به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد سلطانی در خصوص چالش های صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: زمانی که برخی بخشها در دستگاههای دولتی، بین صندوق و شرکتهای دانشبنیان واسطه می شوند، این کار در ارزیابی شرکتهای دانش بنیان تاثیرگذار است و باعث می شود شرکت ها به صورت ضعیف مورد ارزیابی قرار گیرند.
وی با اشاره به تعداد کم شرکتهای دانشبنیان گفت: این شرکت ها معمولا نوپا هستند، و می توان فهمید که طرحهای قوی به اندازه کافی به صندوق ارائه نمیشوند و از طرفی صندوق هنوز به اندازه کافی شناخته شده نیست و به همین دلیل در رسیدن به هدف ایجاد موجی از فعالیتهای فناوری محور توسط شرکتهای دانشبنیان، تاخیر اتفاق میافتد.
سلطانی درخواست ها برای تسریع در ارزیابی طرحها را از دیگر مشکلات صندوق برشمرد و اظهار داشت: زمان ارزیابی طرح ها در صندوق سه ماهه است و تا کنون از ۵۰۰ مورد ارزیابی تمام شده حدود ۵۰-۴۰ مورد از این زمان عبور کردند.
وی ادامه داد: برخی از افراد و نهادهای بیرون از صندوق اعتقاد دارند که در یک جلسه یک ساعته میتوان طرح ها را ارزیابی کرد. این همان روش قدیمی و اداری ارزیابی است که بارها در کشور تجربه شده و علاوه بر از بین بردن بیت المال، موجب می شود خروجی مناسبی هم از طرحهای دانشبنیان حاصل نشود.
دبیر هیات امنا صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید داشت: نظر رئیس جمهور نیز این است که داشتن اعتبار در صندوق نوآوری و شکوفایی دلیل نمیشود که بدون ارزیابیهای کافی به طرحهای شرکتهای دانشبنیان پول داده شود.
سلطانی در خصوص دیگر چالش صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برخی دستگاهها با شرکتهای دانشبنیان قرارداد میبندند و شرکت را به سمت صندوق میفرستند تا با استفاده از اعتبارات صندوق، طرح آنها را انجام دهند که در پایان کار بازپراختی نداشته باشند و با ابزارهای مدیریتی و دولتی، پرداخت به شرکتهای دانشبنیان را منتفی کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه این صندوق از بیرون با انواع فشارهای سیاسی- رسانه ای و اجرایی- مالی برای تصمیم گیری روبرو است، این امر باعث می شود که فرایند کارشناسی بر روی طرحها و ارزیابی بازار، فنی، مالی، اقتصادی و مدیریتی طی نشود.
دبیر هیات امنا صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: این فشارها موجب می شود استقلال تدبیر، تصمیم در فرآیندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری صندوق از بین برود و نتیجهای جز عدم موفقیت طرحها بدست نمیآید. این در حالی است که مسئولیت پاسخگویی صندوق با هیأت عامل است.
وی خاطرنشان کرد: اینکه برخی از دستگاههای دولتی- حاکمیتی بخواهند با صندوق به عنوان یک قلک پول که مکمل کسریهای مالی و نقدینگی آنهاست، برخورد کنند و اعتبارات این صندوق را، با هزار توجیه صرف نیازهای خودشان کنند، موجب می شود دوباره پول بخش خصوصی به بخش دولتی تزریق شود.
سلطانی گفت: این دستگاهها با استفاده از ترفند نیاز صندوق به ارتباط با اجزاء دولت، دیدگاه هایشان را عملیاتی می کنند.
وی با بیان اینکه تشخیص برخی از شرکت ها برای ارزیابی کار آسانی نیست، عنوان کرد: برخی نهادها و دستگاههای دولتی و حاکمیتی، به ایجاد شرکتهای وابسته روی آورده اند که در ظاهر خصوصیاند اما سهامداران آنها وکالت تام دارند تا سهامشان متعلق به آن دستگاه و نهاد حاکمیتی و دولتی باشد.
دبیر هیات امنا صندوق نوآوری و شکوفایی فعالیت این دسته از شرکت های به اصطلاح خصوصی را از چالش های صندوق برشمرد و افزود: این موضوع با قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان مخالف است و به برگشت اعتبارات ویژه بخش خصوصی و تعاونی دانشبنیان به بخش دولتی و حاکمیتی منجر میشود.
به گفته وی، این دستگاهها یا مستقیما به صندوق فشار میآورند یا علیه صندوق جریانسازی میکنند.
سلطانی تاکید داشت: اگر صندوق نوآوری و شکوفایی موفق شود که انگیزه قوی و حرکتی جدی در میان شرکتهای دانشبنیان ایجاد کند، اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان تقویت خواهد شد. قطعا فعالیت صندوق که از معدود فعالیتهای تقویت کننده اقتصاد مقاومتی است، رهبری انقلاب، رئیس جمهور، مسئولان اقتصادی و فناوری کشور و شرکتهای دانشبنیان را راضی و خوشنود خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان باید با تلاش خود در بهرهبرداری موثر از تسهیلات مصوب، صندوق را در دستیابی به اهداف خود یاری رسانده و توسعه فناوری کشور را در راستای اقتصاد مقاومتی تدوام بخشند.
نظر شما