۷ بهمن ۱۳۸۴، ۱۳:۲۱

مدير مركز بخش مطالعات منع تكثير سلاح هاي هسته اي در بنياد كارنگي آمريكا:

هرگونه اقدام نظامي عليه ايران به بسيج افكار عمومي اين كشور عليه آمريكا منجر خواهد شد

مدير مركز بخش مطالعات منع تكثير سلاح هاي هسته اي در بنياد كارنگي در آمريكا به دولت بوش درباره عواقب خطرناك هرگونه اقدام خصمانه عليه ايران براي محروم كردن اين كشور از حق دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي هشدار داد و تاكيد كرد كه ملت ايران در مقابل چنين اقدامي بسيج خواهند شد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، "جوزف سيرينسيوني" مدير مركز بخش مطالعات منع تكثير سلاح هاي هسته اي در بنياد كارنگي در آمريكا،هرگونه اقدام خصمانه عليه ايران را براي آمريكا خطرناك خواند

وي هشدار مي دهد :" اين اقدام مي تواند افكار عمومي ايران را عليه آمريكا بسيج نمايد و موضع نيروهاي آمريكا در عراق و افغانستان  را با خطر مواجه كند."

وي حتي عقيده ديگران را مبني بر اينكه اين حمله تنها مي تواند برنامه هاي هسته اي ايران را براي چند سال به عقب بيندازد، قبول ندارد برعكس به عقيده وي اين حمله مي تواند سرعت اين برنامه ها را شدت بخشد.

همچنين به باوراين تحليلگران، حمله به ايران سبب خواهد شد تا ايران با حمله به منافع آمريكا در منطقه به ويژه در حوزه نفت مشكلاتي را براي واشنگتن فراهم آورد.

 از سوي ديگر برخي كارشناسان مدعي هستند كه " به احتمال بسيار زياد، واشنگتن در حال بررسي حمله به تعداد محدودي از تاسيسات هسته اي ايران است."

به گزارش مهر،  پايگاه اينترنتي "گلوبال سكيوريتي" مدعي شد كه براي اين منظور چندين مكاني كه احتمالاً مكان هاي تاسيسات هسته اي هستند و از جمله نيروگاه بوشهر اهداف اوليه اين حملات خواهند بود".

در تحليلي كه از برنامه هاي هسته اي ايران بر روي پايگاه اينترنتي گلوبال سكيوريتي منتشر شده است، ادعا شده است كه تاسيسات هسته اي نظنز و اراك نيز از اهداف اين عمليات خواهند بود كه در آن از بمب افكن هاي B2  و F16 استفاده خواهد شد.

در اين تحليل همچنين ادعا شده است كه حمله آمريكا به تاسيسات هسته اي ايران وسيع تر از حمله اسرائيل به تاسيسات هسته اي عراق موسوم به اوسيراك در سال 1981 خواهد بود و احتمالاً اين حمله شبيه به آغاز حمله آمريكا به عراق در سال 2003 خواهد بود.

"پيتر بروكس" از "مؤسسه بنياد هريتيج" ادعا كرده است كه از بين بردن زير بناي تاسيسات هسته اي ايران ساده و يا خالي از خطر نخواهد بود و به ادعاي وي اين تاسيسات در زير زمين ها و در مكان هاي پر جمعيت قرار دارد.

به ادعاي وي ، حدود 20 مكان هسته اي در ايران قرار دارد كه شناخته شده اند، اما رقم نهايي مي تواند بيش از 70 تاسيسات هسته اي باشد.

گلوبال سكيوريتي و تحليلگران همچنين اقدامي تلافي جويانه از سوي ايران به نيروهاي آمريكا در عراق و حمله به اسرائيل را رد نكردند.

"فريد ذكريا" تحليلگر مجله نيوزويك نيز با اشاره به تهديدهاي ايران از سوي آمريكا در تحليلي مي نويسد كه در آمريكا، كسي طرحي براي توقف برنامه هاي هسته اي ايران ندارد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از اين مجله، اين تحليلگر درتحليل خود مي نويسد، در واشنگتن همه موافق متوقف كردن برنامه هاي هسته اي ايران هستند اما چگونه؛ كسي براي آن برنامه اي ندارد.

تحليل كه به قلم "فريد ذكريا" نوشته شده، آمده است: زماني كه پرسيده مي شود چگونه با موضوع هسته اي ايران بايد برخورد كرد سكوت همه را در خود مي گيرد و هيچ كسي طرحي جدي با ميزان موفقيت بالا، براي اين كار ندارد.

کد خبر 282531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha