سيد احمد موسوي در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر" درباره تعامل دولت و مجلس گفت : از زمان آغاز به كار دولت جديد تا كنون 8 جلسه شوراي عالي دولت و مجلس جهت هماهنگي و تبادل نظر بين دو قوه مقننه و مجريه تشكيل شده كه در اكثر آنها رئيس جمهور و رئيس مجلس نيز حضور داشته اند .
معاون حقوقي و پارلماني رئيس جمهور افزود : در مدت كوتاهي كه دولت جديد مستقر شده است تقريبا اعضاي تمامي مجامع استاني با رئيس جمهور ملاقات داشتند و مسايل و مشكلات استان خود را مطرح كردند كه رئيس جمهور دستورات لازم را صادر كرده است.
وي با اشاره به جلسات متعدد فراكسيون ها و اعضاي كميسيون هاي تخصصي مجلس با رييس جمهور، اضافه كرد : علاوه بر اين جلسات ، نمايندگان زيادي نيز به صورت انفرادي با رييس جمهور ملاقات كرده اند كه در مجموع نيز بيش از 920 ملاقات بين وزرا و نمايندگان مجلس صورت گرفته است.
" در اين مدت همچنين بيش از 17 هزار نامه از سوي نمايندگان به برخي وزارتخانه ها و سازمانها ارجاع كه تاكنون به 7 هزار نامه پاسخ داده شده است."
موسوي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اقدامات دولت جديد در بهبود وضع اقتصادي كشور، اظهار داشت : تمام تلاش دولت معطوف به ايجاد اشتغال و تحرك در بخش هاي اقتصادي خصوصا در استانهاي محروم است و طبيعي است هر يك از فعاليت هاي اقتصادي براي بازدهي مطلوب، حداقل به يكسال زمان نياز دارد.
معاون حقوقي و پارلماني رئيس جمهور تاكيد كرد : تلاش اقتصادي دولت در اين مدت 5 ماه كه دوره تغيير مديريت كلان اجرايي كشور نيز بوده است عليرغم همه سختي ها، تهمت ها و كارشكني ها و همچنين فشارهاي رواني تبليغي برخي قدرت هاي جهاني تلاشي بسيار موفق و قابل دفاع است. تصور نمي كنم اگر دولت ديگري به غير از دولت فعلي مسئوليت داشت مي توانست در كنترل تورم توفيقي بيش از آنچه در اين دولت در اين مدت كوتاه به دست آمده كسب نمايد.
وي خاطر نشان كرد: هم اينك نيز عليرغم همه جو سازي هاي مخالفين دولت، بنا بر آمار و ارقام مستند، شاخص هاي اقتصادي كه يكي از مهمترين آنها بورس مي باشد تحرك قابل توجهي پيدا كرده است.
معاون پارلماني رئيس جمهور در ادامه مصاحبه خود با "مهر" در پاسخ به اين سوال كه آيا سفرهاي استاني دولت باعث افزايش توقعات و مطالبات مردم مي شود ، گفت: گرچه ممكن است اين سفرها بعضا باعث برخي مطالبات و توقعات شود لكن دولت نمي خواهد به دليل اينكه در سفرهاي استاني ممكن است مطالباتي مطرح شود ارتباط خود را با توده هاي مردم قطع كند و اگر خواسته ها و مطالبات مردم ، توقعات منصفانه و به حق باشد - كه اكثرا توقعات توده هاي مردم حداقلي و به حق مي باشد- حتما بايد آنها را شنيد و در انجام آن كوشيد .
سيد احمد موسوي افزود: اگر توقعي و خواسته اي عملي و اجرايي نباشد يقينا با توضيح منطقي و منصفانه دولت مردم مطالبه و خواسته غير عملي و غير واقعي از دولت نخواهند خواست.
وي در ادامه ، جمع بندي خود از سفرهاي استاني را اينگونه عنوان كرد : فكر مي كنم محسنات سفرهاي استاني و حضور اعضاي دولت در مناطق مختلف كشور كه وظيفه خدمت رساني وزارت خانه ها را نيز دو چندان كرده است به مراتب بيش از اين است كه توقعي ايجاد شود و عملي نگردد.
معاون حقوقي و پارلماني رئيس جمهور تاكيد كرد : يقينا ملت فهيم و آگاه ما ، طلب سازي و مطالبه سازي هايي را كه توسط بعضي افراد خاص جهت تضعيف دولت مطرح مي شود مي شناسند و مطالبات كاذب از دولت نخواهد داشت و ليك مي دانيم كه كليد موفقيت با مردم صادقانه برخورد كردن است . گريز از عافيت طلبي و حركت در جاده عدالت طلبي، مهرورزي، آرمانگرايي و ايثارگري را ملاك كار خود قرار داده ايم .
شعار عدالت محوري رييس جمهور و رابطه آن با آزادي از ديگر مواردي بود كه از معاون احمدي نژاد پرسيده شد كه وي پاسخ داد : نمي توان نام يك عده خاص رانت خوار را مردم گذاشت و جالب اينجاست كه مردم خوب اين را مي دانند كه اگر به خاطر اجراي عدالت در جامعه جلوي آزادي برخي افراد خاص گرفته شود به نظر نمي رسد اقدام نامطلوبي صورت گرفته باشد.
نبايد فرصت خدمت به مردم و كشور را مدت ها صرف تقدم و تاخير جمهوريت و اسلاميت واينگونه مباحث كرد چون نياز روز دولت و جامعه رفع مشكلات مختلف مردم خصوصا توده هاي مردم درشهرستان ها و روستاهاي محروم و عقب مانده است. |
موسوي تصريح كرد : لكن دولت و دستگاه اجرايي تاكنون به دليل لزوم اجراي عدالت ، آزادي هاي مشروع و قانوني كسي را سلب نكرده است. البته بايد توجه داشت سوء استفاده از موقعيت شغلي، اداري و سياسي و نيز رابطه بازي و باند بازي ، سوء استفاده از رانت هاي اطلاعاتي در مقوله آزادي، مشروع و قانوني نيست تا اگر دولت با اينگونه سوء استفاده ها برخورد نمايد كسي فرياد بزند دولت با آزادي مخالف است.
به گزارش مهر، معاون پارلماني رئيس جمهور سپس در رابطه با مباحثي كه اخيرا در جامعه در خصوص تقدم و تاخير جمهوريت و اسلاميت مطرح شده اظهار داشت: به نظر من اينگونه مباحث نياز روز دولت و جامعه براي رفع مشكلات مختلف مردم خصوصا توده هاي مردم درشهرستان ها و روستاهاي محروم و عقب مانده - كه بعضا بايد ساعتها در صف انتظار براي تهيه آب شرب نيمه بهداشتي باشند- نيست و نبايد فرصت خدمت به مردم و كشور را مدت ها صرف اينگونه مباحث كرد.
وي افزود : گمان مي كنم كساني كه واقعا به اسلام، نظام، انقلاب و حتي صرفا به اعتلاي ايران اعتقاد دارند از طرح اين گونه مباحث و جدل هاي بي حاصل خودداري مي كنند.
معاون حقوقي و پارلماني رئيس جمهور تاكيد كرد : به نظر من جمهوري اسلامي در نظام حكومتي اسلام در مجموع يك اصل است نه دو اصل . جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم و نه يك كلمه بيشتر. كساني كه معتقدند در جمهوري اسلامي اصل بر جمهوريت است و اسلاميت فرع آن است و يا كساني كه اصل را اسلاميت نظام بدون لزوم توجه به راي مردم مي دانند جمهوري اسلامي را كه مورد نظر امام و مقام معظم رهبري است به صورت دقيق نشناخته اند.
معاون رئيس جمهور همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه برخي معتقدند نيروهاي نظامي به طور گسترده وارد سيستم اجرايي كشور شده اند و نظاميان دولت را تسخير كرده اند تصريح كرد: اين مطلب حرف صحيحي نيست و چنين اتفاقي در دولت نيفتاده است. البته روحيه بسيجي و فرهنگي بسيجي وارد نظام اجرايي كشور شده و مي شود چرا كه دولت خود را بسيجي مي داند و بدان افتخار مي كند.
سيد احمد موسوي با اشاره به اينكه بعضا در برخي انتصابات در دولت و معاونتهاي وزارتخانه ها و سازمان ها از نيروهاي بسيجي استفاده شده است گفت : اين موضوع نه تنها نامطلوب نيست بلكه اقدامي بسيار بجا و موثر جهت استفاده از توان و ظرفيت هاي نيروها براي رشد و توسعه و سازندگي در كشور است.
وي در تشريح اين موضوع گفت : ما در سالهاي گذشته شاهد بوديم كه وقتي به نيروهاي بسيج جهت سازندگي كشور در برخي پروژه ها ميدان داده شد برادران ما در بسيج همانند حماسه هاي بلند دوران دفاع مقدس در سازندگي و عمران كشور نيز حماسه آفريدند پس چرا نبايد از اين گونه نيروهاي پر توان، با ايمان، فداكار، خلاق و خوش فكر كه در راه اعتلاي ايران اسلامي از هيچ كوششي فروگذار نمي كند در نظام اجرايي كشوراستفاده كرد.
از موسوي در رابطه با نظر دولت نسبت به احزاب و علت عدم حمايت دولت از احزاب سوال شد كه وي در پاسخ گفت: حمايت دولت از احزاب و جمعيت ها در چارچوب قانون است . البته دولت به دنبال تاسيس حزب نيست چرا كه معتقد است مشكلات كشور با حزب سازي و حزب گرايي قابل حل نيست بلكه مشكلات كشور با وحدت همدلي و تلاش سازنده همه نيروهاي وفادار به انقلاب و نظام قابل حل است.
معاون پارلماني رئيس جمهور اظهار داشت : آنچه قابل دقت و تامل است اين است كه شاكله كشور ما بيش از آنكه برپايه احزاب استوار باشد بر پايه اعتماد توده هاي مردم بر نيروهاي صادق و خلاق استوار است و انتخابات اخير رياست جمهوري ملاك و ميزان خوبي بود كه وزن احزاب و جمعيتها و گروه هاي مختلف سياسي كه هر يك به نوعي مدعي جذب آراء مردم بودند را به خوبي نشان داد .
وي افزود : دولت در چارچوب قانون احزاب از تشكلها و جمعيت هاي قانوني حمايت مي كند.
كشورهاي غربي و آمريكا كه حاضر نيستند پيشنهاد منطقي رئيس جمهور مبني بر بررسي موارد نقض حقوق بشر در غرب توسط نمايندگان ايران را بپذيرند گوياي اين حقيقت است كه آنها حاضر نيستند از ابتدايي ترين اصول در مقاطع بين المللي كه عمل متقابل است تمكين كنند. |
معاون حقوقي رئيس جمهور در ادامه اين مصاحبه در رابطه با ادعاهاي نقض حقوق بشر در ايران كه توسط غربي ها مطرح مي شود اظهار داشت: دوران جهل و ناداني و به تبع آن عوام فريبي در جهان سپري شده است و امروزه آحاد ملت هاي جهان مي دانند مباحثي مانند نقض حقوق بشر، حمايت ازتروريسم، دست يابي و استفاده از سلاح هاي اتمي كه توسط آمريكا بر عليه برخي كشورها از جمله ايران مطرح مي شود صرفا به دليل مخالفت هاي ايران با سياست هاي تجاوزكارانه آمريكا است.
موسوي خاطر نشان كرد : هر از گاهي در چند كانال تلويزيون در سطح جهان وحشيگري هاي پليس آمريكا با مامورين برخي از كشورهاي غربي كه ادعاي تمدن و رعايت حقوق بشر دارند نمايش داده شود. امروزه اكثريت نويسندگان، محققان و روشنفكران غربي منتقد شديد سياستهاي تجاوزكاران و زورگويانه آمريكا هستند و اينكه يكي از ناقض ترين كشورها در عرصه حقوق بشر مدعي حقوق بشر است جاي شگفتي دارد. كشوري كه حتي حاضر نيست برخي از كنوانسيونهاي بين المللي را امضاء و حداقل در ظاهر به آن متعهد شود چگونه داعيه رهبري جهان و رعايت حقوق بشر را دارد؟
وي تصريح كرد : اين موضوع كه كشورهاي غربي و همچنين آمريكا حاضر نيستند پيشنهاد منطقي و اصولي رئيس جمهور مبني بر بررسي موارد نقض حقوق بشر در غرب توسط نمايندگان ايران را بپذيرند نه تنها دليل موجهي است كه بحث حقوق بشر براي آنها بازيچه است بلكه گوياي اين حقيقت است كه آنها حاضر نيستند از ابتدايي ترين اصول در مقاطع بين المللي كه عمل متقابل است تمكين كنند.
معاون حقوقي و پارلماني رئيس جمهور با اشاره به خبري مبني بر اينكه دولت آمريكا مبلغ 300 ميليون دلار براي بهبود وجهه خود در سطح جهان اختصاص داده است ، اضافه كرد : به نظر من چنانچه آمريكا دست از شرارت و آتش افروزي در سطح منطقه و جهان بردارد نيازي به انجام اين هزينه هنگفت از جيب مردم آمريكا براي بهبود وجهه خود نيست و چنانچه به سياست هاي جنگ طلبانه خود ادامه دهد حتي اگر صد برابر اين رقم نيز هزينه كند توفيقي در بهبود چهره و وجهه منفور خود كسب نخواهد كرد.
موسوي درباره اين موضوع كه برخي از نمايندگان مجلس و مردم از بعضي از انتصاباتي كه در استانها صورت مي گيرند اظهار نگراني مي كنند، گفت : رئيس جمهور و دولت وامدار هيچ حزب و گروهي نيستند لذا همه اعضا مي دانند استانداران بايد تنها خواسته مردم را عمل كنند و در گزينش نيز افرادي خود ساخته ، متدين ، با تقوا، متخصص و فهيم انتخاب كنند تا اداي امانت كرده باشند.
وي در ادامه تاكيد كرد : يقينا انتخاب مديران شايسته و نظارت مردم بر عملكرد مسئولان و پاسخگويي آنان ، تقويت بينش انقلابي و اسلامي تمامي مسئولان و همچنين نپرداختن به كارهاي جزيي، حزبي و سياسي تحول بزرگي را ظرف مدت 2 تا 3 سال در كشور ايجاد مي كند.
معاون پارلماني رئيس جمهور در پايان با بيان اينكه هيچ مسئولي نبايد نگران جو سازي هاي عده اي خاص كه سالها بر مسند قدرت تكيه زدند باشد ، اظهار داشت : مردم نيز بايد كمك كرده و با اطلاع رساني به موقع كاري كنند تا خداي ناخواسته هيچگاه از خواسته هاي آنها يعني ملاك هاي اسلامي و انقلابي عدول نشود.
نظر شما