به گزارش خبرنگار مهر، مدیر کل بهزیستی استان اردبیل به همراه معاونین خود ظهر سه شنبه با اصحاب رسانه تشکیل جلسه داد تا مهمترین نیازمندی های حوزه کاری خود را تشریح کرده و از کمبود ها و امکانات بگوید و اینبار رسانه ها را برای توسعه و تداوم برنامه های خود به کمک فراخواند.
رویا احمدیان در ابتدای صحبت های خود با بیان اینکه خیرخواهی، اخلاق مداری و انسان دوستی سه محور فعالیت بهزیستی است، تصریح کرد: با تاکید به این سه محور برنامه های ششم توسعه بهزیستی در حال نگارش بوده و از نظرات استان ها نیز در تدوین استفاده می شود.
وی از تفکیک بهزیستی شهرستان اردبیل به سه حوزه مرکز توسعه و خدمات بهزیستی ناحیه یک، مرکز توسعه و خدمات بهزیستی ناحیه دو و مدیریت شهرستان خبر داد و گفت: این طرح با هدف ارائه بهتر خدمات و تکریم ارباب رجوع انجام می شود.
مدیر کل بهزیستی استان با بیان اینکه امکانات سخت افزار و نیروی انسانی برای ایجاد مرکز دو فراهم نشده است، گفت: در حال حاضر مرکز یک آغاز به کار کرده است.
احمدیان تغیر رویکرد بهزیستی را از دولت محور به اجتماع محور عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر ۴۸۰ سازمان مردم نهاد و موسسه خیریه فعال شده و این استان بیشترین واگذاری خدمات به سازمان ها و سمن ها داشته است.
این مسئول تاکید کرد: با استفاده از ابازرهای علمی و ظرفیت های دولتی و غیر دولتی تلاش بر این است سطح و شدت آسیب ها کاهش یابد و در عین حال مشارکت در برنامه ها افزایش داشته باشد.
نکته تاکیدی احمدیان به وضعیت آسیب های اجتماعی استان بود و این مسئول در این خصوص گفت: با وجود اینکه سطح آسیب ها کمتر از متوسط کشوری است اما نسبت به سال های ماضی با افزایش مواجه هستیم و این افزایش در تمامی موضوعات آسیب مشاهده می شود.
مدیر کل بهزیستی استان به ضرورت انسجام ظرفیت های دستگاه های اجرایی در راستای مواجه با آسیب ها اشاره کرد و گفت: به منظور انسجام باید استقرار تفکر سیستمی و فرایندی، پیشگیری فراگیر و مداخله محور و شناسایی عوامل موثر و دخالت کننده در سلامت اجتماعی مورد توجه باشد.
وی با بیان اینکه بهزیستی همواره پیشگیری را به درمان مقدم ساخته است، گفت: گسترش ناهنجاری های اجتماعی در جامعه از عوامل افزایش آسیب های اجتماعی است و در راستای کنترل تا زمانی که تمامی دستگاه ها ظرفیت خود را بسیج نسازند به نتیجه مطلوب دست نخواهیم یافت.
انجام برنامه های پژوهشی در حوزه پیشگیری
در این جلسه معاون فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان اردبیل از جمله مهمترین سیاست های کاری خود را اجرای برنامه های پژوهشی عنوان کرد.
طاهره رزاق پور با بیان اینکه پیشگیری در دو محور کاهش معلولیت و کاهش آسیب اجتماعی فعالیت می کند، اضافه کرد: در بخش کاهش معلولیت توسعه برنامه های غربالگری تنبلی چشم، شنوایی، اضطراب و ژنتیک دنبال می شود.
وی افزود: در کنترل آسیب های اجتماعی نیز پژوهش خشونت خانگی با رویکرد همسر آزاری در دستور کار است که نتایج آن در همایش پیشگیری از خشونت خانگی که در ۳۰ آذر ماه برگزار می شود ارائه خواهد شد.
معاون فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان در عین حال از تداوم آموزش مهارت های زندگی خبر داد و گفت: پژوهش شیوع شناسی اعتیاد در حال اجرا است.
ارائه خدمات به ۱۷ هزار نفر در امور اجتماعی
در عین حال معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل از ارائه خدمت به ۱۷ هزار و ۴۸۴ نفر در این معاونت خبر داد و گفت: ما در چهار حوزه توانمند سازی زنان و خانواده، مهدهای کودک، امور شبه خانواده و آسیب دیدگان اجتماعی ارائه خدمت داریم.
خسرو امیدوار با بیان اینکه در دفتر توانمند سازی زنان و خانواده سه هزار و ۷۰۰ خانوار مستمری بگیر داریم، اضافه کرد: در امور مهدهای کودک نیز ۲۸۸ مهد کودک به هشت هزار و ۵۵۰ کودک ارائه خدمت می کنند.
وی افزود: در امور شبه خانواده هفت مرکز فعال داریم که به ۶۶ کودک به صورت شبانه روزی خدمت ارائه می کنند و در عین حال ۱۱۲ کودک نیز در منزل خدمات دریافت می کنند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان در تشریح فعالیت دفتر آسیب دیدگان اجتماعی به فعالیت خط ۱۲۳ اشاره کرد و گفت: این شماره تلفن در خصوص آسیب های اجتماعی طلاق، خودکشی، فرار از منزل و خشونت فعالیت دارد.
جذب ۵۰ میلیارد ریال مشارکت مردمی
در این جلسه معاون مشارکت های مردمی بهزیستی استان اردبیل با اشاره به پرداخت بیمه خویش فرما به ۴۶۶ نفر اضافه کرد: اعتباری بالغ بر سه میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال در این خصوص هزینه شده است.
رضا محمدی تصریح کرد: سال گذشته علی رغم عدم همکاری بانک های عامل برای ۴۳۵ نفر یا ارائه تسهیلات اشتغال زایی شغل ایجاد شد.
وی از جمع آوری ۵۰ میلیارد و ۳۹ میلیون و ۹۷ هزار و ۲۸۶ ریال مشارکت مردمی در سال گذشته خبر داد و به ضرورت تداوم مشارکت ها با هدف حمایت از گروه های تحت پوشش تاکید کرد.
معاون مشارکت های مردمی بهزیستی استان در خصوص مسکن معلولان ساخت هزار و ۲۶۷ واحد را یادآور شد و گفت: ۵۲۶ واحد نیز در دست ساخت داریم.
به گفته محمدی در برخی مساکن پیمانکار از تحویل خودداری می کند که انتظار داریم به دلیل نیاز مبرم معلولان همکاری مطلوب با بهزیستی داشته باشند.
پیگیری مناسب سازی در سال جاری
در عین حال معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اردبیل نیز از جمله برنامه های سال جاری این معاونت را پیگیری مناسب سازی عنوان و تاکید کرد: جلسات کمیته مناسب سازی تا پایان سال به صورت منظم تشکیل شده و این مهم پیگیری خواهد شد.
ولی یعقوبی با بیان اینکه مطابق دستور جلسه کمیته نهادهای اجرایی باید ورودی و سرویس های بهداشتی را در سه ماهه اول سال مناسب سازی می کردند، افزود: تعداد قابل توجهی از ادارت این طرح را به اجرا درآوردند و مابقی تا پایان سال قول اجرا داده اند.
وی با اشاره به رتبه دوم بهزیستی استان در پیگیری مناسب سازی اضافه کرد: در عین حال با تشکیل شورای سالمندان تا پایان سال برنامه های حمایتی و خدماتی دستگاه های اجرایی برای سالمندان اخذ خواهد شد.
نظر شما