۲۱ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۳۲

اخبار شهری در هفته ای که گذشت ؛

اداره برج آزادی به صورت هیات امنایی/هشدار در خصوص زنان کارتن خواب

اداره برج آزادی به صورت هیات امنایی/هشدار در خصوص زنان کارتن خواب

بررسی آخرین وضعیت برج آزادی ،هشدار در خصوص افزایش زنان کارتن خواب ،انتقاد به سیستم آب یاری درختان ولیعصر و... از مهم ترین اخبار شهری دراین هفته بود .

به گزارش خبرنگارمهراین هفته با خبرافزایش زنان کارتن خواب در پایتخت آغاز شد.

شنبه  ۱۶ خرداد ماه رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: با زنانه شدن فقر و آسیب های اجتماعی نیاز به سامان سراها افزایش پیدا می کند.

فاطمه دانشورادامه داد: در سال ۹۱ که تهران ۱۲ هزار کارتن خواب داشت، تعداد زنان کارتن خواب ۳ هزار نفر بود که تعداد کارتن خواب ها در سال ۹۲ به ۱۵ هزار و در سال ۹۳ به ۲۰ هزار نفر افزایش یافت و به همین نسبت تعداد زنان کارتن خواب نیز در شهر تهران رشد داشته است. متاسفانه در میان زنان کارتن خواب و خیابانی، برخی به همراه کودکانشان هستند و برخی نیز باردار هستند که این موارد لزوم توجه به زنان کارتن خواب را افزایش می دهد.

در این روز علی صابری عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به مشکلاتی که برای شهروندانی که در حاشیه پروژه‌های بزرگ شهری سکونت دارند، ایجاد می شود، گفت: این شهروندان می توانند به دادگاه بروند و درخواست خسارت کنند. البته این موضوع تنها روی کاغذ است و عملی شدن آن نیازمند داشتن وکیلی است که بتواند دادخواست مناسبی تنظیم کند.

وی ادامه داد: تنظیم دادخواست در اعاده حق این شهروندان بسیار مهم است . در این زمینه ما قانون داریم و می توان از تئوری سرشکن کردن هزینه های عمومی استفاده کرد. این عضو حقوقدان شورا در توضیح این تئوری گفت: بر اساس تئوری سرشکن کردن هزینه های عمومی مردمی که از یک موضوع نفع می‌برند باید هزینه هایش را هم بدهند. این در دنیا نیز مرسوم است که از محلی عوارضی که اخذ می شود مردمی که به دلیل یک پروژه آسیب دیده اند، خسارت می گیرند.

یکشنبه ۱۷ خرداد ماه؛ محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به آخرین وضعیت درختان ولیعصر گفت: متاسفانه در حال حاضر این درختان به روش قطره‌ای آبیاری می‌شوند در حالی که سال‌ها این درختان از آب‌های روان که در دو سمت خیابان ولیعصر جاری بود، آبیاری می‌شدند.

وی ادامه داد: شهرداری اقداماتی برای ساماندهی درختان قدیمی ولیعصر انجام داده، اما هنوز وضعیت این درختان نامناسب است و مشکلاتی مانند ریختن نمک زیاد پای درختان، ساخت و سازهایی که آفتاب را از این درختان گرفته است و ... وجود دارد.

حقانی با اشاره به اینکه کمیته محیط زیست شورا وضعیت درختان را دائما رصد می‌کند، گفت: این درختان همیشه در مقابل دید مردم هستند و شهروندان خودشان هر روز شاهد وضعیت این درختان هستند که به دلیل بی‌توجهی برخی از مسئولان، به چه وضعیتی افتاده‌اند و در حال از بین رفتن هستند و نیاز نیست کمیته ویژه‌ای برای ساماندهی آنها ایجاد شود.

دوشنبه ۱۸ خرداد؛ سومین جلسه ساماندهی برج آزادی با حضور برخی اعضای شورای شهر تهران و نمایندگان وزارت ارشاد و شهرداری برگزار شد.

در این جلسه احمد حکیمی‌پور رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به فعالیت‌های خوبی که معاونت فنی و عمرانی در خصوص برج آزادی انجام داده است، گفت: در حال حاضر هدف اصلی شورا، اجرایی شدن تفاهمنامه‌ای است که بین شهرداری و وزارت ارشاد در سطح کلان به امضا رسیده و در حال انجام کارهای مشترک هستند. ما با ایجاد مدیریت واحد، به دنبال حل مشکل این برج هستیم.

وی با بیان اینکه این سومین بار است که این برج مرمت می‌شود، گفت: قصد نداریم مانند سال‌های گذشته کارها به سرعت انجام شود، بلکه به دنبال انجام فعالیت‌های اصولی برای مرمت و بازسازی آن هستیم. همچنین احتمال دارد که ترمینال آزادی از این منطقه به مکان دیگری منتقل شود.

در ادامه این جلسه علیرضا جاوید معاون فنی عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه ساماندهی محدوده آزادی یکی از طرح‌های موضوعی شهر تهران است، گفت: ما به دنبال آرام‌سازی فضاهای اطراف میدان آزادی هستیم. به طور مثال ادامه بزرگراه حکیم - آزادگان تا جاده مخصوص و ادامه بزرگراه یادگار امام (ره) که بخشی از بار ترافیکی این منطقه را کاهش می‌دهد.

معاون فنی عمرانی شهردار تهران در ادامه از تملک بخشی از پادگان جی برای ادامه بزرگراه یادگار خبر داد و گفت: این پروژه تا پایان سال ۹۵ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین از آغاز مطالعات مفهومی برای ساماندهی میدان آزادی و محوطه اطراف آن خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود دو سال این مطالعات به طول انجامد و حتی مطالعاتی برای پیاده‌راه شدن محوطه برج آزادی در حال انجام است.

سه شنبه ۱۹ خرداد؛ فاطمه دانشور در جلسه علنی روز سه شنبه از اعلام نظر کارشناسان دادگستری در خصوص پرونده قربانیان آتش سوزی خیابان جمهوری خبر داد.

اودر جریان بررسی لایحه «بروزرسانی تجهیزات و امکانات سازمان آتش‌سازی و خدمات آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و ارتقای سطح آموزش در این سازمان» با اشاره به حادثه آتش‌سوزی در خیابان جمهوری، گفت: این پرونده در شعبه ۷ دادسرای ناحیه ۲۷ در حال بررسی است که طبق آخرین نظر هیات منتخب کارشناسان رسمی دادگستری، در خصوص منشا اتش سوزی، این حریق به علت ایجاد گرما و حرارت از ناحیه منابع حرارتی موجود در کانون حریق در مجاورت و تماس با کالاهای قابل اشتعال رخ داده است.

عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به نظر کارشناسان در خصوص اقدامات آتش‌نشانی در این حادثه، گفت: فوت دو نفر بر اثر سوختگی نبوده بلکه بر اثر سقوط بوده و مکاتبات کارشناسان با شرکت سازنده تجهیزات نشان می دهد آتش‌نشانی از خدمات پس از فروش استفاده نکرده و کاربر این دستگاه، آموزش و مهارت کافی را نداشته و همچنین به موقع از تشک استفاده نشده است.

وی تاکید کرد: این نظر کارشناسان کانون دادگستری است که بازپرس و دادگاه بر اساس این نظر، حکم نهایی را صادر خواهند کرد.

همچنین در این روز رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اشکالاتی که در گزارش تلفیق سال ۸۹ به شهرداری تهران وجود دارد، گفت: اولین اشکال این گزارش آن است که حسابرس، گزارش تلفیق سال ۸۹ را در سال ۹۴ یعنی نزدیک به ۵ سال بعد به شورا ارائه کرده و در حال حاضر امکان مداخله سازنده در این گزارش وجود ندارد و امکان اصلاح تخلفات نیست.

وی با بیان اینکه این گزارش دیگر ارزش چندانی ندارد، افزود: گزارش اولیه تلفیق ۱۷۷ صفحه بوده که در نشست های بعدی با ارائه اسناد برخی از بندها حذف شده و به ۴۸ صفحه کاهش پیدا کرده، اما همین ۴۸ صفحه نیز به اعضای شورا داده نشده و به طور خلاصه در اختیار آنها قرار گرفته که اینگونه سانسورها قابل بخشش نیست.

حافظی با بیان اینکه پاسخ ابهامات به شورا ارائه شده است، اما هنوز برای مطالعه در اختیار اعضا قرار نگرفته است، تصریح کرد: اگر این پاسخ‌ها ما را قانع کرد که قابل تقدیر و تشکر است، اما اگر ابهامات باقی ماند، از طریق مراجع ذی صلاح و سازمان بازرسی این ایرادات را پیگیری می کنیم.

چهارشنبه ۲۰ خرداد، نخستین  مرکز شهردخت شهر تهران افتتاح  شد. شهردار تهران در مراسم بهره برداری از این مرکز گفت :شهرداری تهران تصمیم داردتامراکز شهردخت را درمناطق یک، پنج ودیگر نقاطی که محیط های دانشگاهی در آن ها وجود دارد، راه اندازی کند.

در این روز همچنین مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به انتقاداتی که به طرح نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر در خصوص نادیده گرفتن حق مولف و هنرمندان شده است، گفت: تمامی آثار هنری که به نمایش درآمدند، حقوق معنوی‌شان رعایت شده است. بخشی از آثار که از موزه‌ها گرفته شده، به طور رسمی با موزه‌ها مانند موزه‌ هنرهای معاصر، فرش و ... مکاتبه شده و با رضایت آثار را برای ما فرستادند.

وی ادامه داد: آثاری که از مجموعه شخصی در این طرح به نمایش درآمده، رضایت مولف کسب شده و تنها یک مورد از آثار مرحوم رضا مافی بوده که آن هم از مجموعه عکس‌های کتابی است که حق امتیاز آن توسط سازمان خریداری شده و حالا اگر مولف از عکس‌های فرد دیگری استفاده کرده، بحث دیگری است.

جمال کامیاب تاکید کرد: اگر فردی سراغ دارد که حقوق مولف رعایت نشده و بدون اجازه آثارش را به نمایش درآورده‌ایم، به ما معرفی کند تا حقوق آنها پرداخت شود.

 

کد خبر 2776157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha