به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از سازمان ميراث فر هنگي و گر دشگري خراسان رضوي ، معاون حفظ و احيا آثار تاريخي اين سازمان گفت: بناي مصلي به دليل وجود تزئينات معماري زيباي ايوان از ابنيه ارزشمند استان و يكي از شاخص ترين بناهاي موجود در شهر مشهد است.
مهندس سياوش صابري افزود: بنابراين با توجه به اهميت اين بنا بررسيهاي بيشتري بر روي آن انجام گرفت و در نتيجه طي 2 ماه كار مستمر و تطبيق بخشهاي اندكي از باقي مانده تزئينات طاق ايوان نقش بسيار ظريف و پيچيده اي از گره هاي هندسي بدست آمد كه اين گره ها در برخي بخشها با نقوش اسليمي زيبائي تزئين شده است.
وي خاطر نشان ساخت: طرح شناسايي شده شامل يك شمسه مركزي بزرگ در تيزه ايوان و دو شمسه در طرفين طاق و نيم شمسه هايي در پاكار ايوان و انبوهي از خطوط ديگر مربوط به طرحهاي گره در دوره اسلامي است كه بخشي از آنها در حمله روسها به مشهد تخريب شده و به دست آوردن طرح اصلي آن كار بسيار دشواري است.
اين مقام مسئول يادآور شد: اميدواريم تا پايان سال جاري و براي ايام تعطيلات نوروزي تثبيت ، مرمت و بازپيرائي طاق ايوان مصلي به پايان برسد تا براي بازديد كليه عموم زائرين و گردشگران داخلي و خارجي مهيا گردد.
مهندس سياوش صابري تصريح كرد: همچنين در راستاي ساماندهي ، بازپيرائي با كف سازي آژيانه توسط پيمانكار تا پايان سال به بهره برداري خواهد رسيد.
وي گفت: مرحله اول مرمت كاشيكاري بناي تاريخي مصلي بخش نماي ايوان مربوط به دوره صفويه با مضمون كتيبه اي مزين به سوره مباركه «ملك » در دستور كار قرار گرفته كه تا پايان فصل مرمت انجام آن به اتمام خواهد رسيد.
معاون حفظ و احيا آثار تاريخي سازمان در پايان خواستار تغيير كاربري اين بنا به يك مجموعه فرهنگي – تاريخي شامل بناي مركزي – كارگاههاي توليدي وابسته به معماري و صنايع دستي و غيره شد.
نظر شما