به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی سعادت ظهر یکشنبه در جریان دیدار با پژوهشگران جهاددانشگاهی آذربایجان غربی بر با تاکید بر لزوم عملیاتی سازی و ارائه راهکارهای علمی جهت احیای دریاچه ارومیه افزود: اساس و نفس کار جهاد دانشگاهی تولید علم و دانش است و جهاد دانشگاهی با بهره گیری از نیروهای جهادی و پژوهشگر باید علم و دانش فنی مورد نیاز کشور را تولید کند.
وی ادامه داد: مدیریت کم آبی، نیازمند مدیریت همه جانبه، واقع بینانه و هدفمند است و تسهیلات و امکانات لازم برای ارتباط پژوهشگران با مراکز پژوهشی معتبر و فعال در سراسر دنیا جهت با مقابله با خشکسالی و احیای دریاچه ارومیه را فراهم می کنیم.
استاندار آذربایجان غربی افزود: با انجام تحقیقاتی که در زمینه مدیریت منابع آبی و احیای دریاچه ارومیه در سطح استان انجام شده، تجربیات خوبی در این زمینه کسب شده است و آذربایجان غربی به عنوان یکی از استانهای پیشتاز در مدیریت مصرف آب و مبارزه با کم آبی و ارتقای راندمان کشاورزی مطرح شده و می توانیم این تجارب را به کل کشور تعمیم داد.
وی با اشاره به راهکارهای مختلف احیای دریاچه ارومیه اظهارداشت: ترویج کاشت درخت گز و گونه های مختلف گیاهی سازگار با شرایط کم آبی و زمین شور از جمله اقدامات در راستای مدیریت بهینه منابع آبی و احیای دریاچه ارومیه هستند.
وی با اشاره به چالش کمبود آب در استان افزود: مدیریت بهینه مصرف آب و کنترل برداشت آب در مزارع حاشیه دریاچه ارومیه از برنامههاي جدی دولت برای مهار کم آبی و تهدیدات خشکی دریاچه ارومیه است و در این بخش نیز همراهی و تلاش دانش آموختگان و پژوهشگران در ابداع و نوآوری سیستم های جدید مورد نیاز است.
وی ادامه داد: دولت، مجلس، مسئولان دستگاههای اجرایی مرتبط، سازمانهای مردم نهاد و مردم در راستای مقابله با این پدیده زیستی مصمم هستند ولی دانشگاهیان نیز باید در این زمینه بیش از پیش وارد عرصه شوند تا بتوانیم گامهای موثرتری در راستای احیای این دریاچه برداریم.
سعادت افزود: ایران اسلامی در تولید علم و فناوری های نوین یکی از کشورهای سرآمد دنیا به شمار می رود ولی تاکنون نتوانسته در ایجاد ارتباط علم با صنعت موفق عمل کند.
سعادت با اشاره به اینکه فعالیت شرکت های دانش بنیان می تواند زمینه اشتغال فارغ التحصیلان رشته های مختلف در استان را فراهم کند گفت: از فعالیت شرکت های دانش بنیان و پژوهشی در استان حمایت می کنیم و جهاد دانشگاهی نیز می تواند نقش پررنگی در این زمینه ایفا کند.
استاندار آذربایجان غربی افزود: در کشور ما دانشمندان زیادی وجود دارند که اقدام به انجام کارهای بزرگی کرده اند و دنیا نیز علی رغم اینکه موفقیت های نظام جمهوری اسلامی را نمی تواند بپذیرد ولی اعتراف به پیشرفت های علمی ما دارند و ترور دانشمندان جوان ما حاکی از این امر است تا جلوي پیشرفت های دانشمندان جوان کشورمان را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه کیفیت تولید علم در جهاد دانشگاهی، کاربردی است افزود:جهاد دانشگاهی باید فارغ التحصیلان دانشگاهی را با رویکرد تولید علم و در قالب شرکت های دانش بنیان وارد میدان کرده و چرخه توسعه کشور را حرکت بخشد و ما نیز در این راستا از فعالیت های جهاد دانشگاهی حمایت می کنیم.
سعادت همچنین راه اندازی شعبه پژوهشگاه رویان به همت جهاد دانشگاهی در آذربایجان غربی مطابق تفاهم نامه رئیس جهاددانشگاهی با استاندار را فرصت مغتنمی برای استان و مردم بر شمرد و اظهار کرد: راه اندازی شعبه این پژوهشگاه گام موثری در ارائه خدمات به مردم منطقه است و استانداری از راه اندازی این پژوهشگاه در استان حمایت می کند.
وی با اشاره به اینکه مسیر توسعه کشور تنها با تولید علم و تبدیل آن ثروت میسر می شود ادامه داد:اعتقاد به تحقیقات و تولید علم از ارکان اصلی مجموعه جهاد دانشگاهی است و خوشبختانه این نهاد انقلابی با بهره گیری از این اعتقاد عمیق و راسخ خود، برکت و رفاه را برای مردم به آرمغان آورده است.
نظر شما