پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۶ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۰۱

مشاور استاندار سمنان خبر داد:

اعطای تسهیلات به تعاونی های استان سمنان برای کشت گیاه دارویی

اعطای تسهیلات به تعاونی های استان سمنان برای کشت گیاه دارویی

سمنان - مشاور استاندار سمنان بر شناسایی عرصه های مختلف برای کشت گیاهان دارویی در سطح استان تاکید کرد و گفت: شرکتهای تعاونی استان برای کشت گیاهان دارویی در روستاها تسهیلات دریافت می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن سعدالدین ظهر سه شنبه در جلسه کاشت گیاهان دارویی در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان عنوان کرد:  با توجه به خشکسالی اخیر در استان و کمبود شدید آب، ضرورت کشت گیاهان دارویی در تمام شهرستانها بیش از پیش خودنمایی می کند.

وی اظهار داشت: شناسایی عرصه های مختلف برای کشت گیاهان دارویی و توسعه آن باکمک دستگاه اجرایی خصوصا فرمانداری ها و دستگاه اجرایی، علمی، دانشگاه های علوم پزشکی استان نیاز است و از توانمند سازی و پتانسیل جوامع محلی در مسائل اقتصاد مقاومتی باید کمک گرفت.

راهکارهای رفع مشکلات بهره برداران منابع طبیعی بررسی شود

مشاور استاندار سمنان خواستار بهره گیری از مباحث پزشکی و توانمند سازی زنان روستایی با آموزش آنها شد و افزود: اداره کل مناطق طبیعی به عنوان محور در برنامه ریزی همه شهرستان برای ساماندهی کشت گیاهان دارویی عمل کند.

سعدالدین با بررسی مشکلات تشکلها و روستاییان برای تولید و فروش محصولات خود در استان و کشور گفت: باید دستگاه های ذیربط پای کار قرار بگیرند و مشکل را رفع کنند.

وی افزود: استان سمنان باید تجربه دیگر استانها خصوصا البرز را مدد نظر دهد و راهکارهای رفع مشکلات به وجود آمده در استان بررسی شود.

ضرورت توسعه کشت گیاهان دارویی به عنوان یک اولویت در استان سمنان

مشاور استاندار سمنان همچنین بر توسعه کشت گیاهان دارویی به عنوان یک اولویت در این استان در مراتع و عرصه های منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: با وجود اعتبارات لازم در طرح های اشتغالزا یی در روستاها این کار در اولویت قرار گرفته است.

سعدالدین خاطرنشان کرد: در این رابطه باید با کمک دستگاه های اجرایی مانند منابع طبیعی، سازمان جهادکشاورزی، کمیته امداد، تعاون، دانشگاه علوم پزشکی و دستگاه های مروج فرهنگی به این کار بزرگ سامان داد و چرخه تولید تا بازار مصرف را برای روستاییان برنامه ریزی کرد.

وی خواستار تشکیل کمیته ای از ادارات دانشگاه های علوم پزشکی و پارک های علم و فناوری و جهاد دانشگاهی به منظور تامین شرکت های تعاونی و دانش بنیان در این زمینه شد تا با تدوین برنامه جامعی با نگرش توسعه روستاها با بهره گیری از ظرفیت ها و خصوصا تشکل های مردم  نهاد زمینه گسترش و فرآوری به گیاهان دارویی در استان تقویت شود.

نحوه توانمندسازی تشکلهای روستایی بررسی شود

مشاور استاندار سمنان همچنین عنوان کرد: در هرمنطقه از استان ورود پیدا می کنیم تا گیاهان دارویی را شناسایی تا برای ارایه تسهیلات بانکی به تشکلها و شرکتهای تعاونی اقدام شود.

سعدالدین با تاکید بر اینکه باید به یک کاربرگ برای اجرای دقیق برسیم، تصریح کرد: نحوه توانمندسازی این تشکلها و صدور پروانه بهره برداری از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی انجام پذیرد تا نحوه چرخه تولید و فروش تکمیل شود و همچنین نمایشگاه فصلی در سطح استان و مرکز کشور بازگشایی و شرکت های تعاونی بتوانند اجناس خود را مورد بازدید علاقمندان و به فروش برسانندو

وی از دانشگاه های علوم پزشکی سمنان و شاهرود خواست تا در استای بسته بندی و تهیه لیبل پروانه بهر ه برداری به بهره برداران کند و افزود: یک هزار نوع گیاه دارویی شناخته شده  در استان سمنان است که باید برای توسعه آن تلاش کنیم.

مشاور استاندار سمنان خواستار اولویت بندی هر منطقه برای توسعه گیاهان خاص شد و افزود: میتوانیم با توسعه کاشت گیاهان دارویی و ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری آنها درچند سال آینده استان را به این سمت سوق دهیم.

۱۵۰ گیاه دارویی در استان سمنان شناسایی شده است

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی در خصوص وضعیت کشت گیاهان دارویی در سطح استان با بیان اینکه ۱۵۰ گیاه دارویی در استان شناسایی شده است، افزود: ۵۰ نوع آن با حمایت این اداره کل و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان در شاهرود بهره برداری می شود.

علینقی حیدریان اظهار داشت: نظر به اهمیت حفظ پوشش گیاهی مراتع و نقش آن در حفظ منابع پایه اعم از آب و خاک برداشت هرگونه محصولات فرعی شامل سریش (سرشیو)، کتیرا، زرشک و ... از عرصه های منابع طبیعی استان بدون اخذ مجوز ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات برخورد و برای هرگونه اقدام قانونی به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

وی با بین اینکه در بخش محصولات فرعی جنگل، مرتع، داروهای گیاهی و صنعتی ۱۵۰ گونه گیاهی در استان سمنان وجود دارد افزود: از این تعداد ۵۰ نوع گونه گیاهی در استان است.

بهره برداری صحیح نقش مهمی در حفاظت از آب و خاک دارد

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: مراتع استان با توجه به تنوع گونه های گیاهی موجود از مهمترین و با ارزشترین منابع طبیعی تجدید شده بوده که بهره برداری صحیح توام با عملیات اصلاح و احیاء آن می تواند نقش مهمی در حفاظت از آب و خاک و تامین نیازمندی های آن در زمینه مواد پروتئینی ایفا کند.

حیدریان با یادآوری اینکه هشت نوع گیاهان دارویی در استان سمنان بصورت صنعتی بهره برداری می شود، خاطرنشان کرد: برای تقویت صادرات به خارج از کشور برنامه ریزی شده است که در این بین می توان به عنوان شاخص از گیاه باریجه نام برد.

محمدی نماینده معاونت غذا و دارو علوم پزشکی سمنان نیز در این نشست با عنوان اینکه مجوز پروانه بهره برداری نداریم و جوامع محلی باید برای تهیه این مجوزها به وزارت بهداشت مراجعه کنند، تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی در استان راهنمایی های لازم را انجام خواهد داد که محصول بهره برداران در کل کشور بهتر به فروش برسد.

کد خبر 2869465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha