۷ مرداد ۱۳۹۴، ۱۸:۵۳

رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی:

آمار مهاجرت روستائیان در خراسان رضوی دو برابر میانگین كشوری است

آمار مهاجرت روستائیان در خراسان رضوی دو برابر میانگین كشوری است

مشهد- رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: میانگین مهاجرت از روستا به شهر در استان خراسان رضوی، بیش از دو برابر میانگین كشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی مزروعی؛ رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان خراسان رضوی در نشست خبری كه روز چهارشنبه در سالن جلسات سازمان جهاد كشاورزی برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: میزان مهاجرت از روستا به شهر در مواقعی كه توجه دولت به بخش كشاورزی زیاد بوده و زمانی كه  در محصولات كشاورزی با افت قیمت و در نتیجه با افزایش هزینه ها مواجه بودیم، افزایش یافته است.

وی افزود: همانطور كه افزایش یا كاهش قیمت محصول گندم كه نماد بخش كشاورزی است در طی بازه های زمانی مختلف بر میزان مهاجرت روستا به شهر در كشور تاثیر گذاشت.

وی با اشاره به اینكه میانگین مهاجرت مردم از روستا به شهر در كل كشور ۶ دهم درصد است، در حالی كه در استان این میزان به ۲/۱۳ درصد و به بیش از دوبرابر میانگین كشوری رسیده است.

وی افزود: در شهرستان های استان خراسان هم چون خلیل آباد، مه ولات، تربت حیدریه نیز به دلیل سرمایه گذاری كشاورزان و دامداران در این شهرستان ها و گسترش تولید محصولات باغی، با كمترین میزان مهاجرت و بیكاری روبه رو هستیم.

مجتبی مزروعی.jpg

مزروعی میزان  اشتغال در بخش كشاورزی استان را   ۶/۲۴ درصد و در كشور ۲/۱۸ درصد و  ارزش افزوده اقتصادی مربوط به بخش كشاورزی استان را ۲/۱۴ درصد و در كشور حدود ۸ درصد دانست.

وی خاطر نشان كرد: زمانی كه در بخش كشاورزی و دامداری مشهد سرمایه گذاری كردیم، به میزان مهاجرت روستاییان به شهر و در نتیجه بر میزان جمعیت حاشیه نشین شهر مشهد افزوده شد به همین دلیل در حال حاضر ناچاریم تا صد ها میلیارد تومان برای تهیه آب شرب جمعیت چند ملیونی حاشیه نشین هزینه كنیم. در حالی كه اگر در خود روستا های استان سرمایه گذاری می كردیم، نه تنها در بخش كشاورزی و اقتصاد، بلكه در زمینه امنیت، تولید بهداشت و فرهنگ نیز موفق بودیم.

بی توجهی به روستاها عامل مهاجرت

مزروعی با اشاره به اینكه  روستا ها جزو اكوسیستم كشور است و در صورت خشك شدن و نابود شدن آن ها با نابودی حیات كشور مواجهیم، عنوان كرد: پایه و اساس اقتصاد شهرستان های استان خراسان مبتنی بر كشاورزی است.

وی گفت: متاسفانه به دلیل بی توجهی به بخش كشاورزی از سوی مسئولان، اكثر تولید كنندگان شهرستان ها نتوانسته اند الگوی كشت را اجرایی كنند و در نتیجه درآمدشان كاهش یافته است. بنابراین اكثر آن ها  مجبور شدند تا در شهر با خرید یك مغازه و یا آپارتمان برای خود پشتوانه مالی ایجاد كرده و دیگر سراغ تولید نروند.

مزروعی با بیان این مطلب كه گاهی می توان با استفاده و برداشت كمتر از منابع، بر عمر آن ها بیفزاییم، بیان كرد: به رغم اینكه اعتباراتمان در سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر بود، اما در زمینه افزایش راندمان آبیاری و انتقال آب كم كار كردیم.

سند ملی اب مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است

وی ادامه داد: باید حتی برای توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حفظ حیات جامعه و استقرار و ماندگاری كشور، به بحث آب كه پایه و اساس رشد و توسعه كشور است نگاه ویژه داشته باشیم و پرداختن و حل مسئله در مورد آن را در اولویت كاری خود قرار دهیم.

وی تصریح كرد: سند ملی آب  كه از سال ۷۵ منتشر شد، هیچ گاه مورد مطالعه و توجه مسئولان قرار نگرفت و در نتیجه بدون هیچ پایه و اساسی در  بحث آب جلو رفتیم. لذا مسئولان باید  در استفاده از ظرفیت ها و منابع برنامه ریزی كرده و نگاهی منطقی و مثبت به این قضیه داشته باشند. همچنین  نباید سرمایه گذاری را با تشویش مواجه كنند.

مزروعی اساس سلامت و رشد و توسعه جامعه  را بر پایه تغزیه سالم اعضای آن دانست و  اظهار كرد: قدرت خرید مردم برای تهیه مواد غذایی همچون پروتئی و لبنیات كاهش یافته و  بهترین راهكار برای افزایش آن، نه افزودن بر میزان درآمد، بلكه كاهش هزینه های تولید است.

ثبات قیمت مرغ و تخم مرغ

وی از ثبات در قیمت محصولاتی چون گوشت، مرغ و تخم مرغ در سال جاری خبرداد و افزود: ما باید در همه بخش های تولیدی از طریق افزایش بهروه وری در آب، ماشین آلات و تكنولوژی، هزینه های تولید را كاهش داده و بر میزان راندمان بیفزاییم.

مزروعی با اشاره به اینكه۵ درصد منابع دولتی و ۹۵ درصد آن مربوط به بخش خصوص است، گفت: با این وجود اكثر فشار ها  متوجه این ۵ درصد است.

وی افزود: در حالی كه با ابزار مدیریت و دنبال كردن یك روش مناسب می توانیم به تولید چند برابر این ۵ درصد برسیم و در این راستا می توانیم یك تیم شامل اعضای جهاد كشاورزی، نماینده تشكل های كشاورزی تشكیل دهیم تا تصمیمات در حوزه تولیدات كشاورزی اجبارا گرفته نشده و با رضایت شخص تولید كننده نیز باشد و در قالب جلسات این تیم برنامه ای كه دارای قابلیت اجرا و بدون محدودیت باشد، تدوین شود.

وی اعلام كرد: در سال قبل نمایشگاه ماشین آلات برگزار كردیم كه شهرهایی از ایتالیا، ژاپن، كره جنوبی و چین شركت كردند و از آن جایی كه به دلیل تحریم ها، مردم مشهد  استقبال خیلی خوبی از نمایشگاه و به ویژه در زمینه خرید تراكتور داشتند، بیشتر راغب به سرمایه گذاری در كشور و به ویژه استان خراسان شدند.

مزروعی افزود: از فردا نمایشگاه دام و طیور را در مشهد با هدف رشد و توسعه بخش كشاورزی، نشان دادن ظرفیت های استان، استفاده از تكنولوژی، عرضه محصولات افتتاح می كنیم و  همچنین در مهرماه سال جاری نمایشگاه تخصصی آب برگزار خواهیم كرد و به طور كلی تصمیم داریم كه در تمامی فصول سال نمایشگاه تخصصی در سطح ملی، در مشهد برگزار كنیم.

 

کد خبر 2870552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha