۱۱ تیر ۱۳۹۴، ۲:۱۵

شهر در هفته ای که گذشت؛

افزایش دوربین های ثبت تخلف در پایتخت/ آخرین وضعیت مصلای تهران

افزایش دوربین های ثبت تخلف در پایتخت/ آخرین وضعیت مصلای تهران

آخرین وضعیت واگذاری مصلای تهران به شهرداری، انتقاد از آزاد سازی نرخ لبنیات ، افزایش دوربین های ثبت تخلف در پایتخت و... از مهم ترین اخبار شهری این هفته بود .

به گزارش خبرنگار مهر، شهرداری تهران هنوز نتوانسته است به مصلای تهران وارد شود. بیش از دو ماه از اعلام واگذاری ساخت پروژه مصلی به شهرداری تهران  توسط محمد باقر قالیباف می گذرد اما هنوز هیچ مدیر شهری در این مدت بازدیدی از این پروژه نداشته است. مسئولان دولتی در برابر واگذاری این پروژه مقاومت می کنند. به نظر می رسد اعضای شورای شهر تهران هم مانند گذشته از واگذاری این پروژه به شهرداری تهران حمایت نمی کنند .

شنبه ۶ تیر، دکتر مازیار حسینی مشاور عالی شهردار تهران، درباره این پروژه گفت : گردش کاری کتبی این پروژه  را به دفتر مقام معظم رهبری ارسال کرده ایم. در حال حاضر دولت مجری این کار است و اگر بخواهد شهرداری مجری شود نیاز به گردش کاری وجود دارد اما این پروژه چه به ما واگذار شود چه نشود ما هر تکلیف شرعی و قانونی که در رابطه با آن داشته باشیم به عنوان شهرداری تهران انجام می دهیم

یکشنبه ۷ تیر، مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران از ادامه برخورد با دکه های مطبوعاتی که سیگار می فروشند، خبر داد و گفت: تاکنون ۸۴ دکه متخلف پلمب شده است.

رضا قدیمی با بیان اینکه برخورد با دکه داران متخلف متوقف نشده است، گفت: تاکنون ۸۴ دکه مطبوعاتی متخلف که به تذکرات شهرداری بی توجهی کرده و اقدام به فروش سیگار می کردند را پلمب کرده ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری برای پلمب کردن دکه های متخلف نیاز به حکم قضائی دارد، افزود: شرکت ساماندهی امکان پلمب مغازه های متخلف را هم دارد چه برسد به دکه های مطبوعاتی که متعلق به شهرداری است.

به گفته قدیمی، نظارت برای عدم فروش سیگار در دکه های مطبوعاتی در سطح شهر همچنان ادامه دارد.

دوشنبه ۸ تیر، ایستگاه مترو عبدل آباد به بهره برداری رسید . محمد باقر قالیباف شهردار تهران در حاشیه این مراسم به برخی از سوالات خبرنگاران پاسخ داد و درباره سرنوشت تحویل مصلی به شهرداری تهران، عنوان کرد: مصلی را هنوز به ما تحویل ندادند و منتظر هستیم تا هر موقع که مصلی را تحویل دهند، در خدمتشان باشیم. البته اگر تحویل ندهند باز هم ناراحت نیستیم چرا که کارهای زیادی برای انجام دادن است اما بر اساس تعهداتی که دادیم، آماده کار هستیم.

قالیباف درباره موضوع تونل امیر کبیر نیز تصریح کرد: خبرنگاران، تاریخ شهر هستند و اولین خواهش من این بود که وقتی مطرح شد شهرداری تهران برای تونل امیر کبیر مطالعه لازم را انجام نداده و تونل را در جایی احداث کرده که کاربرد لازم را ندارد، به اسناد و مدارک مراجعه کنند.

شهردار تهران گفت: با مراجعه به اسناد و مدارک ببینیم این تونل در چه سالی حفاری شده و چه زمانی این گود عظیم ۴۰ - ۳۰ متری با طول بیش از یک کیلومتر را کنده اند و در اینجا رها کرده اند؟ وقتی شما به اسناد و مدارک نگاه کنید، تاریخ شروع به کار روشن است و این کار چند سال قبل از اینکه من به شهرداری بیایم، صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: کار تونل امیر کبیر در چندین دوره قبل شهرداری تهران اتفاق افتاده است و  وقتی من به شهرداری آمدم، اولین قولی که به مردم شهر دادم این بود که قبل از اینکه پروژه جدیدی شروع کنیم، همه پروژه های نیمه تمام را تکمیل کنیم؛ یکی از پروژه های نیمه تمام نیز همین تونل امیر کبیر بود که آن را رها کرده بودند.

قالیباف عنوان داشت: این یک گود عظیم برای بازارچه و مسیر بود و راه را تا خیابان ۱۷ شهریور نیز کنده بودند اما ما آمدیم و یک پروژه ناقص را به بهترین شکل ممکن تبدیل کردیم؛ سپس بزرگراه امام علی (ع) که هیچ وقت فکر نمی کردند قابل اجرا باشد را اجرایی کردیم و این کار به زمین مانده را به بزرگراه امام علی (ع) وصل کردیم.

شهردار تهران تصریح کرد: البته بعد از آن برای این تونل طرح ترافیکی گذاشتیم چرا که اگر اجازه دهیم از تونل امیر کبیر به سمت بازار حرکت کنند، حجم بالایی از خودرو وارد می شود که به خاطر آلودگی و ترافیک جلوی این کار را گرفته ایم. به همین جهت برای توجه به سلامت، کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از ترغیب مردم برای ورود به مرکز شهر با خودروی شخصی، این تونل به صورت یک طرفه برای خروج در نظر گرفته شد.

سه شنبه ۹ تیر، رحمت‌الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، در جلسه علنی روز سه‌شنبه‌ شورای شهر تهران، گفت: افزایش قیمت لبنیات کمر مردم را خواهد شکست.

وی رئیس‌جمهوری را خطاب قرار داد و گفت: ۷۰ درصد مردم شهر تهران از کمبود ویتامین D رنج می‌برند و کمبود این ویتامین مانع جذب کلسیم است. با کاهش جذب کلسیم، افراد مستعد پوکی استخوان، شکستگی مهره کمر و لگن می‌شوند.

وی با انتقاد از آزادسازی نرخ لبنیات، گفت: گرانی نرخ لبنیات برای دولت هزینه‌های درمانی را به دنبال دارد و هزینه‌بر است. میزان مصرف شیر در کشورهای اروپایی ۳۵۰ تا ۵۰۰ لیتر است، اما در کشور ما به ۶۰ لیتر می‌رسد که این تفاوت وحشتناک است. متاسفانه بعد از هدفمندسازی یارانه‌ ها، ۲۲ درصد از مصرف سرانه شیر کاهش یافت که با افزایش قیمت لبنیات، این نگرانی وجود دارد که شیر از سبد مصرفی شهروندان تهرانی حذف شود.

چهارشنبه ۱۰ تیر، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران ازافزایش دوربین‌های ثبت تخلف سرعت در پایتخت خبر دادو گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد تعداد ۱۴ دستگاه دوربین جدید ثبت تخلف سرعت راه‌اندازی شده است.

ایلوش وزیری با بیان اینکه سامانه های ثابت ثبت تخلفات سرعت با حسگرهای راداری ، از دقیق ترین تکنولوژی ها  است که امروزه در کشورهای صنعتی به عنوان سامانه های ثابت ثبت تخلفات سرعت به کار می روند، افزود: در سه ماهه نخست سال ۹۴، بزرگراه‌های شهید زین‌الدین، ارتش، بسیج، شهید باقری، فتح، شهید همت و جاده مخصوص به سیستم‌های ثبت تخلف سرعت مجهز شده اند و به وسیله این دوربین‌ها مناطق ۴، ۱، ۵، ۱۴، ۱۷ و ۲۱  تحت پوشش بیشتری قرار گرفته اند.

در این روز همچنین محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران  پیشنهاد ایجاد سامانه بورس میوه را داد و گفت: برای تعدیل قیمت های میوه در سطح شهر بخصوص در میادین میوه و تره بار باید چنین سامانه ای ایجاد شود تا انحصار موجود از بین برود و اگر کسی قصد کند محصولی را با قیمت بالا به فروش برساند این تولید کننده در یکی از شهرهای دیگر با قیمت پایین تر محصول خود را وارد بازار کند و با ایجاد رقابت قیمت ها کاهش پیدا کند.

حقانی در ادامه با اشاره به لزوم تهیه دو طرح موضوعی و موضعی برای سازمان میوه و تره بار گفت: براساس قانون پس از ابلاغ طرح تفضیلی سازمان میوه و تره بار باید دو طرح موضوعی و موضعی را برای ارائه به شورا تهیه می کرد و پس از تصویب شورا به شورای عالی شهرسازی ارائه می شد. نخستین طرح موضوعی در خصوص میدان مرکزی میوه و تره بار است که باید فضای آن تقسیم بندی و برنامه توسعه آن نوشته شود همچنین مکان یابی مناسب برای احداث میادین میوه و تره بار انجام شود. در حال حاضر میادین میوه و تره بار در زمین های خالی هر منطقه ای ایجاد می شود در حالی که باید براساس جمعیت پذیری و یکسری شاخص ها این میادین احداث شود.

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران همچنین با اشاره به وظیفه سازمان میوه و تره بار در خصوص کاهش محصولات کشاورزی گفت: این وظیفه برعهده وزارت بهداشت است اما شورای شهر طی مصوبه ای این موضوع را به این سازمان تکلیف کرد اما هرگونه اطلاعات درخصوص پایش محصولات کشاروزی در میادین میوه و تره بار متعلق به سال ۹۱ است و با وجود اینکه هر ۶ ماه به یک بار این پایش انجام می شود اخبار آن تاکنون منتشر نشده است.

کد خبر 2849554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha