"محسن دامادي" كارگردان و فيلمنامه نويس سينما، ضمن بيان اين مطلب در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر"، در مورد تعريفش از "سينماي معناگرا" گفت : در يك مقطع زماني توجه به " سينماي معنا گرا " در دنيا شكلي جدي به خود گرفت ، اما واقعيت اين است كه در دهه اخير، رويكرد جهاني به سمت مسائل معنوي و ديني در معناي حقيقي آن به وجود آمده و تاثير ات زيادي در حوزه هاي فرهنگي و هنري از خود بر جاي گذاشته است، يكي از اين حوزه ها، سينما است. سينمايي كه كوشش مي كند از حوزه مادي خارج شده و به مسائل ماوراء و يا مافوق علي بپردازد ، اين موضوع از اروپا و امريكا شروع شده، اما در سينماي ما هم مواردي وجود داشته، ولي چون توليد انبوه نداريم، طبيعي است جريان ساز نشده است ، اين سينما مسائلي را كه از حوزه ماده و مسائل علت و معلولي كه از دنياي مادي خارج است، مورد توجه قرار مي دهد .
نويسنده فيلمنامه "آپارتمان شماره 13" گفت : ترديد ندارم كه "سينماي معناگرا" مي تواند در اين حوزه، تاثيرات زيادي داشته باشد و اگر دستاوردهاي تكنيكي و تكنولوژيكي لازم در اختيار ما قرار بگيرد، مي توانيم در اين حوزه، در جهان حرفهاي زيادي براي گفتن داشته باشيم .
پوستر بخش سينماي معناگرا در بيست و چهارمين جشنواره فيلم فجر
نويسنده فيلمنامه " از صميم قلب " در مورد عقيده اي كه مطرح مي شود مبني بر نداشتن مخاطب براي " سينماي معناگرا " گفت : هر نوع اثر سينمايي كه جذاب باشد، قطعاً مورد توجه قرار مي گيرد و مورد استقبال مخاطبان قرار مي گيرد، نمونه آشكار آن استقبال بسيار خوبي از مجموعه " او يك فرشته نيست " شد كه در ماه مبارك رمضان پخش شد و در كنار چندين سريال كه كوشش مي كردند با توسل به طنز و لودگي جذابيت داشته باشند، با ارائه يك داستان محكم و جذاب، از مجموعه هاي ديگر، بيشتر مورد استقبال قرارگرفت، پس اين ژانر قدرت و توان جذب مخاطبان گسترده را دارد.
كارگردان " درنا " در مورد جايگاه "سينماي معناگرا" بر ژانر فيلمهاي دفاع مقدس گفت: اساساً جنگهاي اعتقادي و جنگهايي كه حداقل از يك سمت با رويكرد مذهبي وديني داوري مي شود، بستر بسيار مناسبي براي پرداختن به "سينماي معناگرا" است تا آن جوهره واقعي دفاع مقدس به ثبوت برسد .
بنا به اين گزارش ، دامادي در ادامه تاكيد كرد : در پنجاه سال اخير درجهان نوعي جو معنوي به وجود آمده و انسانها بيشتر به مسائلي كه در روزگاري براي حضرت ابراهيم و ساير اولياء خدا مهم بود توجه دارند. اينكه از كجا آمده اند؟ و براي چه آفريده شده اند؟ و چرا در اين دنيا زندگي مي كنند؟ و وقتي كه از اين دنيا بروند، وارد چه جهاني مي شوند؟... البته هاليوود از اين موضوع در موارد زيادي سوء استفاده كرد و روح را كه از مجردات است به عالم ماده اتصال داد، تا توجه گيشه را به خود جلب و تجارت بكند.
نظر شما