به گزارش خبرنگار مهر، تاریخ مواجهة ما با غرب تاریخ تأمل در ماهیت و سرشت جامعه ایرانی و هویت دینی آن است. اگر «مسئله مواجهه ما با غرب» را «ام المسائل» وضع تاریخی و تمدنی کنونی خود بدانیم، صورتهای پاسخگویی به این پرسش در واقع امکانهای تاریخی گوناگونی هستند که پیش روی جامعه ایرانی قرار گرفته و به نحو بالنده همه شئون حیات تمدنی ما را دستخوش تغییر و تبدیل قرار میدهند.
بیژن عبدالکریمی در دوره آموزشی تمهید که به همت بسیج دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و با همکاری مؤسسه چند رسانهای سیمافکر برگزار شده است، طی سخنرانی با موضوع مواجهه علی شریعتی با غرب میگوید: شریعی زیستجهان مدرن را به رسمیت شناخته و کوشیده سنت تاریخی را در زیستجهان مدرن احیا کند. در واقع او سعی میکند دیالکتیک و دیالوگی بین عقل مدرن و سنتی برقرار کند.
به نظر عبدالکریمی، شریعتی به علت همین رویکردش از طرف نوگرایان ارتجاعی و از طرف سنتگرایان نوگرا خوانده میشود و هیچ پایگاه اجتماعی خاصی ندارد.
اما به اعتقاد دانشیار فلسفة دانشگاه آزاد اسلامی هم آینده تفکر جهانی و هم آینده ایران با این نوع تفکر خواهد بود و اگر قرار است از این بحرانها و ضعف تاریخی و انحطاطی که در آن هستیم به دربیاییم، باید بتوانیم دیالکتیکی بین تفکر مدرن و سنتی برقرارکنیم.
عبدالکریمی تأکید میکند که شریعتی عشق به سنت دارد و تنها باید کجفهم و کوردل بود که عشق شریعتی به سنت تاریخی را نادیده گرفت.
برای دیدن فیلم کامل این سخنرانی به سایت مؤسسه چندرسانهای سیمافکر به نشانی WWW.SIMAFEKR.TV مراجعه کنید.
نظر شما