پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۲۳ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۴۳

در گفتگو با مهر مطرح شد:

خوشه «گلیم»و«ماشته» لرستان راه اندازی می شود/تهیه اطلس صنایع دستی

خوشه «گلیم»و«ماشته» لرستان راه اندازی می شود/تهیه اطلس صنایع دستی

خرم آباد - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از راه اندازی خوشه گلیم و ماشته این استان خبر داد.

فرزانه عادلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال گذشته دوره های آموزشی رایگان برای ۷۲۰ هنرجو در رشته های مختلف ازجمله گلیم بافی، زیورآلات، مصنوعات چرم، منبت و مشبک چوب، سفال و... در شهرستان های استان داشتیم.

فرزانه عادلی به ایجاد دو خانه صنایع دستی در شهرستان های خرم آباد و بروجرد در سال ۹۴ اشاره کرد و افزود: ایجاد خانه ورشو در شهرستان بروجرد از برنامه های ما در سالجاری است.

ایجاد فروشگاههای صنایع دستی در روستاهای هدف گردشگری لرستان

وی به برگزاری کارگاه تولیدی و فروشگاه صنایع دستی در روستاهای هدف گردشگری اشاره کرد و گفت: اولین روستا بیشه بوده که با استفاده از اعتبارات ملی کلاس های آموزشی در رشته های بومی برگزار کردیم و پس از برگزاری کلاس ها افراد آموزش دیده می توانند در یک فروشگاه در همان روستا محصولات خود را به گردشگران به فروش برسانند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان ادامه داد: آموزش شاغلین صنایع دستی کاری است که معاونت صنایع دستی با همکاری مرکز آموزش و پژوهش استانداری از سال گذشته شروع کرده و به گفته خود صنعت گران بسیار رضایت بخش بوده است.

عادلی با بیان اینکه در این طرح سطح علمی صنعت گران در حوزه های مختلف از جمله بازاریابی بالا برده می شود، تصریح کرد: اکثر صنعت گران ما از حوزه بازار دور هستند و علاوه بر آموزش های مقدماتی کلاس های آموزشی تخصصی تر و با کیفیت تر لازم بود که در برنامه امسال ما نیز هست.

راه اندازی خوشه گلیم و ماشته لرستان

وی به برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی مانند سنوات گذشته به مناسبت های مختلف اشاره کرد و افزود: به مناسبت های مختلف صنعت گران را به نمایشگاه های ملی و سراسری اعزام می کنیم.

وی ادامه داد: همچنین صنعتگرانی که توانایی مالی دارند را به نمایشگاه های خارج از کشور اعزام می کنیم چراکه بخشی از هزینه ها را خود صنعتگر باید متقبل شود.

عادلی با بیان اینکه امسال سایت و بانک الکترونیکی خوشه صنایع دستی لرستان راه اندازی می شود، یادآور شد: بعد از سال ها پیگیری با گرفتن اعتبارات ملی، در سالجاری جزو اولین استان هایی خواهیم بود که خوشه صنایع دستی را در قالب خوشه گلیم و ماشته با همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان راه اندازی می کنیم.

وی عنوان کرد: مستند نگاری و مستندسازی و احیای رشته های بومی استان را در سال ۹۴ در دستورکار داریم.

اطلس صنایع دستی لرستان تهیه می شود

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان ادامه داد: طی سالجاری برگزاری دوره های آموزشی برای مربیان صنایع دستی و صنعتگران برتر استان را برای بالا بردن کیفیت صنایع دستی خواهیم داشت.

عادلی به تهیه اطلس صنایع دستی لرستان در صورت موجود بودن اعتبار اشاره کرد و گفت: همچنین در سال ۹۴ طراحی و بسته بندی مخصوص کالاهای صنایع دستی برای رقابتی کردن این کالاها در بازارهای جهانی برای برخی رشته ها را خواهیم داشت.

وی افزود: ایجاد بانک اطلاعات نقوش و ایجاد یک فروشگاه اینترنتی صنایع دستی از برنامه های ما در سال جاری است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان صنایع دستی را یکی از مشاغل کم هزینه دانست و خاطرنشان کرد: به صنعت گران این رشته تسهیلات با بهره پایین اعطا می شود همچنان که توانستیم سال گذشته از صندوق توسعه ملی اعتباری را به حدود ۱۰۰ نفر از هنرمندان فعال استان اختصاص دهیم.

عادلی بیان داشت: جوانانی که علاقمند به صنایع دستی هستند می توانند در کلاس های آموزشی رایگان ما شرکت کرده و پس از یادگیری تقاضای تسهیلات کنند و در این حوزه مشغول به کار شوند.

کد خبر 2777378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رضا حسین نژاد ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
      1 0
      باسلام... ضمن خسته نباشید به سرکار خانم عادلی.. در سخت کوشی وهمچنین شناخت از مجموعه صنایع دستی