۲۶ تیر ۱۳۹۴، ۰:۳۴

آیت الله جنتی: صندوق‌ رای نمی‌تواند شیشه‌ای باشد

آیت الله جنتی: صندوق‌ رای نمی‌تواند شیشه‌ای باشد

دبیر شورای نگهبان با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب درباره طرح استانی شدن انتخابات مجلس مقید بودند نظری ندهند، گفت:برخی می‌خواهند به خبرگان رهبری رنگ سیاسی بدهند درحالی که خبرگان هیچ بعد سیاسی ندارد.

مجله مهر- فارس نوشت: آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان امشب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری و در آستانه ۲۶ تیر سالروز تأسیس شورای نگهبان طی سخنانی با اشاره به رد طرح استانی شدن انتخابات مجلس، اظهار داشت: این طرح مشکلاتی را برای انتخابات به وجود می‌آورد از جمله ممکن بود مشارکت مردم در انتخابات را به حداقل برساند.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه چه تعداد رأی برای رد این طرح در شورای نگهبان داده شد؟ گفت: تعداد آن را نمی‌دانم اما برخی از اعضای شورای نگهبان مخالف تصویب این طرح نبودند ولی تعداد این افراد کم بود، بسیاری از نمایندگان دولت و مجلس با استانی شدن انتخابات مجلس مخالفند چون حضور مردم در انتخابات را باید در نظر گرفت، برخی چون شورای نگهبان خواسته‌های غیرقانونی آنها را تأمین نمی‌کنند شورا را زیر سؤال می‌برند، برخی شورای نگهبان را نمی‌شناسند.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه وجود اختلاف‌نظر در میان اعضای شورای نگهبان طبیعی است، گفت: رئیس مجلس با بنده درباره طرح استانی شدن انتخابات مجلس صحبتی نکرده‌اند اما در این زمینه آقای رئیس مجلس با افراد دیگری صحبت کرده‌اند.

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب مقید بودند که نظری درباره طرح استانی شدن انتخابات مجلس ندهند تا این طرح سیر قانونی خودش را طی کند. در حالی که با ایشان درباره این طرح صحبت‌هایی شده بود.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره انتشار مشروح مذاکرات شورای نگهبان برای تنویر افکار عمومی، گفت: ما بنای‌مان این نبوده که مشروح مذاکرات شورای نگهبان را منتشر کنیم چون در جلسات شورای نگهبان مسائلی مطرح می‌شود که به صلاح نیست به خارج از شورا منتقل شود. مثلاً در شورای نگهبان زمانی که صلاحیت داوطلبان را در انتخابات‌های مختلف بررسی می‌کنیم، راجع‌به اشخاص صحبت می‌کنیم و ادله‌های گوناگونی درباره صلاحیت افراد مطرح می‌شود. به عنوان مثال مانند التزام عملی فرد به قانون یا اسلام یا ولایت فقیه، این موارد یکی یکی مطرح می‌شوند بنابراین خوب نیست که آبروی اشخاص برود.

وی گفت: ما نه تنها صلاح نمی‌دانیم که اینگونه مسائل در افکار عمومی منتشر شود بلکه حتی صلاح نمی‌ دانیم در جمع اشخاص مختلف هم درباره این مسائل صحبت کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره هیأت رئیسه جدید شورای نگهبان، گفت: چهارشنبه هفته آینده جلسه شورای نگهبان برای تعیین هیأت رئیسه جدید این شورا تشکیل می‌شود البته روز گذشته در دستور کار شورای نگهبان قرار داشت اما در نشست روز گذشته شورای نگهبان آقای رحمانی فضلی وزیر کشور همراه با معاونان و کارشناسان این وزارتخانه حضور یافته بودند تا درباره الکترونیکی شدن انتخابات مجلس و خبرگان رهبری صحبت کنیم.

وی با بیان اینکه راجع‌ به الکترونیکی شدن انتخابات در روز گذشته شورای نگهبان به طور مفصل بحث شد، تصریح کرد: آنچه از جانب شورای نگبهان ندر این جلسه مطرح شد این بود که به نظر ما مقدمات برگزاری الکترونیکی انتخابات مجلس فراهم نیست، باید طوری انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود که امنیت آن محفوظ باشد و آرای مردم سالم به صندوق‌ها ریخته شود و سالم بیرون آید و نظارت کاملی بر همه مراحل انتخابات وجود داشته باشد.

وی بر همین اساس با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره شفاف شدن صندوق‌های اخذ آرا گفت: گفته‌اند صندوق‌ها باید شفاف باشد که به نظر ما حق هم همین است اما مشکلی که وجود دارد اینکه اگر صندوق‌ها شفاف باشد نباید آرای که به داخل آنها ریخته می‌شود، خوانده شود چون این خلاف محرمانه و محفوظ بودن آرای مردم است بنابراین صندوق‌های اخذ آرا نمی‌توانند شیشه‌ای باشند چون نباید آرای مردم خوانده شود، بنابراین باید در این زمینه بررسی بیشتری انجام شود.

آیت‌الله جنتی همچنین با اشاره به خط قرمز شورای نگهبان در تأیید صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس و خبرگان گفت: معیار ما همان قانون است چه یک انتخابات برگزار شود چه دو انتخابات.

دبیر شورای نگهبان بر همین اساس با اشاره به ابراز نگرانی برخی افراد درباره انتخابات آینده مجلس خبرگان رهبری، گفت: گزارشاتی به شورای نگهبان می‌رسد که این گزارشات برای ما نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است به نظر می‌رسد عده‌‌ای می‌خواهند رنگ سیاسی به خبرگان بدهند در حالی که خبرگان رهبری هیچ بعد سیاسی ندارند و وظیفه آنها تعیین رهبر است و باید ببینند و بررسی کنند که آیا رهبر موجود شرایط لازم را دارد یا نه، شرایطی که در قانون برای رهبری آمده است مانند شجاع بودن، مدیر بودن و مدبر بودن، بنابراین رنگ سیاسی اصلاً در اینجا معنا و مفهومی ندارد.

وی در ادامه سخنانش در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه گفته می‌شود فیلتر شورای نگهبان با توجه به شرایط فعلی جامعه برای انتخابات مجلس دهم بازتر است؟ توضیح داد: این جمله چه معنایی دارد یعنی ما خلاف قانون عمل کنیم، این جمله یعنی آنکه بخواهیم قانون را زیر پا بگذاریم، ما از ابتدا هم گفته‌ایم رفاقت‌ها و دوستی‌ها سرجای خودش و قانون هم سر جای خودش.

آیت‌الله جنتی در پایان با اشاره به مذاکرات هسته‌ای و توافق وین گفت: بنده خیلی دورا دور مذاکرات هسته‌ای را پیگیری می‌کردم، حتی کارشناسان این موضوع هم نمی‌دانستند در مذاکرات چه می‌گذرد چرا که بسیاری از مسائل مذاکرات هسته‌ای محرمانه بود البته این موضوع طبیعی هم بود.

کد خبر 2860669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • آرش محمدی ۰۵:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۶
      0 0
      در مورد نخواندن آرای صندوق رای شیشه ای میتوان از شیشه مات استفاده کرد بطوری که قابل مشاهده و رویت آرای از قبل ریخته باشد . هدف شیشه ای بودن بمنظور جلوگیری ار تقلب قبل از شروع رای گیری است
    • محمّد ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
      0 0
      ما خودمون طوری می‌اندازیم که کسی نبینه و متوجه نشه، شما نگران نباش.
    • مجید مرادی ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
      0 0
      به نظر بنده اگه صندوق های رأی شیشه ای باشند هیچ مشکلی نیست چون برگه های رأی بصورت تاشده درصندوق ریخته می شوند.
    • علی ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
      0 0
      جناب جنتی برگه رای قبل از ریختن تا می شود و لذا از بیرون قابل خواندن نیست. در صورتی که بعدا در داخل صندوق باز شوند نیز مهم نیست به دلیل اینکه مشخص نیست که آن برگ رای توسط چه کسی به صندوق انداخته شده است. پیشنهاد رییس جمهور بسیار مثبت و اطمینان ساز است چرا مخالفت می کنید. بگذارید بی اعتمادیهای سال ۸۸ ایجاد نشود.
    • سیدمحمد ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
      0 0
      صندوق های انتخابات از سال 86 تا حالا جنسش پلاستیک مات هست. هرکی رای میندازه متوجه میشه و چون ماته آراء هم محرمانه می مونه این ادعایی که صندوق رو شفاف کنن از اساس غلط و نوعی شانتاژ بود.
    • بهروز ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
      0 0
      دوستان به نکته درستی اشاره کرده‌اند. چون در صندوق کوجک است اصلاً بدون تا کردن و گاهی دو بار تا کردن امکان انداختن رأی وجود ندارد.
    • بهروز ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
      0 0
      این وسط‌ها که سایت شما به‌روز می‌شود، ما هر چه را که نوشته‌ایم می‌پراند. لطفاً فکری به حالش بکنبد.
    • مریم حسینی ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
      0 0
      سلام دوستان به نظر می رسه شما تا حالا کادر اجرایی انتخابات نبودیده اید که همچین حرفایی می زنید. روی هر صندوقی برای هر کاندیدی یک نماینده ی کاندید هست که توسط ستاد انتخاباتی کاندید معرفی شده. صندوق در حضور همه ی نمایندگان کاندیدها و ناظران شورای نگهبان راه اندازی و پلمپ میشه.خودم چندین بار نماینده کاندید بودم و کاندیدم هم رای نیاورده ولی هیچ وقت حتی ذره ای هم به سلامت انتخابات شک نکردم اینایی که به تقلب دامن می زنند از الفبای برگزاری انتخابات هیچی نمی دونن فقط جوسازی می کنن و جو رو مسموم می کنن.
    • حمید ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۸
      0 0
      نباید شیشه ای باشد تا بتوان اسامی دلخواه را از صندوق درآورد