به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، معاون تولید کانون در نشست این رماننویسان که شامگاه 23 تیر 1393 در کانون برگزار شد این مسوولیت را بر عهده جزینی گذاشت و از ادامه برگزاری این نشستها خبر داد.
مناف یحییپور در این نشست گفت: در دور جدید برگزاری این نشستها، از نویسندگانی دعوت کردیم که در چند سال گذشته آثاری از آنان در کانون منتشر شده یا در دست بررسی است. البته قصد داریم در حد امکانات و توانایی کانون، نشستهای شاعران و نمایشنامه نویسان را نیز برگزار کنیم.
وی با تحلیل روند سابق انتشار این آثار در سالهای گذشته خاطر نشان کرد: در دوره قبل حجم زیادی از توان اجرایی انتشارات کانون صرف طرح رمان نوجوان شده و این امر روی روند کاری این مجموعه تاثیر گذاشته بود و از برخی عرصهها غافل شده بودیم. مطلوب ما این است انتشارات کانون از توانی برخوردار باشد که بتواند آثار بیشتری را در این حوزه منتشر کند.
معاون تولید کانون توضیح داد که در حال حاضر قصد نداریم کار جدیدی از نویسندگان دریافت کنیم و میخواهیم به شکل و روالی منطقی و هماهنگ با توان فعلی، کارهای باقیمانده را به نتیجه برسانیم.
یحییپور اضافه کرد در دوره جدید تعدادی از این آثار در مراحل چاپ و بررسی یا بازنویسی قرار دارند و البته تعداد کمی هم به طور کامل رد شد و ما قصد نداریم مانند گذشته حجم وسیعی از آثار را دریافت کنیم و چاپ آنها گاهی تا سه سال به طول بکشد.
وی با تاکید بر اهمیت کیفیت بخشی به رمانهای نوجوان، به نویسندگان یادآور شد که شورای انتشارات کانون به کیفیت آثار اهمیت می دهد و سخت گیری زیادی در این زمینه خواهیم داشت و مطمئن هستیم نظر شما هم همین است.
معاون تولید کانون خاطرنشان کرد: این نشستها با هدف نقد و بررسی آثار نویسندگان ادامه پیدا میکند و تلاش خواهیم کرد نشستهای شهرستانها را هم با شیوهای جدید برگزار کنیم تا کودکان ونوجوانان ساکن آن شهرها از حضور این نویسندگان بهره بیشتری ببرند.
او در پایان از محمد جواد جزینی خواست که از این پس دبیری این طرح و برگزاری نشستهای آن را بر عهده بگیرد.
هجری: به درخشش رمان نوجوان امیدواریم
محسن هجری نویسنده در این نشست با اظهار خوشحالی از برپایی دوباره این نشستها خاطرنشان کرد ارایه حدود 150 رمان از سوی حدود 100 نویسنده از طیفهای مختلف، محصول همین نشستها بود و صرفنظر از کیفیت و درون مایه و مضمون آثار، به کمیت قابل توجهی دست یافتیم.
وی سبک نقد رایج برگزاری این نشستها را متفاوت با سبک نقد منتقدان آثار ادبی دانست و یادآور شد در این نشستها همه (بهاصطلاح) کنندهی کار بودند و به یکدیگر کمک فکری می کردند. خود من این نقدها را در آثار خودم موثر می دانستم و در سابقه فرهنگیام کمتر با چنین نمونهای روبرو شدهام. ما یک گام برداشتیم و اکنون نیازی نیست از نقطه صفر آغاز کنیم.
نویسنده رمان «چشم عقاب» از تلاشهای حمیدرضا شاهآبادی دبیر سابق این مجموعه - که با مداومت، متانت، مدیریت و اشراف به این حوزه باعث رسیدن طرح به این مرحله شد - قدردانی کرد.
هجری همچنین اظهار امیدواری کرد در دورهی جدید نیز با درایت، حوصله و مدیریت مناسب، آثار با کیفیت بیشتری ارایه شود و رمان نوجوان بتواند در عرصهی ملی و منطقهای بدرخشد.
یوسفی: رمان نوجوان را آسیبشناسی کنیم
محمدرضا یوسفی نیز از برگزاری دوباره این نشستها اظهار خوشحالی کرد و گفت به نظرم باید رمانهای قبلی کانون را آسیبشناسی کنیم ولی من اجرای طرح رمان نوجوان را از جدیترین کارهای کانون در حوزه نشر کتاب پس از انقلاب میدانم و قدم مثبتی بود که بعدها در بارهی آن حرفهای زیادی زده خواهد شد.
نویسنده رمان «وقت قصه من را صدا کن» به کانون پیشنهاد کرد شورای انتخاب این آثار از میان جمع رماننویسان انتخاب شود.
در ادامه با مدیریت محمد جواد جزینی یک فصل از رمان جدید «مژگان کلهر» از سوی نویسنده خوانش شد و حاضران در جلسه به نقد و بررسی این اثر پرداختند.
این نشست با صرف افطاری در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون تهران پایان یافت.
لاله جعفری، مژگان کلهر، آتوسا صالحی، مژگان بابامرندی، جعفر توزندهجانی، سوسن طاقدیس، مهدی میرکیایی، نورا حقپرست، محمدرضا شمس، محمد کاظم اخوان، حسن احمدی، محمد رمضانی، عبدالصالح پاک، محسن هجری، عبدالرحمن اونق، علی اصغر عزتی پاک، مصطفی خرامان، فرهاد حسنزاده، عصمت گیویان، محمد رضا یوسفی، علی گیویان، داود امیریان، هدا حدادی، زهره پریرخ، شهرام شفیعی، مینو کریمزاده، شراره وظیفهشناس، انوشه منادی، حمیدرضا نجفی و جمالالدین اکرمی در این نشست حضور داشتند.
نظر شما