به گزارش خبرگزاری مهر، سیدهادی حسینی در خصوص اصلاح اساسنامه فدراسیونهای ورزشی، با تاکید بر اینکه اساسنامه فدراسیونهای ورزشی باید برگرفته از اساسنامه فدراسیونهای جهانی باشد٬گفت: اساسنامه فدراسیونهای ورزشی در داخل کشور باید به لحاظ مسائل اجتماعی٬ فرهنگی و آنچه منطبق بر قانون اساسی، تدوین شود.
وی تاکید کرد: هرچه نقش دخالتی دولت کم رنگتر و نقش نظارتی آن را پررنگتر شود بهتر است. در دنیا هم اینگونه است که معمولا ورزش را بخشهای خصوصی٬NGO ها و نهادهای خودگران اداره میکنند و خود این موضوع نقش وزارت ورزش یعنی دولت را کم میکند.
نماینده مردم قائمشهر، جویبار، سوادکوه ادامه داد: دولت باید در حوزه مالی و بودجهای به فدراسیونها کمک و بر برنامههایشان نظارت کند؛ مثلا اساسنامه برخی فدراسیونها مانند فوتبال در برخی موضوعات مانند ماده ۱۰ چالش داشت و معتقد بودند نقش دولت پررنگ است که تغییراتی در این بخش به وجود آمده است.
میزان و نقش بانوان در فدراسیونها نیاز به بازنگری ندارد
عضو کمیسیون صنایع مجلس درپاسخ به این سوال که نقش بانوان در فدراسیونها و مجمع آنها نیاز به تغییر ندارد، گفت: در مجمع روسای هیأتهای استانها٬ورزشکاران٬مربیان و داوران، عضو هستند و نماینده ورزشکاران، داوران و مربیان میتوانند خانم باشند اما ممکن است در سطوح بینالمللی و بالا حضور نداشته باشند که از آنها برای حضور در مجمع دعوت شود؛ به هر حال ممنوعیتی وجود ندارد و نمیتوان حکم کرد فقط آقایان یا فقط خانمها باشند.
حسینی اظهار داشت: براساس اصول انتخابات در استانها ممکن است خانمی کاندید شود؛ حتی ممکن است نماینده آموزش و پرورش٬ دانشگاه و نظامی خانم باشد و ایرادی هم به آن وارد نیست. مانند این که بگوییم چون ۵۰ درصد جامعه ما زنان هستند پس کاری کنیم که تعدادشان در مجلس شورای اسلامی هم بیشتر شود؛ اینکه بانوان کمتر شرکت میکنند دلیل نمیشود که بگوییم کم انتخاب میشوند.
اساسنامه فدراسیونها باید با اساسنامه فدراسیون جهانی تطبیق داشته باشد
سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس درخصوص لزوم تفاوت در اساسنامه فدراسیونها بیان داشت: معمولا مشابهات زیاد است؛ ممکن است هر فدراسیونی یکی دو مورد استثنا داشته باشه به عنوان مثال در حال حاضر فوتبال و والیبال به خاطر گستردگی و فراگیریشان شرایط خاص خودشان را دارند اما در اساسنامه فدراسیونها تفاوت زیادی وجود ندارد.
حسینی بیان کرد: فدراسیونها به گونهای واحد اداره میشوند؛ البته ممکن است در قواعد اجرایی شان بحث هایی وجود داشته باشد که به مسابقات آنها برمیگردد ولی درکل اساسنامه فدراسیونها باید با اساسنامه فدراسیون جهانی تطبیق داشته باشد و معمولا هم تفاوت فاحشی در آنها نمیبینیم.
به گزارش خانه ملت٬ ویرایش اساسنامه فدراسیونها از سال ۱۳۸۸ در سازمان تربیتبدنی وقت آغاز و هشت ویرایش آن تا سال ۹۰ ارائه شده است. با توجه به ضرورت و اهمیت این موضوع این کار نیمهتمام در نیمه دوم سال ۹۲ هم ادامه پیدا کرده و در نهایت با جمع آوری آرا افراد کارشناس و صاحب نظر آذرماه سال قبل ویرایش دهم پیشنویس اساسنامه فدراسیونها برای کمیته ملی المپیک، مدیران کل استانها و رؤسای فدراسیونهای ورزشی ارسال شده است.طبق گفته مسئولان وزارت ورزش ویرایش اساسنامه مشترک فدراسیونها در شورای معاونین در حال انجام و که این کار تا پایان سال انجام خواهد شد.
نظر شما