فرزین حق پرست در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شهرستان اسکو یکی از هسته های کلیدی در سند تدبیر و توسعه گردشگری آذربایجان شرقی است، گفت: با توجه به پتانسیل های صنایع دستی این شهرستان نخستین شهرک و بازراچه صنایع دستی استان در این شهرستان ایجاد می شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این شهرک با همکاری شهرداری اسکو در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع و پس از واگذاری زمین از سوی شرکت عمران سهند در شهرستان اسکو ساخته خواهد شد و اقدامات اولیه در این خصوص نیز توسط اداره کل میراث فرهنگی انجام شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: راه اندازی هر چه سریعتر این شهرک دستور موکد استاندار آذربایجان شرقی است و معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در بازدید خود از استان این پروژه را یکی از طرح های قابل توجه استان عنوان کرده است.
وی از این شهرک به عنوان یک مجموعه تولیدی پاک یاد و تصریح کرد:با توجه به ماهیت صنایع دستی و آفرینش آنها به روش های دست ساز، به محیط زیست آسیبی وارد نمی کنند و در همین راستا باید در توسعه این هنر پاک کوشا باشیم و بر همین اساس تمام مراحل تولید صنایع دستی و عرضه محصولات در این شهرک انجام خواهد شد.
به گفته حق پرست با همکاری شهرداری اسکو خانه باتیک نیز در این شهرستان در ساختمان فعلی شهرداری اسکو تاسیس می شود و هنرمندان باتیک می توانند کلاس های آموزشی خود را در این مکان برگزار کرده و محصولات خود را در این مکان به فروش بگذارند.
گفتنی است شهرستان اسکو به عنوان مهد باتیک یا همان روسری کلاقه ای در کشور شناخته می شود و در حال حاضر ۴۰ کارگاه تخصصی و ۳۸ کارگاه عمومی باتیک در این شهرستان فعالیت می کنند بطوریکه همه ساله حجم قابل توجهی از تولیدات باتیک این شهرستان به شکل چمدانی به کشورهای همجوار صادر می شودبه عنوان آثار معنوی ثبت ملی شده و یکی از صنایع دستی دارای مهر اصالت سازمان جهانی یونسکو ایران است.
نظر شما