به گزارش خبرنگار مهر، محمد دانش نیا، عصر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران، تحریم ها را موانع پیش روی صنعت در سال های اخیر دانست و گفت: این موضوع باعث شد همه سرمایه ها به سمت بازاهای واسطه ای و دلالی رود که نه تنها مولد اشتغال نبوده بلکه باعث رکود سرمایه گذاری بلند مدت در بخش تولید می شود.
دبیرکل خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه، رکود فعلی بخش صنعت و تولید را ناشی از فرار سرمایه ها از این بخش و سوق دادن آنها به سمت بازارهای دلالی دانست.
وی خواستار حمایت سرمایه گذاران از بخش تولید شد و استان کرمانشاه را یک ظرفیت مناسب برای این موضوع دانست.
دبیر کانون کارفرمایان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون استانی مانند یزد یکی از قطب های تولید محصولات جالیزی است گفت: این استان امکانات چندانی ندارد اما در این زمینه موفق عمل کرده و محصولات خود را از مرزهای قصرشیرین صادر می کند اما ما که هم جوار این مرز هستیم از این ظرفیت استفاده کافی را نمی بریم.
وی بر فرهنگسازی در زمینه کارآفرینی تاکید کرد و گفت: مردم باید بدانند که دولت امکان سرمایهگذاری و ایجاد شغل برای همه را ندارد و خود مردم باید کارآفرین بوده و بتوانند در نتیجه تلاش خود توسعه و اشتغال ایجاد کنند.
وی کرمانشاه را یکی از مراکز تجاری در گذشته عنوان کرد و گفت: متاسفانه هم اکنون کمتر کسی در این استان وارد حوزه سرمایه گذاری می شود.
دبیرکل خانه صنعت و معدن کرمانشاه، مرز عراق را یک ظرفیت خوب برای تجارت در کرمانشاه و صادرات کالا دانست که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: ما برای ۵۰ سال در عراق و کشورهایی چون سوریه بازار مصرف داریم که باید از این ظرفیت استفاده شود.
دانش نیا، به تلاش ترکیه برای قبضه بازار عراق اشاره کرد و گفت: نباید این بازار را از دست داد و ظرفیت بسیار خوبی برای استان کرمانشاه است.
وی فعال کردن واحدهای راکد را نوید بخش رفع مشکلات صنعت دانست و گفت: فعال کردن یک واحد راکد به اندازه احداث پنج واحد جدید سخت است چرا که واحد جدید براساس مطالعات جدید احداث می شود و واحدهای راکد اینگونه نیست.
دبیرکل خانه صنعت و معدن کرمانشاه، اشتغال در صنعت را مولد اشتغال در سایر حوزه ها دانست و گفت: ۲۸ هزار نفر اشتغال در صنعت رقم کمی است و باید به ۲۰۰ هزار نفر افزایش یابد.
نظر شما