علیرضا دباغ عبداللهی در گفتگو با خبرنگار مهر با اذعان به اینکه تنها موزه صنایع دستی استان اردبیل در مرکز استان دایر است، اضافه کرد: در سایر شهرستان ها ظرفیت های لازم برای ایجاد موزه را نداریم.
وی با تاکید به اینکه موزه نیازمند پویایی است، افزود: تنها زمانی می توان موزه صنایع دستی ایجاد کرد که پویایی و زنده بودن آن تضمین شود.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان سیاست فعلی سازمان میراث فرهنگی را ایجاد خانه های صنایع دستی به جای موزه صنایع دستی عنوان کرد.
به گفته دباغ عبداللهی اداره موزه بر عهده نهادهای دولتی است، در حالی که خانه صنایع دستی می تواند توسط بخش خصوصی و صنعتگران صنایع دستی اداره شود.
وی افزود: هرچند میراث فرهنگی به دنبال این است که اداره موزه ها را از شکل دولتی خارج سازد اما خانه های صنایع دستی فرصت مشارک مستقیم صنعتگران را فراهم می سازند.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان فعالیت خانه های صنایع دستی را در سه محور تولید، آموزش و تحقیق و توسعه و فروش دانست و گفت: خانه های صنایع دستی متمرکز در یک هنر دستی خاص نیستند.
دباغ عبداللهی برنامه ریزی برای راه اندازی اولین خانه صنایع دستی را عنبران از توابع شهرستان نمین را یادآور شد و تصریح کرد:ما به دنبال ایجاد خانه صنایع دستی با محوریت هنر خاص نیستیم چرا که این موضوع جذابیت خانه را کاهش خواهد داد.
وی از جمله برنامه های سال جاری را ایجاد خانه صنایع دستی در مشگین شهر و اردبیل عنوان و اضافه کرد: خانه های صنایع دستی با هدف پویایی بخشی و حمایت از صنایع دستی ایجاد می شوند.
نظر شما