غلامرضا ميرزايي عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" با تأكيد بر ضرورت تهيه و تأليف فرهنگنامه عزاداري، يادآورشد: بي ترديد يكي از راهكارهاي اساسي براي رفع آسيبهاي مختلف از مراسم عزاداري، ايجاد قيد و بند و محدوديتهاي لازم است ، در واقع هيئتهاي مذهبي مي بايست مقيد به رعايت موارد خاصي بوده و نظارت دقيق نيز بر حسن اجراي اين موارد وجود داشته باشد .
وي حوزه علميه، سازمان تبليغات اسلامي و دفتر تبليغات اسلامي را از جمله دستگاه هايي معرفي كرد كه مي توانند ناظران ارزشمندي براي فعاليت هيئتهاي مذهبي باشند .
ميرزايي نقش مجلس را نيز در اين زمينه تأثيرگذار اعلام كرد و گفت: مجلس نيز مي تواند با قانونمند كردن اين فعاليتها و ايجاد قوانين لازم الاجرا، در راستاي رفع آسيب از مراسم عزاداري امام حسين(ع) و سالم سازي اين فعاليتها، اقدامات ارزشمندي داشته باشد .
وي با اعلام اينكه بحث مشخصي به منظور آسيب زدايي از مجالس عزاداري و يا ساماندهي مداحان در مجلس مطرح نشده است، گفت: اين قضيه را مي توان در قالب موضوع ساماندهي تبليغات ديني كه در كميسيون فرهنگي طرح شده، مورد بررسي قرار داد.
ميرزايي تصريح كرد: بي ترديد براي آسيب زدايي از عرصه ارزشمند مداحي، مي بايست مرزهاي اصلي و سوژه هاي مداحي مشخص شود.
وي با اظهار نارضايتي از اينكه تا چه زماني مي بايست اجاره دهيم هر كس، به هر شكل و شيوه اي كه مايل است، فعاليت داشته باشد، گفت: نبايد شرايط به گونه اي باشد كه اشخاص مختلف، با سليقه ها و افكار مختلف پشت تريبون قرار گرفته و موجبات حزن و اندوه مردم را به هر قيمتي فراهم آورند .
ميرزايي با اعلام اينكه مي بايست سوژه ها، اشعار و مطالب مناسب عزداري مكتوب و جمع بندي شوند، افزود: لازم است علماي بزرگي كه در اين زمينه از تجربه و اطلاعات لازم و كافي برخوردار هستند، طي جلساتي نظرات و ديدگاه هاي خود را اعلام كنند تا به واسطه اين اقدامات، مجموعه اي ارزشمند تهيه و در اختيار مداحان و ديگر فعالان عزداريهاي امام حسين(ع) قرار گيرد، مانند اقدامي كه شهيد مطهري داشت و كتابي در مورد عاشورا تأليف كرد.
نظر شما