به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري د پ آ آلمان ، سينگ در كنفرانسي خبري كه از تلويزيون هند پخش شد اعلام كرد: هند هيچ زماني تحت فشار قرار نگرفته است، فشارها نمي تواند ما را از مسير منافع ملي خود منحرف كند.
سينگ اين اظهارات را در پاسخ به سؤالي در رابطه با فشارهاي آمريكا به اين كشور براي قطع همكاري با ايران و راي عليه موضوع هسته اي ايران در شوراي حكام ارائه داد.
وي اضافه كرد كه هند خواهان آن است تا موضوع هسته اي ايران از طريق گفتگو و ديپلماسي و گفتگو و آن هم در آژانس بين المللي انرژي اتمي سازمان ملل حل و فصل شود.
وي همچنين خاطرنشان كرد كه تلاش ها درباره مسائل هسته اي ايران بر اساس اجماع گسترده اي صورت مي گيرد و اميدواريم كه موفقيت آميز باشد.
نخست وزير هند همچنين افزود: ايران معاهده منع تكثير سلاح هاي هسته اي موسوم به ان پي تي را امضا كرده است و بايد از تمام حقوق يك امضاء كننده اين معاهده برخوردار باشد و به تمام تعهدات خود نيز عمل كند.
وي همچنين تائيد كرد كه "بازدارندگي حداقل" در كانون برنامه هاي استراتژيكي هند قرار دارد اما هند مايل است تا به ترويج داد و ستد هسته اي بپردازد تا نيازهاي كشورها به امنيت انرژي برطرف شود
به گفته وي دولتش به دنبال يك نظم نوين مقتدر جهاني است كه تمام اعضاي "گروه تهيه كنندگان هسته اي" تبعيض عليه هند را رفع كنند.
اظهارات سينگ در حالي مطرح مي شود كه قرار است جرج بوش رئيس جمهور آمريكا در ماه مارس براي ادامه گفتگو در رابطه با كمك تكنولوژي هسته اي به هند به اين كشور سفر كند.
سال گذشته سينگ در سفر خود به آمريكا و ديدار با بوش از آمريكا خواست تا به هند در زمينه تكتنولوژي هسته اي كمك كند.
گرچه بوش به وي اطمينان داده است كه از كمك هاي آمريكا برخوردار خواهد بود ليكن با عنايت به اينكه هرگونه كمك آمريكا به هند بايد به تائيد كنگره اين كشور برسد لذا كنگره اين اقدام را منوط به پذيرش شرايطي از جمله تفكيك تاسيسات هسته اي نظامي و غير نظامي كرده است.
همچنين برخي از طيف ها در آمريكا كمك به هند را منوط به موضع گيري اين كشور درقبال موضوع هسته اي ايران و همكاري هاي اين كشور با ايران در زمينه انرژي از جمله خط لوله گاز كرده اند.
به گفته نخست وزير هند مسائل بسياري از جمله معاملات هسته اي صلح آميز را در ديدار خود با بوش در ماه مارس در مورد بررسي قرار خواهد گرفت و درباره جدا سازي تاسيسات هسته اي نظامي و غير نظامي نمي توان پيش بيني كرد كه اين عمل چه زماني را به خود اختصاص خواهد داد.
برخي از طيف ها و جناح هاي سياسي نيز در هند درخواست هاي آمريكا را خودخواهانه و امپرياليستي توصيف كرده اند.
نظر شما