۲۲ تیر ۱۳۹۴، ۹:۵۵

گزارش خبری؛

تبِ ایلام همچنان بالا می رود/ مصرف آب و برق بحرانی شد

تبِ ایلام همچنان بالا می رود/ مصرف آب و برق بحرانی شد

ایلام - در حالی ایلام این روزها شاهد گرمای بی سابقه هوا است که افزایش مصرف آب و برق در استان وضعیت را در این زمینه بحرانی و قرمز کرده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: گرمای بیش از حد هوا طی چند هفته گذشته تمام مناطق استان ایلام را تحت تاثیر خود قرار داده به طوری که دمای شهرستانهای مهران و دهلران به بالای ۵۱ درجه رسیده است.

دمای دیگر شهرستانهای استان هم بیش از ۴۵ درجه بوده به طوریکه تحمل گرمای هوا برای مردم بسیار سخت شده و همین عامل باعث افزایش مصرف آب و برق در استان شده است.

هم اکنون اکثر مردم استان از کولرهای آبی استفاده می کنند که در این بین به دلیل گرمای بیش از حد هوا، این کولرها دیگر جوابگو نیست و به همین خاطر استفاده از کولرهای گازی در استان رو به افزایش است.

طبق گفته کارشناسان اگر از کولرهای آبی به طور متوسط در شبانه روز ۱۰ ساعت استفاده کنید میزان مصرف برق کولر در طول یک ماه ۱۲۰ کیلووات ساعت و تنها با استفاده از یک کولر گازی میزان مصرف برق کولر به ۷۵۰ کیلووات ساعت خواهد رسید.

البته تعرفه برق در شهرستانهای جنوبی استان ایلام یعنی دهلران، مهران، آبدانان، دره شهر و بدره گرمسیری محاسبه می شود و در این بین مناطق شمالی استان از این تعرفه برخوردار نیستند و همین مسئله باعث افزایش رقم قبوض برق نیز شده است.

ایلام

علاوه بر بحث برق، مصرف آب در استان ایلام نیز بحرانی تر شده به طوریکه هم اکنون جیره بندی آب در مناطق مختلف استان صورت می گیرد و مردم برای تامین آب مورد نیاز با مشکلات زیادی مواجه هستند.

در روستاهای استان وضعیت وخیم تر است چراکه کار از جیره بندی آب گذشته و کاهش منابع آبی باعث آبرسانی سیار به مناطق روستایی استان شده است.

مصرف برق در استان ایلام از خط قرمز عبور کرده است

روز گذشته هادی شیرخانی مدیر عامل شرکت توزیع برق استان ایلام در گفتگو با خبرنگاران از افزایش بیش از حد مصرف برق در استان ایلام طی هفته های گذشته خبر داد و گفت: مصرف برق باید از ۳۰۰ مگاوات بیشتر نشود در حالیکه هم اکنون مصرف برق از این میزان در استان بالاتر رفته یعنی از خط قرمز عبور کرده ایم. مصرف برق باید از ۳۰۰ مگاوات بیشتر نشود و هم اکنون مصرف برق از این میزان در استان بالاتر رفته یعنی از خط قرمز عبور کرده ایم

این مسئول با اشاره به اینکه به دلیل مصرف بالای برق در استان احتمال خاموشی و قطعی برق وجود دارد، گفت: از مردم استان تقاضا داریم در این هوای گرم در میزان مصرف برق به خصوص در اوج پیک مصرف یعنی ساعات ۱۱ تا ۱۵ و ۲۰ تا ۲۴ همکاری لازم را داشته باشند.

وی افزود: متاسفانه طی ماه های گذشته و هفته جاری که شاهد گرمای بیش از حد در استان بودیم، مصرف برق در استان ایلام از خط قرمز عبور کرد.

مصرف آب در استان افزایش یافته است

داراب بیرانوندی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیشتر مردم استان از کولرهای آبی استفاده می کنند و با افزایش گرمای هوا، مصرف آب نیز بیشتر شده است.

وی با اشاره به کاهش منابع آبی استان و شرایط بحرانی، از مردم استان خواست در بحث مصرف آب صرفه جویی بیشتری داشته باشند.

این مسئول عنوان کرد: بر اساس آمارهای موجود  میانگین جهانی سرانه مصرف آب در روز برای هر فرد ۱۵۰ لیتر بوده که این رقم در ایران ۲۰۰ و در استان ایلام بیش از ۲۸۰ لیتر است و به این ترتیب  ایلامی ها دو برابر میانگین جهانی آب مصرف می کنند. ایلامی ها دو برابر میانگین جهانی آب مصرف می کنند

وی افزود: میزان مصرف آب در استان ایلام باید به ۱۸۰ لیتر برسد.

گفتنی است که هر دستگاه کولر‌آبی طی مدت ۱۰ ساعت بیش از ۲۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند.

گرمای هوا همچنان در استان ایلام وجود دارد

البته در این بین یوسف شیخ الملوکی مدیر کل هواشناسی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان ایلام همچنن شاهد گرمای هوا بوده و دمای دو شهرستان مهران و دهلران نیز به ۵۱ درجه رسیده است.

گرما زدگی

وی بیان داشت: این گرما در استان ایلام بی سابقه بوده است که البته وضعیت گرمای هوا در مناطق جنوبی استان بیشتر از مناطق شمالی استان است.

با توجه به گرمای هوا و بحران آب و برق در استان ایلام باید مردم همکاری لازم با مسئولان جهت عبور از این بحران را داشته باشند چراکه اگر همین روال پیش برود هم شاهد خاموشی برق و هم قطعای مکرر آب خواهیم بودبا توجه به گرمای هوا و بحران آب و برق در استان ایلام باید مردم همکاری لازم را برای عبور از این بحران داشته باشند چراکه اگر همین روال پیش برود هم شاهد خاموشی برق و هم قطعی مکرر آب خواهیم بود.

البته در این بین مسئولان باید به فکر برنامه های بلند مدت برای حل مشکل آب و برق استان باشد چراکه این مشکل هر ساله در فصل تابستان برای استان وجود دارد و در سال جاری نیز استان ایلام جزو هفت استان بحرانی در زمینه آب بوده است.

هم اکنون سدهای بزرگی در استان ایلام وجود دارد که مهمترین آن سد و نیروگاه برق آبی سیمره است که می تواند ظرفیت مورد نیاز برق استان را تامین کرده و از آب آن برای نیازهای بخش کشاورزی، آشامیدنی و ...استفاده کرد.

البته در حال حاضر سد ایلام به عنوان اصلی ترین منبع تامین آب شهر ایلام با کاهش ۷۰ درصدی ذخیره آب مواجه شده که این زنگ خطری برای بحران کم آبی در مرکز استان نیز محسوب می شود.

خشکسالی های چند سال اخیر و کاهش ۴۰ درصدی بارشها باعث شده استان ایلام در زمینه آب و برق با مشکلات زیادی مواجه شود که امید می رود با تدبیر مسئولان و مدیریت مصرف آب استان از این بحران عبور کند.

خبرنگار: رمضان نوری

کد خبر 2857512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha