به گزارش خبرنگار مهر، احمد محبی پیش از ظهر شنبه در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد مرحوم پروفسور گنجی با اعلام این مطلب بیان داشت: احداث فرهنگسرا و مقبره پروفسور گنجی از دیگر اقدامات اجرایی در راستای گرامیداشت خدمات پدر جغرافیای ایران است.
وی با اشاره به زندگینامه پروفسور محمد حسن گنجی، اظهار داشت: محمد حسن گنجی در سال ۱۲۹۱ در روستای ماهوک از توابع شهرستان بیرجند به دنیا آمد.
محبی در سخنانی با اشاره به خانواده این گنج نوین اشاره کرد و افزود: ایشان دارای یک فرزندخوانده بودند که علاقه زیادی به این فرزند داشتهاند به گونه ای با اهدای ۶ هزار جلد کتاب به اروپا، زمینه تحصیل بهتر فرزند خود را در این کشور فراهم کردهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان جنوبی با بیان اینکه پرفسور گنجی در سال ۱۳۵۴ به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران انتخاب شد، عنوان کرد: وی همچنین دارای نشان درجه سه در خدمات دولتی را دریافت کرده و از اوایل انقلاب بالغ بر ۶۳ لوح تقدیر از مراکز آثار و مفاخر علمی، چهرههای ماندگار، انجمنهای علمی جغرافیایی و دانشگاهها دریافت کرده است.
محبی با بیان اینکه پرفسورگنجی از افرادی بود که اندیشمندان بزرگی مانند کیهان و بدیع الزمان فروزان فر را درک کرد، بیان داشت: با وجود این دانشمند بزرگ و پدر جغرافیای علم جهان در سال ۱۳۳۵ تحولی عظیم در جغرافیا به وجود آمد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان جنوبی در ادامه افزود: به همت دکتر گنجی مقالات و کتابهای زیادی به چاپ رسیده که با گذشت سالها هنوز مورد استفاده بسیاری از اساتید و دانشجوها است.
وی تاکید کرد: هرچه یاد و خاطره این عالم فرهیخته را گرامی بداریم باز هم نمیتوانیم آنگونه که باید و شاید قدردان و سپاسگزار فعالیتهای ایشان باشیم.
نظر شما