به گزارش خبرگزاری مهر، علی مینایی فرد با تاکید بر اینکه این آثار نگاهی متفاوت به قرآن کریم دارند، گفت: تلاش کرده ام تا ۱۴ اثر خود را در قالبی متفاوت ارائه کنم و با بهره گیری از آیات الهی و تکنیک نقاشیخط بر زیبایی آثار خود بیافزایم.
این هنرمند با بیان اینکه در آغاز ۲۹ سوره از قرآن کریم، حروف مقطعه آمده است، افزود: به طور کلی در مجموع ۷۸ حرف از الفبا تحت عنوان حروف مقطعه در قرآن آورده شده است. حروف مقطعه بیشتر در سوره های مکی آورده شده اند و از ۲۹ سوره ای که با حروف مقطعه آغاز می شوند ۲۶ سوره مکی و سه سوره مدنی هستند.
وی ادامه داد: اگر حروف تکراری مقطعه را حذف کنیم ۱۴ حرف باقی می ماند که طبق تفاسیر صورت گرفته این ۱۴ حرف جمله «صراط علی حق نمسکه» به معنی «راه علی(ع) حق است به آن تمسک جویید» را تشکیل می دهند.
مینایی فرد به دلایل نزول حروف مقطعه در قرآن اشاره کرد و گفت: در بیان علت نزول این حروف گفته شده است که این حروف برای جلب توجه شنوندگان آورده شده اند زیرا هنگامیکه پیامبر می خواست آیات قرآن را برای مسلمانان تلاوت کند کفار با ایجاد سر و صدا مانع از این کار می شدند ولی با آمدن این حروف در ابتدای هر سوره نظر کفار به شنیدن این حروف جلب می شد و ساکت می شدند تا ببینند پیامبر چه می خواهد بگوید.
وی تاکید کرد: بعد از نزول قرآن کریم بر پیامبر هنوز کسی نتوانسته از همین حروف ساده که در اختیارش است آیاتی مانند آن خلق کند. این حروف رموز و اشاراتی است که به نام های خدا و رسول خدا مرتبط است.
این هنرمند قرآنی در پایان با تفسیر بعضی از حروف مقطعه در سوره های قرآن بیان کرد: یکی از آیاتی که به حادثه کربلا اشاره دارد آیه اول سوره مریم است که با حروف مقطعه «کهیعص» شروع شده و مطابق برخی تفاسیر هر کدام از این حروف به کلمه ای اشاره دارد. «کاف» به معنای کربلا، «ه» به معنای شهادت امام حسین(ع) و یارانش، «ی» به معنای یزید،«عین» به معنای عطش حسین و «صاد» به معنای صبر امام حسین(ع) و یاران ایشان است.
نظر شما