مصطفی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام خبر فوق افزود: بر اساس اطلاعات به دست آمده از دستگاه سنجش آلودگی هوا، در ۲۶۹ روز گذشته این شهر در مجموع ۸۰ روز آلوده و ناسالم را سپری کرد که علت آن وجود ذرات معلق با قطر کمتر از ۲/۵ میکرون و با سهم کمتری نسبت به آن وجود دی اکسید نیتروژن و ازن در هوا بود.
وی بیان داشت: سالم ترین ماه طی مدت ذکر شده، آذرماه سال گذشته بود که فقط دو روز هوای آلوده داشتیم.
معاون خدمات شهری شهرداری ساوه افزود: ذرات معلق یا به اصطلاح ریزگردها، مهمترین و اصلی ترین علت آلودگی هوای ساوه است که بیش از ۷۰ درصد روزهای آلوده در ساوه به سبب این آلودگی است.
به گفته وی، این ذرات هم منبع طبیعی و هم منبع صنعتی دارند که منابع طبیعی ناشی از ریزگردهای منطقه ای و محلی است و منابع صنعتی آن ذرات معلق ناشی از احتراق وسایل نقلیه سبک و سنگین است که ذرات ناشی از احتراق سوخت ریزتر، سمی تر و خطرناک تر از ریزگردهاست.
احمدی اضافه کرد: نمونه برداری و بررسی ترکیب گرد و غبار اخیر نشان می دهد که این ذرات صرفا متشکل از دانه های خاک، شن و ماسه و ذرات خاک نیستند، بلکه ترکیب پیچیده ای از عناصر شیمیایی هستند و ذرات معلق با قطر کمتر از ۲/۵ میکرون می توانند تا عمق دستگاه تنفسی نفوذ کنند و حتی وارد جریان خون شوند.
وی خاطر نشان کرد: ذرات معلق می تواند عمیقا در شش ها نفوذ کرده و هفته ها و ماه ها باقی بماند و بر وضعیت تنفسی و قلبی تاثیر بگذارد.
احمدی بیان داشت: دومین علت آلودگی در شهر ساوه به دی اکسید نیتروژن برمی گردد و این گاز که یکی از گازهای سمی است از موتورهای دیزلی منتشر می شود و باعث صدمه به سیستم تنفسی و قسمت های عمقی ریه می شود و میزان و غلظت این گاز ارتباط مستقیمی با افزایش میزان تردد خودروها دارد.
معاونت خدمات شهری شهرداری ساوه افزود: آلودگی هوا سلامت افراد جامعه و اقتصاد را تحت شعاع قرار می دهد و باید با اتخاذ تصمیمات درست و آینده نگرانه برای در اختیار داشتن هوای پاک تلاش کنیم.
نظر شما