پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۲۵ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۴

پس از ۷ ماه انتظار؛

دنباله نشین «فیله» از خواب بیدار شد

دنباله نشین «فیله» از خواب بیدار شد

پس از ۷ ماه خواب فضایی آژانس فضانوردی اروپا اعلام کرد روبات دنباله نشین فیله ارتباط خود با کاوشگر مادر (روزتا) و مرکز کنترل مأموریت را برقرار کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز عملیاتهای فضایی اروپا در دارمشتات آلمان سیگنالهایی را در روز گذشته دریافت کرده است که نشان می دهد دنباله نشین فیله از خواب برخاسته و با شارژ نسبتا مناسب باتریهای خود آماده از سرگیری وظایف از پیش تعیین شده اش می شود.

استفان المش مدیر پروژه فیله در مرکز هوافضای آلمان می گوید: روبات فیله عملکرد بسیار خوبی دارد. اطلاعات ما نشان می دهد که دمای عملکرد این روبات هم اکنون منهای ۳۵ درجه سانتیگراد بوده و باتری آن نیز ۲۴ وات شارژ دارد. در نتیجه باید گفت دنباله نشین برای آغاز فعالیتهای خود آماده است.

آژانس فضانوردی اروپا اعلام کرده که این روبات تاکنون ۳۰۰ بسته اطلاعاتی درخصوص وضعیت خود در مدت زمان ۸۵ ثانیه ای برقراری تماس با مرکز کنترل ارسال کرده است. این روبات برای ارسال این حجم داده ها به زمین از کاوشگر روزتا که هم اکنون به دور ستاره دنباله دار ۶۷P می گردد به عنوان پل ارتباطی استفاده کرده است.

دنباله نشین فیله نخستین سیستم فضایی ساخت دست بشر به شمار می آید که بر روی یک دنباله دار فرود آمده است اما فرود آن در نقطه ای نامناسب از دنباله دار ۶۷P موجب شده تا ضمن شارژ نشدن باتری های آن، عملکرد چندان مناسبی بر روی این جرم گریزان فضایی نداشته باشد.

کد خبر 2779130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha