به گزارش خبرنگار مهر، مهدی سعیدالذاکرینی در جمع خبرنگاران با اشاره به تاکید رئیسجمهور مبنی بر حضور پررنگتر تجار ایرانی در کشورهای آفریقایی گفت: سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به نیجریه از جمله اقدامات مهم دولت در ایجاد یک فرصت مناسب برای توسعه و ارتقای سطح روابط با یکی از کشورهای مهم آفریقایی به ویژه در غرب آفریقا بوده است، چراکه نیجریه با دارا بودن ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت، یکی از کشورهای مهم آفریقا برای حضور کالاهای ایرانی و تجار ما محسوب میشود.
مجری برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه افزود: نیجریه تنها کشور آفریقایی عضو اوپک است و سالانه بیش از ۹۰ میلیارد دلار درآمد ارزی دارد. در این راستا نداشتن زیرساختهای مناسب در آن کشور و همکاری کشورهای ایرانی با بخشهای مختلف نیجریه به ویژه در بخشهای انرژی، نفت و گاز، صدور خدمات فنی و مهندسی و تامین مصالح ساختمانی، می تواند زمینهساز ارتقای سطح تعاملات تجاری دو کشور باشد.
وی تصریح کرد: انتخاب نیجریه از سوی دولت به عنوان سری اول کشورهای بازار هدف برای شرکتهای ایرانی، انتخابی به جا و دقیق به شمار میرود، در عین حال حاصل سفر وزیر صنعت نیز، تدوین و امضای یک تفاهم نامه مشترک در زمینه توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری بین دو کشور بود که از جمله مفاد این تفاهمنامه، برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه است که مقرر شد این نمایشگاه خردادماه سال جاری در این کشور برگزار شود.
به گفته سعیدالذاکرینی، متاسفانه این نمایشگاه علیرغم هماهنگیهای صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی ایران، به دلیل کارشکنی برخی مقامات نیجر، مشکلاتی را برای ترخیص کالاهای ایرانی که در نمایشگاه قرار بود عرضه شود، ایجاد کرد، این در حالی است که این نمایشگاه به مدت یک روز به صورت نیمه کاره، به کار خود ادامه داد.
وی اظهار داشت: جهان شاهد این واقعیت است که ایران بازیگر قابل اعتمادی است؛ به خصوص اینکه نیجریه بعد از سالها حکمرانی که باعث فساد افسار گسیخته و زیرساختهای ضعیف برای کشور شد، نیاز دارد مجدد ساخته شود، بنابراین این نمایشگاه می توانست مشکلات اصلی نیجریه را پوشش دهد که متاسفانه با برخی از محدودیتها مواجه شد.
سعیدالذاکرینی ادامه داد: علیرغم تمامی این کارشکنیها، اما این نمایشگاه برگزار و با استقبال زیادی مواجه شد که در نهایت توانست بسیاری از ظرفیتها و توانمندی های بازار ایران را در معرض نمایش تجار، بازرگانان و بازدیدکنندگان نیجریه قرار دهد؛ به خصوص اینکه ۱۵ تا ۲۰ درصد از مردم نیجریه ثروتمند هستند و درآمد بسیار بالا دارند که ایران می تواند در این بازار مناسب، به کار خود ادامه دهد.
نظر شما