امام (ره) بازگرداندن عزت به مستضعفان جهان بود
در ادامه یکی دیگر از دانشجویان ترکیهای میهمان برنامه در همین باره بیان داشت: من برای تحصیلات دانشگاهی خود به ایران سفر کردم و الان چندسالی است که در ایران زندگی میکنم. همین موضوع زمینه آشنایی بنده را با افکار امام (ره) ایجاد کرد.
وی افزود: من فکر میکنم مردمان مستضعف جهان در دهههای اخیر تشنه عزت و اقتدار بودند. و فکر میکنم بزرگترین لطف امام (ره) عزت دادن به این مردمان بود. مردم تشنه این عزت بودند و از امام (ره) این عزت را چشیدند و خواستند آن را به ملتهای خود نیز بچشانند.
نظر شما