۲۷ دی ۱۳۸۴، ۱۵:۰۱

اسكندري در صحن علني مجلس :

سالانه 2 ميليون تن واردات ذرت داريم// ناچاريم در توليد ذرت خودكفا شويم

سالانه 2 ميليون تن واردات ذرت داريم// ناچاريم در توليد ذرت خودكفا شويم

وزير جهاد كشاورزي در پاسخ به سوال نماينده سروستان مبني بر خودكفايي در توليد ذرت گفت: با توجه به شرايط موجود، خودكفايي در توليد ذرت، اقتصادي است و اگر در توليد محصولي با مشكل مواجه بوديم نبايد كشت آن محصول را حذف كرد.

به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، در ادامه جلسه امروز مجلس شوراي اسلامي، سوال زين العابدين طهماسبي نماينده مردم سروستان در مجلس از وزير جهاد كشاورزي درباره خودكفايي در توليد ذرت، در دستور كار نمايندگان قرار گرفت.

طهماسبي در توضيح سوال خود چنين گفت: بحث خودكفايي در توليد ذرت داراي اشكالات و مشكلاتي براي كشور است چون اين محصول تابستانه بوده و جزء محصولاتي است كه به آب زيادي احتياج دارد و لذا با توجه به كم آب بودن كشور، تاكيد بر خودكفايي در توليد آن منطقي و مقرون به صرفه نبوده و به صلاح كشور نيست كه ما ذخاير استراتژيك آب كشور را صرف توليد ذرت دركشور كنيم.

طهماسبي تصريح كرد: در استان هايي كه توليد گسترده ذرت داشته ايم، منطقي نيست سالانه دو ميليون ليتر آب كه معادل آب دو سد بزرگ با هزينه ساخت هر سد 75 ميليون دلار است را صرف توليد ذرت كنيم.

محمدرضا اسكندري وزير جهاد و كشاورزي هم در پاسخ به اين سوال طهماسبي اظهار داشت: ذرت يك محصول استراتژيك است كه به ما در توليد گوشت به خصوص گوشت سفيد كمك مي كند.

اسكندري با بيان اينكه در حال حاضر ما سالانه 20 ميليون و 200 هزار تن توليد ذرت داريم، خاطر نشان كرد: كشت ذرت لزوما نياز به استفاده از آب هاي زيرزميني ندارد و مي شود از آب هاي سطحي در توليد آن استفاده كرد.

اسكندري با بيان اين كه ما سالانه 2 ميليون تن واردات ذرت داريم، گفت: ما سطح زير كشت ذرت در استان هايي كه امكان استفاده از آب سطحي دارند را افزايش مي دهيم و در استان هايي كه كشت ذرت با استفاده از آب هاي زيرزميني انجام مي شود به دنبال افزايش بهره دهي واحد سطح زير كشت هستيم.

وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه امكان حذف كشت ذرت وجود ندارد، خاطر نشان كرد: ميزان مصرف آب در توليد ذرت از بعضي محصولات ديگر نظير چغندر پايين تر است و در كل ما بايد به دنبال استفاده بهينه از منابع آبي كشور باشيم.

اسكندري تصريح كرد: در استان هايي نظير استان فارس كه در تامين آب كشاورزي مشكلات زيادي دارد بايد به دنبال بهينه سازي روش هاي استفاده از آب در كشاورزي باشيم؛ ضمن اينكه در استان فارس برنامه افزايش سطح زير كشت ذرت نداريم.

وي اهميت خودكفايي در توليد ذرت را برابر با اهميت خودكفايي در توليد گندم توصيف كرد و افزود: براي خودكفايي در توليد گوشت خودكفايي در توليد ذرت ضروري است.

در ادامه جلسه، طهماسبي با تاكيد دوباره بر سوال خود، گفت: معتقدم با توجه ميزان بارش، توليد گسترده ذرت كه به آب زيادي احتياج دارد منطقي نيست. در استان فارس دولت نه تنها صنعت و واحدهاي صنعتي بزرگ و اشتغال آفرين ايجاد كرده است به كشاورزي استان هم ضربه زده است و من اخطار مي دهم كه اگر به همين ترتيب پيش برويم تا چند سال ديگر استان فارس هم تبديل به سيستان و بلوچستان ديگر مي شود.

طهماسبي تصريح كرد: من از وزير جهاد كشاورزي مي خواهم كه به مشكلات كشاورزي استان فارس توجه جدي تر كنند.

وزير جهاد و كشاورزي نيز مجددا در پاسخ به بخش دوم سخنان طهماسبي گفت: به نظر ما با توجه به شرايط موجود خودكفايي در توليد ذرت اقتصادي است و اگر در توليد محصولي با مشكل مواجه بوديم بنابراين مشكل را با حذف كشت محصولي خاص جبران كنيم.

اسكندري اظهار داشت: در برنامه هايي كه ما براي آينده كشت ذرت در استان فارس داريم علاوه بر افزايش بهره دهي واحد سطح زير كشت مصرف آب را نيز به حدود يك سوم كاهش دهيم.

وزير جهاد و كشاورزي گفت: توليد ذرت در دنيا در اختيار 4 كشوري قرار دارد كه روابط خوبي هم با ما ندارند و بنابراين براي خودكفايي شدن در توليد محصولاتي نظير گوشت ما ناچاريم در توليد ذرت خودكفا شويم.

اسكندري گفت: من معتقدم حرف من و شما يكي است و ما بايد با همفكري و همكاري به دنبال حل مشكل باشيم.

در پايان طهماسبي از پاسخ هاي وزير قانع نشده و سوال وي براي رسيدگي بيشتر به كميسيون تخصصي ارجاع شد.

کد خبر 279114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha