۳۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۴:۲۴

در مراسم افتتاح دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح شد؛

علم تولیدی ایران نباید در دیگر کشورها تبدیل به فناوری و ثروت شود

علم تولیدی ایران نباید در دیگر کشورها تبدیل به فناوری و ثروت شود

تبریز - رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: علم تولیدی کشور نباید در دیگر کشورها تبدیل به فناوری و ثروت شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود شفیعی چهارشنبه در آیین افتتاح دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه در محل سایت دو سایپا آذربایجان اظهار داشت: خوشبختانه در سال های گذشته اقدامات خوبی برای ارتباط بین دانشگاه و صنعت برداشته شده اما این اقدامات به مرحله نهایی خود نرسیده اند.

وی با اشاره به اینکه افتتاح این مرکز گام خوبی برای ایجاد این ارتباط است، گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای تنها دانشگاه دولتی تقاضامحور و کارآفرین است و بیش از ۷۰ درصد دانشجویان این مرکز جذب بازار کار شده اند که در نوع خود رقم بالایی است.

شفیعی افزود: با ایجاد این دفاتر صنعتی فارغ التحصیلان به طور یقین آماده کار می شوند و در این زمینه همگی ما باید کاری کنیم که دانش فنی صنعت در دانشگاه ها ایجاد شود و ایجاد این دفتر در خودروسازی سایپا نویدی برای ایجاد دانش جدیدی در حوزه خودروسازی است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه نباید خودروهای تولیدی کشور بی کیفیت تر از خودروهای کشورهای پیشرفته باشد، گفت: باید در بازار جهانی جا باز کنیم و محصولات تولیدی ما در این بازارها به فروش برسد زیرا با توجه به هوش بالای جوان ایرانی این امر امکان پذیر است.

نباید علم تولیدی کشور در خارج از کشور به فناوری تبدیل شود

وی با بیان اینکه در تولید علم توانسته ایم جایگاه خوبی در کشور داشته باشیم، گفت: با این وجود و به دلیل نبود ارتباط بین دانشگاه و صنعت، علم تولیدی کشور در خارج از کشور به فناوری و ثروت تبدیل می شود و برای تربیت یک مهندس در کشور حدود ۱۶ سال هزینه می شود اما در هنگام ثمر دادن آن، این مهندس جذب کشورهای اروپایی می شود و علم وی در این کشورها به فناوری تبدیل می شود.

مسعود شفیعی

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور افزود: در داخل کشور در اکثر موارد صاحب فناوری نیستیم و این امر باعث شده تا یک فارغ التحصیل فنی نتواند جذب بازار کار شود و این امر سبب هدررفت استعدادهای کشور می شود.

شفیعی با اشاره به اینکه نباید اجازه اشباع بازار ایرانی را با محصولات خارجی بدهیم، گفت: دانشگاه های فنی و حرفه ای را ملزم کرده ایم تا در هنگام نیاز به یک محصول از محصولی که در دیگر دانشگاه های فنی و حرفه ای تولید می شود، استفاده کنند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: نباید هوش بالای یک ایرانی سبب شود تا وی دست از مشارکت بردارد زیرا این امر آسیب جبران ناپذیری به بدنه تولید و صنعت کشور می زند.

 ورود دانش پژوهان و محققان در امر خودروسازی کشور ضروری است

مدیر عامل سایپا آذربایجان نیز در این مراسم اظهار داشت: وجود ارتباط بین صنعت و دانشگاه از مولفه های اصلی توسعه در کشورهای پیشرفته محسوب می شود و در این کشورها ارزش خاصی برای این ارتباط قائل شده اند چرا که این ارتباط سبب توسعه و پیشرفت صنعت و افزایش تولید ملی و اصل نهادن به مقام علم و صنعت می شود.

رضا رضوانی با اشاره به افتتاح دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه در سایپای آذربایجان گفت: این دفتر به منظور برقراری ارتباط کاربردی و کارآمد و همفکری بین صنعت و دانشگاه ایجاد شده است.

رضا رضوانی مدیر عامل سایپا آذربایجان

وی افزود: در این دفتر می توانیم از تفکر فرهیختگان و دانشگاهیان در صنعت خودروسازی استفاده کنیم و شاهد ورود علم به این صنعت شویم و از سوی دیگر محصلان رشته فنی نیز می توانند با حضور در روند تولید خودرو و قطعات آن، مهارت های لازم را در رشته تحصیلی خود کسب کنند.

مدیرعامل سایپا آذربایجان ادامه داد: این طرح می تواند سبب حضور محققان در امر تولید قطعات خودرو و کارآموزی دانشجویان فنی و حرفه ای موثر باشد و این دانش پژوهان می توانند از تمامی امکانات گروه خودروسازی سایپا بهره مند شوند.

وی ایجاد این مرکز را اولین حرکت برای ارتباط بین صنعت و دانشگاه که توسط یکی از صنایع کشور انجام شده است، دانست  و گفت: البته این حرکت مورد توجه مدیرعامل سایپا کشور نیز قرار گرفته و ایشان از ایجاد دفاتر ارتباط در دیگر کارخانجات سایپا استقبال می کنند.  

کد خبر 2863871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha